mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label jalan wawasan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label jalan wawasan. Papar semua catatan

Selasa, 31 Januari 2017

Kera Liar Detected @ Jalan Wawasan


Kera Liar Detected @ Jalan Wawasan. Alamak. Tetiba je ada kera berlari depan rumah. Tengok leher. Takde pulak rantai. Weh. Mana pulak datangnya ni. Kalau liar. Sian dia. Ni la akibat kemajuan. Dah abis tempat tinggal dia kena teroka. Dulu selalu melepak dekat area tebing runtuh tu. Yang sebelah air bertakung tu. La ni abih dah kena tarah. Tapi. Dari situ ke dia ni? Yang bestnya. Sempat lagi kena snap dengan aku. Ish ish ish.

Jumaat, 30 September 2016

And yet another semburan


And yet another semburan. Tengah dok sedap sedap lunjur kaki petang Ahad 25 haribulan tu, tetiba terdengar satu pengumuman. Alamak. Ada semburan lagi. Ye lah. Kes beso. Denggi berdarah masa seminggu lepas raya haji itu hari. Dengar bunyi deruman dah bertambah kuat baru aku kuar. Sebelum tu kasi bukak tingkap leluas. Kekeke. Orang lain tutup. Aku bukak. Saja. Setel ja sembur. Aku tutup tingkap. Biar ja asap tu berkepul lam rumah. Baru pening pening manja sikit yang bersembunyi tu.

Ahad, 18 September 2016

Another fogging @Jalan Wawasan


Another fogging @Jalan Wawasan. Petang tadi satu lagi sesi fogging telah dijalankan. Semalam. Seorang jiran meninggal atas denggi berdarah. Semoga rohnya diberkati dan dirahmati Allah.

Rabu, 23 September 2015

Waktu Solat Sunat Aidil Adha di Surau Nur Taufik, Jalan Wawasan


Waktu Solat Sunat Aidil Adha di Surau Nur Taufik, Jalan Wawasan. Baru diumumkan sebentar tadi. Esok solat sunat Aidil Adha akan dijalankan bermula jam 8.00 pagi.

Panduan Solat Aidilfitri / AidilAdha

Solat sunat hari raya puasa (Aidilfitri) dan solat sunat hari raya haji (Aidiladha) hukumnya sunat Muakkad (sangat digalakkan). Segala rukun, syarat serta sunatnya adalah sama seperti solat biasa. Cuma ditambahkan dengan bertakbir 7 kali pada rakaat pertama dan 5 kali pada rakaat yang kedua, disertakan dengan bertasbih di antara setiap takbir.

Solat sunat hari raya dikerjakan pada hari raya pertama iaitu pada 1 Syawal bagi solat sunat Aidilfitri dan 10 Zulhijjah bagi solat sunat Aidiladha. Waktu mengerjakannya ialah antara ketika mula terbit matahari sekadar segalah hingga tergelincirnya matahari.

Solat Aidilfitri sunat dilewatkan solat untuk memberi kesempatan kepada kaum muslimin membayar zakat fitrah (kerana zakat fitrah afdal dikeluarkan sebelum solat hari raya). Manakala solat Aidiladha sunat disegerakan bagi memberi keluasan waktu untuk ibadah korban. Solat sunat hari raya lebih afdal dikerjakan secara berjemaah di masjid atau di kawasan lapang/ padang terbuka.

Jumaat, 4 September 2015

Studygroup Iqa @Jalan Wawasan


Studygroup Iqa @Jalan Wawasan. Hari ni. Lepas je kelas pecutan akhir tadi. Esok buat lagi. Buat yang terbaeekkk!!!!

Jumaat, 28 Ogos 2015

Studygroup Iqa @Jalan Wawasan


Studygroup Iqa @Jalan Wawasan. Hari ni iqa nak study sesama ngan kengkawan dia kat rumah. Amik kat sekolah tadi. Then terus ke rumah. Good luck semua untuk UPSR ini tahun.

Khamis, 23 Julai 2015

Yok Raya Johor 2015 : Abang Izad


Yok Raya Johor 2015 : Abang Izad. Hari tu pusing satu Malaysia. Sampai lewat sehari dari aku ke bumi Johor. Selamat Hari Raya.

Sabtu, 28 Disember 2013

Paip bocor di jalan wawasan

Paip bocor di jalan wawasan. Aiseh.


Sent from Samsung Mobile

Sabtu, 17 Ogos 2013

Majlis Marhaban Wanita Kampung Melayu Baru - here come the rest


Majlis Marhaban Wanita Kampung Melayu Baru - here come the rest. Iqa, adik inaz dan nenek join ke rumah-rumah yang lain. Foto diambil oleh iqa dan adik inaz. Tapi... adik inaz nyer gambo banyak tokleh pakai sebab blur tahap gaban. Dia balik baru dia cakap. Check, and the mode is set on night mode. Ciann... Read on...

Jumaat, 16 Ogos 2013

Majlis Marhaban Wanita Kampung Melayu Baru


Majlis Marhaban Wanita Kampung Melayu Baru. Malam ni ada majlis marhaban di kampung aku nih. Kebetulan rumah aku yang first. Cameraman masih aku kasi kat mama, kakak dan talent baru... Adik inaz... Chaiyookkk... Read on...

Khamis, 22 November 2012

Khemah dapur dah naik

Petang ni, khemah dapur pun dah naik. Makin hampir, makin hampir.

dah sampai dah lori bawak khemah dapur

mula turunkan barang

syok aje dedua kebudaks ni

mula memasang

cenggini cara dia

ok, kasi naik

masukkan skru

setel

naikkan kanvas

apa aje yang diselongkar tu

sebelah dah setel

setelkan sebelah lagi

ok... tambat

penyudah

setel khemah dapur

ok semua setel


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Isnin, 13 Ogos 2012

Awning ler pulops

mknace unlimited™ | awning ler pulops

Let picture do the talking... layanzzz... Hari ahad sampai sini ajer progress dia.. Sambung semula hari senin..



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited™ | awning ler pulops

mknace unlimited™ | awning ler pulops

mknace unlimited™ | awning ler pulops

mknace unlimited™ | awning ler pulops

mknace unlimited™ | awning ler pulops

mknace unlimited™ | awning ler pulops

mknace unlimited™ | awning ler pulops

mknace unlimited™ | awning ler pulops

mknace unlimited™ | awning ler pulops

mknace unlimited™ | awning ler pulops

mknace unlimited™ | awning ler pulops

mknace unlimited™ | awning ler pulops

mknace unlimited™ | awning ler pulops

mknace unlimited™ | awning ler pulops

mknace unlimited™ | awning ler pulops

mknace unlimited™ | awning ler pulops

Ahad, 12 Ogos 2012

rapid plastering continued

mknace unlimited™ | rapid plastering for new living room continued
Sambung lagi pagi ni
So, pagi ni sambung lagi plaster. Nanti senang sikit sebab bahagian atas ni dah tak nyempat nyempat nak dipasangnya awning. Kita tunggu dan lihat...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

pagi ahad pun kena datang, kalau tak nanti lagi pening

mknace unlimited™ | rapid plastering for new living room continued
yang penting bahagian atas kena setel diplaster

mknace unlimited™ | rapid plastering for new living room continued
status setakat pagi ahad

mknace unlimited™ | rapid plastering for new living room continued
usaha diteruskan

mknace unlimited™ | rapid plastering for new living room continued
licinkan...

mknace unlimited™ | rapid plastering for new living room continued
tunggu punya tunggu, sampai setel dinding sisi ni di plaster