mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label nasi ayam. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label nasi ayam. Papar semua catatan

Isnin, 12 Oktober 2015

Lepak layan kucen sambil napau @ Warung Pit


Lepak layan kucen sambil napau @ Warung Pit. Alang alang dah petang, singgah Warung Pit napau makanan. Untuk buka sekali. Hampir terbabas minum air asam boi. Ish ish ish. Fiqri tak nak lepak setempat. Jengjalan. Layan kucen makan nasi ayam sekali. Ekekeke.

Ahad, 30 Ogos 2015

Nasi Ayam @Medan Selera Bandar Baru Uda, Johor Bahru


Nasi Ayam @Medan Selera Bandar Baru Uda, Johor Bahru. Kebetulan. Cafe JPN tutup la pulops hari ni. Nak tak nak musti mau keluar cari lunch. Pilihan utama. Nasi Ayam Uda la. Layannzzz....

Khamis, 27 Ogos 2015

Restoren Baser Nasi Ayam Kota Tinggi - brunch with En. Firdaus


Restoren Baser Nasi Ayam Kota Tinggi - brunch with En. Firdaus. Setel kat Hotel Heritage baru reti nak cari makan. Of coz sebab kami dedua tak sarap pun lagi, dan dah masuk waktu lunch dah pun, maka terus cari yang best la sikit kan kat KT ni. Memula, kengkonon nak ke belangkas mahkota; sebelah hotel je pun. Tapi last last; pasal dedua tak makan belangkas; baik la kami cari nasi ayam yang gah diperkata orang kat kot. Maka bermula la episod cari nasi ayam baser ni.

Letaknya kat sebelah stesen bas kota. Leh tahan. Aku amik nasi ayam sambal. terasa tul rempah dia. en. Firdaus makan nasi ayam biasa pasal dia kata dia tak tahan pedas. Tapi. kira ok la juga nasi ayam baser ni. Nasi ayam sambal a must try ye...

Sabtu, 6 September 2014

Eating out at Restoren Bamboo, Pekan Rabu


Eating out at Restoren Bamboo, Pekan Rabu. Tempat lama. Lejen. Kalau dulu. Turun sefamili. 7 laksa, 7 laici. Dah biasa. La ni. Turun sini. Sama jugak. Tapi tadak la semua sepesen lagi. Memasing ada taste tersendiri. Layan ajer la.

Rabu, 14 Ogos 2013

Ke klinik jugak akhirnya


Ke klinik jugak akhirnya. Lama aku tahan ni kalau nak ikutkan. Sebelum cuti raya lagi. Rasa sakit sikit, sapu ubat, sakit, sapu. OK. Tapi lepaih kena jem ituhari, yang sampai 14 jam on the road tuh... (sapa soh balik hari Ahad kan... ekekeke), pastu balik sini masih tak dapat rest yang cukup; akhirnya, pagi tadi kaki aku bengkak jugak akhirnya. Uih uih uih. Tapi aku try jugak gi opis hari ni sebab aku rasa lepas aku telan ubat dan sapu krim (yang dah lama dah tu, sakit masa TPM turun Johor itu hari yang sampai aku sibuk tak hengat donia tuuu..). Akhirnya, sebelah petang tadi aku dah tokleh tahan lagi dah. Ayoyoyo... Balik sampai umah, terus ajak orang umah gi klinik. Aku bawak balik tadi pun slow ja pasal dok tahan sakit jah... Read on...

Khamis, 28 Mac 2013

Jom makan makan di Pekan Rabu, Alor Setar, Kedah

Jom makan makan di Pekan Rabu, Alor Setar, Kedah. Tempat ni tempat nostalgia aku dulu. Mana taknya. Belajar kat MRSM Beseri, dari Baling mesti singgah Alor Setar dulu, sebelum naik bas lain pulak ke Kangar. Dari Kangar naik bas lain lagi menghala ke Padang Besar. 3 bas tu. Dan biasanya, kat pekan rabu ni la jadi tempat makan aku sementara nunggukan bas ke baling. Masa tu bas mara memang paling awal dan terakhir aku dapat adalah pada jam 7 malam. Terlepas yang ni, pepandai la macam mana nak balik baling. tu bas terakhir. Sampai baling pun dedekat pukul 10 malam dah. tak tau la camna la ni.

Khamis, 15 November 2012

Medan Selera Kulaijaya

Tanya guard masa lepak layan keretapi tadi. Ni la tempat yang agak ok. So, jengjalan sampai hujung. Makan nasi beriani arab kambing ngan abah. Mama, nenek, kebudak, ainie makan mee goreng, ucu makan nasi ayam penyet. Boleh la...

jengjalan jap sampai ke hujung

nak ngoder apa haa..

iqa nak mee goreng

pening tak tau nak makan apa

semua pakat kerumun pengantin baru

ni ler gerainya

kami

beriani arab kambing

gerai nasi ayam d'kulai

aku nyer... yummy

hmmm... semua dah kinyang

jom balik... iqa nak tapau nasi ayam penyet

ziqri nak comot comot

puk kucen buleh

buleh laaa..

tak buleh!!!

nak aku cako muker tu yeeerr

buat ler kalau nak kena cako

dah... jom kelik


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 30 Oktober 2010

Jom Ronda-Ronda : Zali Nasi Ayam, Pontian

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 26 Oktober 2010
Masa : 7.40 pagi
Tempat : Tepi pantai pontian
Mood : Lapo la..

Pagi ni ada meeting di Penggaram, start jam 9.30 pagi. Bergerak dari rumah lam kul 7.00 pagi, ikut jalan lama. Sampai pontian rasa lapar la pulak. Berenti jap kat tepi pantai ni. Satu gerai ja bukak. Belasah ja la. Dah tu ada nasi lemak telur ja, yang lain tak sempat masak lagi.. Lantak la.. janji perut berisi..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni aje la sarapan pagi aku pagi ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Posisi lain la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Standard piawai gerai orang kita.. wajib ada encik miau.. memula bawah lelama rasa nak sepak ja nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepak jap amik gambo tepi pantai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nanti dah siap projek ni mesti dah tak nampak dah view nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jauh ke tengah nanti nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hampir keseluruhan kawasan rehat kat pantai ni akan dibangunkan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Yang sebelah sana tu rasanya kawasan kedai-kedai baru tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom gerak ke Penggaram

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni la satu satunya gerai yang bukak pagi nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
sempat lagi snap gambo dewan jubli intan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Belasah ja la.. aku nak amik gambo simpang nih.. tapi pasal ada van ni kat depan aku

Enjoice...Sharing is power!!!