mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label ziarah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label ziarah. Papar semua catatan

Jumaat, 10 Februari 2017

Ziarah Nek Yang 20170210


Ziarah Nek Yang 20170210. Balik tadi. Terus singgah rumah nek yang. Ramai kat sana. Mak Long Liza bawak bubur ayam. Suka nek yang makan. Alhamdulillah.

Isnin, 17 Ogos 2015

Ziarah Mr. Azlan @Hospital Pakar Puteri


Ziarah Mr. Azlan @Hospital Pakar Puteri. Nak hai. Dah berubah habis dah Hospital Pakar Puteri la ni. Tempat parking nun jauh sampai ke depan Larkin Sentral. Tapi ada shuttle la untuk amik pelawat. OK ler tu. Terus masuk. Jumpa Azlan ngan wife. Memang lain tul rupa dan perangai dia. Sian. Biasanya ceria. Kali ni murung je dok nahan sakit. Semalam ada ubat yang tak serasi ngan dia. Dah merah satu badan. Dok nahan sakit ja sepanjang aku dok situ. 

Kisahnya bukan sakit pasal appendic, tapi nanah pada usus besar yang pecah. Kebetulan kawasan jangkitan berdekatan dengan salur appendic; jadi doktor nasihatkan untuk buang sekali salur tu. Ni pun tengok nanah masih dalam proses pembersihan. Yang aku lak, boleh pulak lalok nengok darah ni. Dah mula kenoneng kepala. Lepak jap. Cuci muka. Alhamdulillah. Sempar dan dapat Recover balik. Kang free free dapat urut dari nurse.

Balik bab Azlan. Maybe kena tahan wad around 5 days, dan dicutikan sampai raya haji. Moga cepat sembuh dengan baik. Masa ni banyakkan berehat, toksah dok pening pasal benda lain dulu. Tolak tepi dulu. Kesihatan comes first. Get Well Soon!

Jumaat, 30 Januari 2015

Full revised - Kunjung Ziarah encik Isa Mohamad di Hospital Batu Pahat


Full revised - Kunjung Ziarah encik Isa Mohamad di Hospital Batu Pahat. Encik Isa Mohamad adalah Ketua Unit ICT, SPA. Beliau ditempatkan di katil 13, Wad 6A. Masa kami melawat tu ler kan.

Khamis, 29 Januari 2015

Full revised - Kunjung Ziarah rakan sekerja mama


Full revised - Kunjung Ziarah rakan sekerja mama. Here come the boom!

Live blogging - Kunjung Ziarah rakan sekerja mama

Live blogging - Kunjung Ziarah rakan sekerja mama


Khamis, 22 Januari 2015

Kunjung Ziarah encik Isa Mohamad di Hospital Batu Pahat

Kunjung Ziarah encik Isa Mohamad di Hospital Batu Pahat. Alang-alang dah sampai sini, kebetulan sebelah PPD aje. Langsung singgah ke sini. Encik Isa Mohamad adalah Ketua Unit ICT, SPA. Beliau ditempatkan di katil 13, Wad 6A.



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Rabu, 22 Oktober 2014

Jenjalan ziarah baby girl baru


Jenjalan ziarah baby girl baru. Hmmm... Singgah rumah mak ngah. Nengok baby girl baru. Lepak jap rumah nenek yang. Borak borak. Makin kerap pulak sj4000 ni keluar sehari dua ni. Almaklum. Aku memang wide angle nyer user pun sebelum ni. Jiwa mari semula beb.

Khamis, 31 Julai 2014

Lagi tetamu dari jauh


Lagi tetamu dari jauh. Kali ni giliran pak ngah man dari port dickson pulak. Lama kami bersembang. Seronok lama tak bertemu. Dalam nak balik, cik uji pulak sampai ngan cik wi. tapi kes tersesat. alang alang dah sampai, terus singgah. Sambung lagi alkisah. memang meriah malam semalam.

Khamis, 2 Januari 2014

Ziarah nek yang

Ziarah nek yang jap. Sibuk si ziqri bercerita.

Sabtu, 28 Disember 2013

Ziarah malam Sabtu

Ziarah malam Sabtu

Ahad, 25 Ogos 2013

Edisi jengjalan : Ziarah Syawal Pulai


Edisi jengjalan : Ziarah Syawal Pulai. Semalam, habis ja kenduri atuk lang kat Damai Daya, bermula la misi kami untuk jengjalan rumah kengkawan lama. Kebetulan beberapa orang buat open house, yang lain tu; kami yang tolong openkan rumah mereka. Ekekeke. Dah nama pun ziarah raya kan. Jalan ja memana. Yang penting jangan lupa call dulu. Read on...

Sabtu, 17 Ogos 2013

Kunjung Ziarah Anak Murid Tersayang


Kunjung Ziarah Anak Murid Tersayang. Petang ni suasana kat rumah jadi meriah seketika. Kebudak sekolah mama yang dah beso beso ni pakat mai beraya beramai-ramai. Ziqri la paling suka, sebab dia suka jadi tumpuan orang kan. Read on...

Sabtu, 27 Julai 2013

Hari Terbuka SK Taman Nusa Perintis


Hari Terbuka SK Taman Nusa Perintis. Baru dapat bernafas sikit. Asyik outstation ja, sampai nak tulis blog pun tarak masa dah. Ni semua aktiviti Jun ja nih. Paginya ke sekolah iqa dan adik inaz. Pastu merayap satu Johor. Read on...

Jumaat, 5 November 2010

Ziarah 101105 : New born cucu cik enab

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 5 November 2010
Masa : 2.10 petang
Tempat : Taman Nusantara
Mood : Sukanya..

Ni cucu keempat cik enab. Nama dia susah tul nak sebut.. Sampai aku pun lupa. Tapi cam last dia kusairi cenggitu la. Semuanya lelaki. Pergghhh.. Bukak pintu abang-abang dia dah berlari keluar main kat laman. Biasala, lelaki.. Nanti ziqri cemana tak tau la kan.. harapnya tak la buas sangat kan.. hihihi..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semua takut memula.. pakat dok dedekat atuk dia ja semua

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama ajak minum baru pakat pakat gi minum

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni la cucu keempat cik enab

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Seronok nengok baby baru.. rasa cam ziqri dah besar ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah.. salam acik.. ziqri dah nak balik nih

Enjoice...Sharing is power!!!

Deepavali : Jom merayap

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 5 November 2010
Masa : 2.00 petang
Tempat : Gelang Patah
Mood : Banyak tempat nak gi wooo

Lepas ja jemaat tadi terus semua bersiap. Hari ni banyak tempat nak gi. Bukan gi beraya, tapi ziarah baby baru. Rumah Cik Enab, Rumah atuk utih, pastu nak gi spital nengok pak long boboi yang masuk wad pasal denggi. Jom kita merayap jom..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah ready dah ka

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dedua kakak balqisnya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Toksah citer la macamana gumbiranya hati dedua balqis nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa nak amik gambar lak boleh tak bah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Gambo yang iqa amik, ok tak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom kita meronda..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aikk.. kuar tangan ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Haaa.. ni la muka si empunya tangan.. cukup ngan gigi tak cukup dia

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 12 September 2010

Aidilfitri 1431h : Sesi beraya edisi petang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 10 September 2010
Masa : 3.00 petang
Tempat : Serata kampung
Mood : Enjoy!!!

Sebelah petang, sesi beraya bersambung lagi. Ramai lagi yang datang. Dan, aku meneruskan agenda ke rumah atuk long.. Yang tergendala sebelah pagi tadi. Best.. nengok idea-idea kreatif atuk long ni.

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Atuk long ngan nenek long pun dah datang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Petang ni kita ke rumah atuk long pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pakcik ngan tunang dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nanti kenduri bulan dua belas

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Atuk kedah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Best main??

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apa la yang di cakap nenek kedah tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Baru nak baca paper

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat lagi main uno tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Anak sedara atuk kedah pun datang.. kita sepupu aku la ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Awat aku ja yang sentiasa nampak muda nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mak yang ngan pak yang bersama ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
List penuh salasilah keluarga kami

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Atuk long mula membuka lipatan salasilah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni sebelah ramlah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
List penuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Check sendiri mana yang takde

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ha.. cehck ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tambah nama ziqri kat sini ha

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Oooo..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ikut susur galur siti hawa pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Memang kreatif atuk long ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Makan dulu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Banyak betul hasil ciptaan atuk long

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kreatif kreatif.. ada wind detactor, rain detactor

Enjoice...Sharing is power!!!