mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label family. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label family. Papar semua catatan

Rabu, 13 Julai 2016

New addition to the big family


New addition to the big family. Semalam petang. Around 6.30 pm. Mak Ngah selamat melahirkan baby girl di Hospital Columbia Asia. 3.3kg kalau tak silap. Maka malam tu. Lepas maghrib. Pakat pakat la kami menghavockan spital. Iqi siap terkunci diri sendiri dalam toilet. Pastu dah meraung panik. Sib baik dapat keluar. Ish ish ish. Yang aku lak. Gi naik lip. Turun terpaksa pakai tangga. Dia dah tutup lip masa balik. Huhuhu.

Jumaat, 5 Jun 2015

Baju baby boy @ Jusco Bukit Indah


Baju baby boy @ Jusco Bukit Indah. Akhirnya ketemu jua baju baby boy. Kat sini aje yang dapat tepati kehendak, kata mama. Boleh la. Dah dapat baju baru fiqri. At last.

Ahad, 10 Ogos 2014

Our 2014 family portraiture photography - in square


Our 2014 family portraiture photography - in square. Mulanya kisah si adik inaz nak gambo potrait. Nak buat tugasan sekolah dia. Alang-alang terus amik 2014 punya picas kan. Pastu cam best la pulak kalau amik lam square. Maka, terjadilah kisah ini.

Jumaat, 1 Ogos 2014

Sambutan ringkas harijadi atuk Johor


Sambutan ringkas harijadi atuk Johor. Simple and easy. Memula makan-makan kat Pizza Hut. Pastu sambung pulak kat rumah cik wi. Ucu bawak kek ngan donut big apple. Iqi siap nyanyi lagu birthday dengan gembira. Sib baik tak pandai lagi main gitar. Kalau tak...

Rabu, 11 Jun 2014

Jelajah Lungsuri Akar 2014 - Enjoying the nature : fourth day full report

Jelajah Lungsuri Akar 2014 - Enjoying the nature : fourth day full report. Penuh jadual berjalan aje tiga hari, so; hari keempat kita enjoy kat kampung aje terlebih dahulu. Lepak lepak layan bendang, layan rambutan, layan mempelam, layan berbasikal keliling kampung, layan segala layan lah. Read on...

suka la kat kampung nih. bebas segala!

Rabu, 22 Mei 2013

Lawatan Balqis ke Puteri Harbour Family Theme Park



Lawatan Balqis ke Puteri Harbour Family Theme Park. Pada senin lepas adik gi Hello Kitty. Tapi pasal baru tahun 1, memang banyak benda dia tak boleh buat dan bawak. Sampai nak beli barang pun tak boleh. Tapi of coz. Barang kat situ meme mahal bebenor. Hari ni giliran kakak dia pulak buat lawatan. Enjoy sakan la. dengan kameranya. dengan joli kataknya. ish ish ish.. layannn

Ahad, 2 Disember 2012

Ucus : the family

Bila kenduri, ni lah masa yang paling gembira, terutama pada kebudaks. Takde sekatan nak bermain sesama sendiri. Seronok.

Ucus : the family
neneks kebudaks

Ucus : the family
the kebudaks

Ucus : the family
seronoknya

Ucus : the family
hehehe

Ucus : the family
posing sakan

Ucus : the family
apo ajo la kebudaks ni

Ucus : the family
tu dia senyum sampai ke telinga

Ucus : the family
ni pesen apa la pulak

Ucus : the family
lepaks jap

Ucus : the family
bersama adik beradik la pulak

Ucus : the family
nape la pulak ni

Ucus : the family
senyum...


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 2 Mei 2009

Saturday's shopping + Syafinaz's ear piercing

Photobucket

Semalam memang tak jalan ke mana. Masalah dia belanja bulan belum jalan lagi ni. Mana boleh camni. Ration semua dah paras hidung dah ni. Kena kuar jugak hari ni. Lagi satu pasal dah survey susu kat giant murah 3 hari ni.

So, memula pepagi dah sibuk bersiap. Iqa masih sibuk ngan katun dan game PC nya. Suruh ngaji pun agak liat sikit. Last-last pergi gak le. Tapi puas ler nak memujuk.

Photobucket
Photobucket

Memula ingatkan nak makan kat geylang jer. Dok ingat balik. Pasal kita nak gi Giant Taman U, baik makan kat Beriani Best jer kan. Sampai jer hujan turun ngan lebat sekali. Sib baik ada banyak payung. Sekali iqa order nasik sepinggan untuk dia jer. Ayang pun terkejut. Lantak jer ler. Kalau Iqa order maknanya dia akan makan. Bukan senang nak tengok iqa makan ni.

Photobucket

Dah sampai ke Giant. Iqa dah nampak hewan jengjalan ni. Apalagi, dia; dengan adik dia, dua-dua berganding bahu memujuk supaya dapat naik. Apa lagi. Naik jer ler. Cuma adik tak pandai nak kontrol lagi. Kena la aku jadi apit kanan dan kiri dia. Apa-apa la. Janji suka hati. Dah lama tak bawa bebudak ni jalan.

Photobucket
Photobucket

Masuk jer dalam terus cari susu. Kesana, kesini; haram tak nampak bayang pun. Hokaloh. tensen aku cenggini. Last-last nampak sorang budak dok tolak troli. La, baru susun da.. Aku gi kat depan yang kosong tadi, sekali dah penuh dah. Ambik jer ler. Masa nak balik ayang terperasan kedai emas.
Adik nak tindik tak
Nak
Jom kita tindik telinga adik
Ye ye, nanti adik chankek (cantik ler tu ikut pelat adik)
Sekali lepas kena, melalak tak ingat dunia. Sian adik.

Photobucket
Photobucket

Masa turun tu aku perasan ada kedai menan. Singgah jap.
Adik nak menan
Nak
Adik nak yang mana
Adik nak gajah ni
Amikla
Dalam keta dia tertido. Lam tido pun masih teresak-esak. Sian..

Photobucket
Photobucket

Sampai kat umah. Siapkan tempat tido adik. Letak dia kat situ. Sementara tu amik gambo sasaran aku hari ini. Ni ler dia. 456 9 pack 1.1 kg. Harga dia RM56.99. Jatuh satu lam RM17++. Boleh la kan. Biasa beli bulan-bulan pun 6 pack. Kira untung gak la. Biasa paling murah aku dapat RM19++

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Adik terbangun. Bender pertama dia cari, gajah dia. Terus pasang jer. Main la dia kat situ. Suka tul nengok.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Iqa lak dok sibuk melaram ngan baju sejuk baru dia. Pink ajerler. Takde kaler lain ka. Yang kuning dulu tu dah kecik dah. Adik pun join sekali.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket