mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label design. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label design. Papar semua catatan

Sabtu, 25 Jun 2016

Kad Raya Grafix Howse Pick-Up


Kad Raya Grafix Howse Pick-Up. Pagi Jumaat. Cuba drive sendiri. Ngantor mama gi nusa perintis. Success. Haaa... boleh la melangkah jauh sikit. Dah sampai uda. Tapi ada sikit perit bahagian tapak kaki. Takpe. Sikit je kot. Sampai grafix howse. Terus masuk dan amik kad raya yang dah siap. Lama bertapa ni. Aku ngantor sebelum aku sakit. Dah siap pun aku peram dulu. Dah boleh drive cenggini baru leh gi amik. Hehehe. Cuma. Jalan masih cepat lenguh. Kesan antibiotik maybe.

Jumaat, 10 Julai 2015

Design and sample for EKSA - done


Design and sample for EKSA - done. Alhamdulillah.

Khamis, 18 September 2014

Johor Map with flag masking

Johor Map with flag masking. Sesambil menyiapkan heat map untuk dashboard baru tu, tetiba terlintas lam kepala. Apa kata aku wat masking sekali ngan bendera Johor. Cool kan. Memula buat bendera waving ja. Pastu nampak cam apa kata gunakan sempadan daerah sebagai pembahagi warna. Cam orait gak tu kan. Maka. Terhasillah design ini. Layannn...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Selasa, 10 Jun 2014

My official kufi art

My official kufi art. Sepanjang cuti minggu lepas. Berhempas pulas aku study. Study. Study. Tu yang kalau korang perasan satu demi satu art kufi aku keluarkan. Termasuklah untuk aku sendiri. Hari ni sesaja, baru nak tayang aku nyer secara rasmi. Hehehe. PS : Kalau perasan, dah lama yang lelain bertukar sejak minggu lepas terutama pada avatar. Cuma hari ni baru aku release yang ni.



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 13 November 2011

Morning... On sunday

Cute la pulak. Cambest kan design dia. Kalau lepak kat library sambil minum air guna cawan cenggini mesti super cute kan.


Published with Blogger-droid v2.0.1

Sabtu, 13 Ogos 2011

Kabinet alias penghadang

Petang ni, kuar jap. Pergi memantau progress kabinet depan untuk rumah. Dah dekat 3 tahun dok memikir, dari nak beli penghadang aje, letak almari ajer, sampai la jumpa si jef ni. 2 minggu lepas dia datang ukur, buat design semua. Kira penghadang gabung ngan almari la ni. Ni pun dah kira 70% progress ni. Tunggu la sampai dia datang pasang kat rumah selasa ni. Yang pasti memang akan jadi macam bilik la nanti ruang iqa dan adik nanti...
Published with Blogger-droid v1.7.4

Isnin, 24 Januari 2011

Isn't this Monday's Blues

Klik untuk gambar yang lebih besar
Sempat design lagi tuh. Kikiki
Selalu kita dengar pasal Monday's Blues. Bebudak selalu cakap, orang tua lagi la; terutama yang dah bekerja. Apasal boleh timbul perkataan nih. Pasalnya dah dua hari lepak. Bila tiba hari pertama untuk kerja atau gi sekolah balik, mula la badan ni jadi malas kan.

Aku tak tau la camner rasa sebenar monday's blues nih. Ntah ekkk.. Dari dulu cenggitu jer. Dah jadi macam rutin dah kot. So takde istilah monday's blues lam kamus aku, kot? Tapi hari ni memang tak tau la kan. Penat semacam. Tanya mat nor. Dia pun sama. Apasal ntah? Ni ker yang orang kata monday's blues? Tapi apasal lepas rehat tadi baru rasa? Pelik tul. Tapi aku rasa lebih ke cuaca kot. Pagi panas, pastu hujan. Petang hujan lagi pastu panas terik.. Maybe kot..

Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 13 September 2010

Gengblogger?? Malware?? Camner nak buat??

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Perasan tak sejak tengah bulan lapan, terutama kepada team gengblogger ni; bila kita surf blog kita mesti kuar warning pasal malware. Pueh aku godak script blog.. tak jumpa la pulak script pasal gengblogger ni. Maybe sebab aku terlalu banyak letak script lam blog aku, aku sendiri dah lupa. Sekali hari ni aku sesaja go through blog aku.. maka terperasan la logo gengblogger ni kat blog.. Cheiitt.. penat aku search lam script, lam design jer letaknya. Terus bukak design.. Buang. Test balik.. Hmmmm.. Alhamdulillah.. setel.. Tunggu sampai gengblogger dah sembuh nanti, baru aku masukkan balik yerkk..

Klik untuk kaedah buang logo ini



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku nyer gengblogger logo terlalu simple sampai aku sendiri tak perasan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Log masuk ke menu admin, pilih design

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pasal aku letak kat tepi, maka aku kena tengok gadget aku yang di bahagian tepi. Dah jumpa klik edit.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Haaa.. kan jumpa script pasal gengblogger kat sini. Delete jer sumer script berkaitan. Dah sudah klik save..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah setel. Blog aku dah bebas malware warning pasal gengblogger. Yihuuu..!!!

Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 14 April 2009

Anugerah Q 2008 - First concept

Photobucket

Seharian di PKG hari ni
Penat memikirkan konsep nak bawak untuk Anugerah Q
Starter dah siap 80%

Tinggal background jer lagi
Untuk skrin penerima anugerah
Aku baru buat konsep pertama

Takpe
Nanti hari Rabu aku kembangkan lagi