mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label poliklinik rozikin. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label poliklinik rozikin. Papar semua catatan

Khamis, 25 Mei 2017

Poliklinik Rozikin : Iqi sakit tekak


Poliklinik Rozikin : Iqi sakit tekak. 17 mei lepas. Hari yang a bit sibuk bagi aku. Balik agak lewat. Tapi iqi tetap kena dibawa ke klinik. Dah dua hari merengek sakit tekak. Alhamdulillah. Semua OK. Sempat ngepau mainan dengan mama dia. Layan aje la.

Sabtu, 8 Ogos 2015

My new set of medicine


My new set of medicine. Ni a bit throwback bagi aku la. Tu sebab aku a bit bersawang layan semua. Pasal dapat MC dan memang dua hari diperabih dengan tido ja. Nak gerak pun kaki sakit. Ubat pun memang tido sakan nyer ubat. Ni bertitik tolak dari kerja aku minggu lepas yang tak berenti. Lam hati cadang nak amik cuti hari Ahaad tu, tapi jalan jugak,.

Nak pulak ahad tu penuh ngan aktiviti lam dewan seminar dan dewan jauhar. Hari isnin gagahkan jugak diri lagi. Last last, pagi selasa bengkak la jugak akhirnya kaki aku. Gi klinik, doktor dah kata, kalau bengkak memang tak jalan amalan aku yang telan myoflex tu. Selagi rasa sengal aje, masih leh baik la; tapi kalau dah bengkak; dua kawan ni kena la makan. Huhuhu. Nak buat camno kan. Layan ajer ler.

Isnin, 16 Disember 2013

Jom ke klinik

Jom ke klinik. Dedua balqis demam la pulak. Nak buat cemana. Bawak ke klinik. Amik ubat. Si kakak lagi teruk. Ada ubat tekak. Selsema. Demam. Batuk.

Jumaat, 16 Ogos 2013

Jengjalan Gelang Patah


Jengjalan Gelang Patah. Ni pun antara entri lama yang baru dimasukkan. 27 Julai yang lepas. Hari Sabtu. Jengjalan area sendiri ajer. Bawak Ziqri gi klinik, kena chicken pox. Pastu meronda satu pekan. Gi param la, gi bookstore la. Read on...

Rabu, 14 Ogos 2013

Ke klinik jugak akhirnya


Ke klinik jugak akhirnya. Lama aku tahan ni kalau nak ikutkan. Sebelum cuti raya lagi. Rasa sakit sikit, sapu ubat, sakit, sapu. OK. Tapi lepaih kena jem ituhari, yang sampai 14 jam on the road tuh... (sapa soh balik hari Ahad kan... ekekeke), pastu balik sini masih tak dapat rest yang cukup; akhirnya, pagi tadi kaki aku bengkak jugak akhirnya. Uih uih uih. Tapi aku try jugak gi opis hari ni sebab aku rasa lepas aku telan ubat dan sapu krim (yang dah lama dah tu, sakit masa TPM turun Johor itu hari yang sampai aku sibuk tak hengat donia tuuu..). Akhirnya, sebelah petang tadi aku dah tokleh tahan lagi dah. Ayoyoyo... Balik sampai umah, terus ajak orang umah gi klinik. Aku bawak balik tadi pun slow ja pasal dok tahan sakit jah... Read on...