mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label back to school. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label back to school. Papar semua catatan

Ahad, 17 Mei 2015

Sambutan Serentak Hari Guru peringkat sekolah negeri Johor Here we go!


Sambutan Serentak Hari Guru peringkat sekolah negeri Johor Here we go! Selamat Hari Guru pada semua cikgu cikgu seluruh negeri Johor khusunya dan semua cikgu cikgu dimana jua anda berada. Saya sayang cikgu saya.

Sabtu, 29 November 2014

Back to school shopping the beginning


Back to school shopping the beginning. Hari ni kalau ikut hati, aku nak baring baring kat rumah sambil makan ubat. Nak lepakkan kaki. Tapi. Bila lagi nak gi membeli barang kelengkapan baru sekolah kan. So. Akhirnya keluar jugak untuk menyetelkan round satu episod pembelian untuk tahun depan. Round satu ni kira round beli baju la dulu. Tu lum masuk buku alatulis lagi tu. Huhuhu. So. Off we go for KIP Mart. Tapi kami sampai a bit early. Jam 10 baru nak bukak. Poning palo wehhh.. Dok kat makan spot pun hanya dua gerai yang baru bukak. Last last minum ajer la dulu.

Sabtu, 27 September 2014

PROGRAM PEMUDAH CHALLENGE: BACK TO SCHOOL SEASON 3 2014


PROGRAM PEMUDAH CHALLENGE: BACK TO SCHOOL SEASON 3 2014

Program PEMUDAH Challenge: Back To School adalah satu program yang menawarkan penyertaan murid bagi mengemukakan cadangan penambahbaikan sekolah contohnya bagi aspek seperti kebersihan, kemudahan dan prasarana, kantin, bahan pengajaran/pembelajaran.

Program ini  dianjurkan oleh PEMUDAH dengan kerjasama Bahagian Kokurikulum dan Kesenian dan Bahagian Pengurusan Maklumat, Kementerian Pendidikan Malaysia. Cadangan yang telah dihantar akan dinilai dan peserta-peserta yang layak sebagai pemenang akan dihubungi bagi tujuan penyampaian hadiah.

Anda boleh mendaftar masuk cadangan murid melalui url berikut :

http://apps.moe.gov.my/smg/99/b2s/

Syarat dan Peraturan Penyertaan:

  • Penyertaan terbuka kepada semua murid sekolah tahun lima (5) bagi sekolah-sekolah di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya, Selangor, Melaka,Negeri Sembilan dan Johor.
  • Tempoh penyertaan: Mulai 25 September sehingga 25 Oktober 2014
  • Peserta hanya boleh mengemukakan satu (1) cadangan untuk menambahbaik sekolah mereka.
  • Penulisan adalah dalam Bahasa Melayu sepenuhnya dan diisi secara atas talian menggunakan borang yang disediakan melalui pautan http://apps.moe.gov.my/smg/99/b2s/.
  • Peserta perlu melengkapkan cadangan mereka seperti contoh berikut: 
    • Cadangan saya untuk menambahbaiksekolah saya adalah dengan  Menyediakan tong sampah yang besar di setiap kelas agar sampah tidak melimpah ke lantai apabila penuh
  • Cadangan bernas yang di kemukakan perlulah JELAS, RINGKAS dan MUDAH DIFAHAMI .
  • Para pemenang akan menerima baucer buku bernilai RM100.
  • Keputusan Panel Hakim adalah muktamad
Sebarang pertanyaan lanjut boleh hubungi :


BAHAGIAN KOKURIKULUM DAN KESENIAN, KPM
ARAS 3, BLOK E9
KOMPLEKS KERAJAAN PARCEL E
PUSAT PENTADBIRAN KERAJAAN PERSEKUTUAN
62604 PUTRAJAYA
(u.p : Pn. Nor Hapipah bt Hj. Md. Shah)
No. Telefon 03-88721650

BANTUAN TEKNIKAL
Sebarang masalah dalam melengkapkan borang penyertaan atas talian,
sila berhubung dengan pegawai berikut:

Pn. Rozilah bt Rosli (rozilah.rosli@moe.gov.my)
En. Mohd Razis bin Abd Rahman (razis.abd@moe.gov.my)


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 28 November 2010

Back to school shopping

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 28 November 2010
Masa : Starting 10.00 am
Tempat : Plaza Angsana, JB
Mood : Penat seiiihh!!!

Pagi ni bermula la operasi baru kitaorang. Ya.. Apalagi kalau bukan persediaan untuk ke sekolah tahun 2011. Misi.. bukan misi yang kat klinik tu, tapi tujuan utama; baju sekolah iqa fullset, kasut iqa 2 pasang, kasut adik.. pun masuk jugak ka, termos ziqri, ganti yang pecah itu hari, baju putih aku untuk presentation kat klang nanti, seluar hitam mama.. Dan jangan lupa buku kerja iqa dan adik.. OK dah.. Jom kita mula berbelanja..

Memula menuju ke UO la. Pasal aku memang beli baju sekolah kat sini. Jenama biasa aje.. Bek bek?? Tapi kualiti dia OK jugak, setanding harga dia la kan.. Belasah ajer la.. Kira punya kira RM200++ jugak.. Dah setel tu mula la misi(??!?) cari baju putih untuk aku. Mana la aku suka pakai baju putih. Aku suka kaler kelabu. Sampai ramai yang kata aku suka pakai baju sama berhari-hari.. Hakikat dia.. Baju kelabu aku memang hampir sama, setiap pasang pulak tu.. Sapa yang betul betul punya perati akan perasan. Ya.. Tak sama tang jenama dia.. Kaler, design.. lebih kurang giler..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar 

Memula singgah kat sini la dulu. Bukan apa, nak berjalan jauh biasanya memang aku akan topup dulu kad touch and go ni dulu. Baru senang lagi lancar perjalanan nanti. Tetambah nak gi ke lembah klang. Bangunan ni pun tengah dok renovate. Nak kasi lebih selesa katanya.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa ngetest baju.. memula ingat nak amik saiz besar sikit. Tapi pastu tak jadi pasal besar sangat la pulak..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Siap kena bukak baju. Bagi puas hati sikit..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kira boleh la ni kan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kasut la pulak.. tapi design dia memang mengingatkan aku pada kasut misi-misi kat spital (haaa.. yang ni baru misi tu)

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sampai kat ruang legar nengok ada apekebender la pulak ni. Patut suara cam azwan ali pun, pasal dah memang dia pun..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Barisan juri yang mengadili ujibakat ni.. seriously serious

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Udah di ajak gelek la pulak..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah.. kitaorang nak makan dulu.. makan kat pija hat.. first time untuk encik ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik inaz cam biasa la.. suka tul bergambar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri nak sudu ni la mama

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dudukkan encik ziqri lepas aku dah penat dukung dia pusing pusing kat ruang legar bawah tu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nah kau.. memang terus tak ingat tu dapat makan sup cendawan nih.. siap mengamuk mintak lagi tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nampak buzzer tu.. dulu aku memang tak nampak fungsi dia. ye lah.. tekan tekan pun tadak sapa datang kan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kat sini baru aku nampak dia berfungsi.. or maybe pasal aku dok dekat dengan cashier.. wireless rupanya..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa cam biasa la.. mesti minum selain air berkarbonat. Dah dari kecik tak ajar dia.. terbalik ngan adik dia.. nak minum air coke ajer kejenya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama ngidam nak makan lasagna la pulak.. kasi ajer la.. last last mama perabiskan.. tak sedap pun, tapi sayang pasal dah bayar RM10 katanya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pija dah sampai.. yang kedua tu pree pasal mama ada kupon..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tercapai jugak hasrat iqa nak main kat sini. Tinggal dia kat sini, kitaorang leh ler gi sambung shopping lagi. Harga tak tau la aku mahal ka murah.. Dia caj RM5 setengah jam sorang.. Belasah ajer la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah cukup masa.. kitaorang pun dah selesai dah shopping.. Berpeluh peluh iqa ngan inaz.. Takut la bah.. gayat.. Tau takut..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengah ngira buku yang dibeli kat badan bookstore.. RM100++ jugak perabis tadi..

Enjoice...Sharing is power!!!