mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label kroh. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kroh. Papar semua catatan

Khamis, 6 Jun 2013

Bukit Berapit Checkpoint


Bukit Berapit Checkpoint. Sempadan Malaysia - Thailand kat sini. Baling ke sini around 16 km ja. Petang semalam mama memang ajak gi sini. Nak cari seluar hitam. So, off we go. Baju seluar kat sini agak murah, bukan apa; sebab Baling sendiri dah murah. Dia murah sikit lagi berbanding Baling. So, gi ajer la. Read on...

Rabu, 7 Disember 2011

Jeruk Siam



Memang tak sah kalau dah masuk sempadan tak beli benda alah ni. Mak ngah beli dua balang, satu anggur kecik, satu bidara. Sebalang rm14, quite pricey jugak la. Ingat, tahun lepas aku beli masih around 10...

^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Selasa, 6 Disember 2011

Seharian di rumah



Hari ni memang tak ke mana. Enjoy layan movie jer kat rumah. Mama kuar sama mak ngah, atuk dan nenek gi sempadan. Sesaja gi bebas cukai. Hasil dia pinggan mangkuk, cekelat sama dua balang beso jeruk, anggur sama bidara.

Sebelah petang gi kroh lagi, nak main kat playground. Sekali sampai gunung inas, hujan mencurah. Tawaf satu taman dalam keter jer la.

Balik rumah, hujan dah berenti. Langsung kebudak ninolong atuk nenek dia berkebun. Sekali ziqri turun, terus berlari masuk bendang. Habissshhh...

^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Isnin, 5 Disember 2011

Taman Permainan Pengkalan Hulu



Belasah tahap gaban. Serannggg!!!!

Ni ler slide yang aku dengan adik adik dari kecik... Yihaaa....

^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway