mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label seremban. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label seremban. Papar semua catatan

Jumaat, 16 September 2016

Logo baharu, lagu rasmi Harimau Malaysia diperkenal


Logo baharu, lagu rasmi Harimau Malaysia diperkenal. Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) secara rasmi memperkenalkan logo baharu skuad kebangsaan 'Harimau Malaysia' sempena perlawanan amal Hari Malaysia 2016 di Stadium Tunku Abdul Rahman, Paroi, dekat sini, hari ini.

Logo ciptaan Muhammad Amzar Mohamed, 22, menjadi pilihan 20,000 peminat yang membuat undian dalam talian daripada 2,000 penyertaan yang diterima bagi peraduan anjuran FAM itu. Muhammad Amzar, berasal dari Subang Jaya, Selangor, adalah pelajar tahun akhir Ijazah Sarjana Muda Seni Reka Grafik di Universiti Teknologi MARA (UiTM) kampus Puncak Alam, Selangor. Perlawanan amal antara Dugong All Stars menentang Pilihan Harimau Malaysia itu disaksikan oleh 20,000 penonton. Pilihan Harimau Malaysia memenangi perlawanan itu dengan keputusan 3-1.

Timbalan Presiden FAM, Datuk Seri Affandi Hamzah, berkata logo itu juga akan digunakan dalam penghasilan produk atau barangan yang akan dikeluarkan khususnya yang berkaitan dengan pasukan kebangsaan termasuk jersi pasukan. "Kita harap melalui penjenamaan semula ini, ia akan memberi kebaikan kepada pasukan kebangsaan," katanya.

Pada majlis sama, lagu rasmi Harimau Malaysia berjudul 'Laungkanlah' turut secara rasmi diperdengarkan kepada umum dan lagu itu akan dimainkan secara ekslusif di stesen radio ERA fm selama sebulan. Selain itu, lagu berkenaan juga akan dijadikan lagu pemangkin semangat setiap kali pasukan Harimau Malaysia turun beraksi. Logo rekaan Muhammad Amzar telah mendapat undian tertinggi dalam undian awam yang dibuat dalam talian selama 13 hari dari 22 Mac hingga 3 April lalu dalam kalangan lima logo terbaik yang dipilih panel penilai profesional pada 8 Mac lalu.

Muhammad Amzar, ketika ditemui, berkata beliau mengambil masa selama dua hari untuk membuat kajian dan sehari untuk membuat lakaran sebelum menghantar peraduan sehari sebelum tarikh tutup peraduan. "Saya pilih untuk membuat logo harimau dengan pandangan ke tepi berbanding logo harimau lain yang kebanyakannya pandang ke hadapan, yang mana ia juga membawa maksud pasukan akan terus maju ke depan. "Saya juga pilih warna dari warna bendera Malaysia kecuali warna biru saya gantikan dengan warna hitam kerana hitam lebih dominan dan lebih gagah," katanya yang memenangi hadiah wang tunai RM10,000.

Pilihan Harimau Malaysia, dikendalikan oleh Ong Kim Swee itu, antara lain dibarisi Lim Chan Yew, Dollah Salleh, Annuar Abu Bakar, B. Sathianathan dan Bradley John Maloney. Dugong All Stars terdiri daripada gabungan bekas pemain profesional yang kini berkhidmat sebagai pengulas di Astro Arena, selebriti TV dan radio serta orang awam yang dipilih oleh Astro. Dikendalikan bekas penyerang kebangsaan Azman Adnan, pasukan Dugong All Stars ini menampilkan penyampai ERA fm, Johan dan Ray dan Radin serta artis-artis tempatan seperti Black, Tomok, Akim, Altimet, Achey Bocey, Zahid dan Joe Flizzow.

- BERNAMA

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

Selasa, 6 Ogos 2013

BENGKEL PEMBINAAN MANUAL PENGGUNA DASHBOARD PRESTASI PPD ONLINE DAY 3


BENGKEL PEMBINAAN MANUAL PENGGUNA DASHBOARD PRESTASI PPD ONLINE DAY 3. Hari terakhir kat seromban. Alhamdulillah. Setel semua. Lebih faham tentang dashboard. Read on...

Ahad, 4 Ogos 2013

BENGKEL PEMBINAAN MANUAL PENGGUNA DASHBOARD PRESTASI PPD ONLINE DAY 2


BENGKEL PEMBINAAN MANUAL PENGGUNA DASHBOARD PRESTASI PPD ONLINE DAY 2. Hari kedua bermula rancak. Tak banyak gambo nak share, sebab banyak perlu disiapkan. Sampai ke malam dok menumpu. Yang banyak gambo, makanan... Ahahaha.. Read on...

BENGKEL PEMBINAAN MANUAL PENGGUNA DASHBOARD PRESTASI PPD ONLINE DAY 1


BENGKEL PEMBINAAN MANUAL PENGGUNA DASHBOARD PRESTASI PPD ONLINE DAY 1. 17 hingga 19 Julai, bertempat di Hotel Royale Bintang, Seremban; bermula la tugasan kami untuk membuat manual penggunaan sistem aplikasi dashboard prestasi ppd. Memang seronok. Tapi agak pack, sebabnya; sebelah siang ajer. yang malamnya memang belasah kat bilik untuk terus menyiapkan tugasan kami. Read on...

Rabu, 31 Oktober 2012

Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif KPM 2012 | Majlis Penutup KIK 2012

Memang berentap betul untuk kumpulan teknikal kali ni. Hampir kesemua team temnikal dapat pengiktirafan tertinggi iaitu 3 bintang. Kami dapat tempat keempat. Takde rezeki tahun ni. Kebetulan, tahun ini, persaingan dalam kumpulan teknikal amat tinggi. Bersyukur dengan apa yang Tuhan dah tetapkan. Ambil ikhtibar atas semua komen juri untuk dibawa ke saingan seterusnya selepas ini. Terbaeekkk!!!!

















Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif KPM 2012 | Persembahan Kumpulan KIK Hari 2

Hari ni, baki 7 kumpulan untuk dewan 1 disambung. Total up 31 buah kumpulan yang bertanding, dipecahkan pada dua sidang dewan. Hari ni komen lebih pedas, sebab; kumpulan berikutnya dah tak sempat nak ngubah isi pembentangan lagi. Detail juri komen. Berserah padaNya. Hopefully.
Sempat posing dengan lebih banyak... Hehehe...














Aktiviti senggang kami

Setakat hotel dan seremban parade aje...









Selasa, 30 Oktober 2012

Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif KPM 2012 | Persembahan Kumpulan KIK Hari 1

Kami team pertama untuk pembentangan. Buat yang terbaeekkk!!!! Habis sesi pembentangan ada sesi photoshoot. Pukul habisss... Sambung sampai petang. Untuk dewan 1, total up 9 kumpulan buat pembentangan. Entry ni dimasukkan ketika persediaan kumpulan ketujuh berlangsung.
Doakan yang terbaeekkk!!!! untuk OSA.