mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label langkawi. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label langkawi. Papar semua catatan

Sabtu, 10 Mei 2014

Hujan meteor boleh dilihat pada 23, 24 Mei ini

Hujan meteor boleh dilihat pada 23, 24 Mei ini. Terbaeekkk!!!!lah. Persoalannya. Adakah kita akan terlepas peluang ni? Lagi? Get ready...

Hujan meteor boleh dilihat pada 23, 24 Mei ini
Foto shared from http://taotauajer.blogspot.com/

Jumaat, 3 Jun 2011

KENANGAN TERINDAH DI LANGKAWI

Tajuk pasal kenangan, isi pasal kaki aku yang sakit ni da. 2 calar, 1 liang, semua pasal pijak siput duri yang ada umang umang tu. Paling tak tahan yang liang tu la. Memang tertusuk terus kat kaki aku. Pedih weiii.
Published with Blogger-droid v1.6.9

BABAI LANGKAWI

Ok. Until next time. Bye bye for now
Published with Blogger-droid v1.6.9

DATARAN LANG, LANGKAWI

Kebetulan atau suratan, memang tiket jam 3 habis. Paling cepat jam 4.45. Maka hasrat nak gi dataran lang ni tercapai la jugak. Leh tahan tempat ni. Ni la landmark untuk langkawi khususnya.
Published with Blogger-droid v1.6.9

HAJI ISMAIL GROUP - AGAIN?!?!

Sebelum balik singgah semaie group lagi sekali. Ni cawangan yang paling besar. Jangan silap, semaie group ni ada 4 ke 5 cawangan di langkawi ni. Last sebelum balik. Ni baru beli pinggan mangkuk. Dah setel baru bergerak balik ke jeti.
Published with Blogger-droid v1.6.9

GAMAT LANGKAWI

Bender wajib beli kat langkawi. Paling glamour warisan saju. Dan berbagai barangan berasas gamat ada kat sini. Hmmm. . . Yang ni kat gamat gemilang ya.
Published with Blogger-droid v1.6.9

Babai kota mahsuri

Selesai sudah lawatan ke sini. Tengok masih banyak renovation tengah dibuat. Nanti mai sini lagi mesti rupa dah lain lagi
Published with Blogger-droid v1.6.9

Perkampungan Kedah

La ni segala rumah rumah orang yang terlibat dalam tragedi Mahsuri dah dibina kat perkampungan ni. Kalau dulu ada rumah mahsuri ja, la ni semua ada. Best jalan kat sini.
Published with Blogger-droid v1.6.9

Makam Mahsuri

Kalau dulu kita kenai makam mahsuri ja. La ni dah jadi kota mahsuri. Segala rumah dah ada. Rumah panglima hitam ada, rumah datuk pekerma jaya ada.

Yang bestnya, ni dah versi keempat makam mahsuri yang aku nengokkan. Memula dulu kat depan sekali. Terbuka cenggitu ja. Kami pernah bergambar sambil duduk sebelah nisan putih tu lagi.

Pastu, nisan putih jadi bertambah cantik, lokasi pun berubah. Aikkk. Pastu makin kedalam, nisan pun dah jadi macam la ni.

Tapi, memang makam sebenar kat tempat lain pun kan.
Published with Blogger-droid v1.6.9

Babai Pantai Cenang

OK. Semua dah setel. Masa untuk kita mula bergerak. Babai pantai cenang. Nanti ada rejeki kami mai lagi
Published with Blogger-droid v1.6.9

Sunset Boulevard

Lepas mandi baru kitaorang makan. Satu kepala Rm15, budak Rm10. Bagi aku tak berbaloi sangat, pasal ngan Rm15 tu kitaorang leh sarap kat luar untuk 3 orang makan lagi best. Kebanyakan over garam. Walau aku ni hantu garam, tapi memang aku rasa over sikit la. Pasal conpliment hotel untuk 4 orang, kitaorang belasah ajer la. Tu pun, semua makan tak abis.
Published with Blogger-droid v1.6.9

Huhuhu

Sedih petang ni. Seharian hujan. Dari pagi sampai ke malam. Awan gelap di mana mana. Gambar sunset pun cikit ja cahaya matahari dia, ditutup awan hitam. Nasib nasib
Published with Blogger-droid v1.6.9

Khamis, 2 Jun 2011

Pemandangan indah?

Seriously, kalau korang gerak dari kuah ke padang matsirat, korang akan nampak satu signboard cekelat (means tempat menarik untuk dilawati) dengan header "PEMANDANGAN INDAH". Aku pun apa lagi, memang berkobar nak tengok.

Kena panjat bukit yang agak tinggi untuk sampai ke puncak. Semangat punya hal tak kisah la. Tapi bila dah sampai. . . Hek eleh . . . Setakat nak tengok airport ja. Kalau time lima tu kira ok la kan. Elok tukar la signboard tu. Penat weihh. . .
Published with Blogger-droid v1.6.9

Done the shopping first

Dah sampai sini, cam biasa, shopping come first, and last. Pasal apa cerita kendian. Tempat memula gi, biasa la aji semaie group. Memang leh tahan murah sejak dulu, cuma takleh tawar ja. Kat langkawi ni benda biasa murah termasuk la cekelat, rokok, pinggan mangkuk dan kain batik.

Cam biasa, bila dah sibuk memilih, memang makan masa yang lama. Aku leh bawak bebudak ni tawaf satu kuah lagi, kalau tak hujan la kan.

Lepak depan bayview, minum minum. Jalan sana sini. Melantak cekelat. Dan macam macam lagi la. Harap harap esok cuaca cerah. Kalau tak, banyak yang terbengkalai, cam hari ni. Tu yang dok shopping sakan ja tu.
Published with Blogger-droid v1.6.9

Rabu, 1 Jun 2011

Yeay dah sampai langkawi

Akhirnya, jam 1.00 petang sampaila kami semua ke pulau lagenda ini. Alhamdulillah. Setelah berhempas pulas berebut nak masuk bot, yang aku sendiri pun tak paham pasaipa nak kena rebut. Tempat duduk memang dah bernombor. Masuk elok ja boleh duduk. Tu yang tak paham sikit tu.

Dalam bot siap pasang kak limah gitu. Dah bersoley soley la pulak kan. Walau air pocket(?!?!) banyak kali, tapi kak limah berjaya redakan. Alhamdulillah. Selamat sampai
Published with Blogger-droid v1.6.9

Langkawi - here we come

Sampai kuala perlis around 10.45. Tu sebab aku tak suka gi alor setar. Keta slow-slow. Semua pakat aku redah ja potong. Lantak la. Tu pun lambat jugak.

Sampai jeti, ada biker datang. Nak parking bang. Baper? Sehari Rm10. Belasah ajer la. Dua hari, dua keter, dah Rm40. Yang best siap ada servis anto ambik dari parking. Boleh la.

Yang best, siap tinggal la pulak beg si atoi. Kena la patah balik ke parking. Hisshh!
Published with Blogger-droid v1.6.9

Jom ke Langkawi

Bangun awal pagi ni. Lam 5.45 pagi semua dah bangun. Bersiap. Dan dah mula gerak. Yang tak bestnya. . . Hari hujan. . . Dan terus tambah lebat
Published with Blogger-droid v1.6.9