mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label new. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label new. Papar semua catatan

Jumaat, 2 Oktober 2015

Unboxing New Altek Cubic


Unboxing New Altek Cubic. K. Setel unboxing. Nak ngetest? Bateri kena caj la dulu. Tunggu... Mau layan leh gi site rasmi dia. http://www.altek.com.tw/en/cubic/

Sabtu, 25 Oktober 2014

New shoes for the Balqis


New shoes for the Balqis. Balik. Sempat singgah ke kedai kasut di taman nusantara. Kasut si ayo dah uzur nor. Beli la sepasang. Pastu pakat merengek nak kasut berjalan yang baru. Layan ajer ler. Sian pulak kat kebudaks nih. Nak jalan ke jusco, mama dah tak larat.

Khamis, 2 Januari 2014

SAPA punyalah ni

SAPA punyalah ni. Kalau Lambat sikit mesti aku Leh dapat nombor aku tu...

Rabu, 18 Disember 2013

Old new shoes

Old new shoes. Kasut ni kasut baru. Tapi dah lama. Tahun 2007. Tak pernah keluar kotak pun. Ni saja pakai balik. Sebab nak biasakan kaki ngan kasut biasa. Semua tau aku sentiasa ngan boot. Rasanya dah tiba masa berubah. Kot?


Sent from Samsung Mobile

Sabtu, 25 Mei 2013

Entry lama : Proton Savvy New Ignition Coil


Entry lama : Proton Savvy New Ignition Coil. Ni ler ruper ignition coil savvy yang baru. dia terbahagi pada dua part. Kalau yang lama kedua-dua part disatukan. tu yang bila rosak dedua kena tukar. Harga dia RM350++ untuk setiap part. Jadi for complete set jatuh RM700++ lah. Tapi jangan risau. Biasanya, part yang selalu rosak adalah part yang cam kotak tu jer. Ni pasal aku baru je tukau dari yang model lama ke model baru. So.. Total up for RM718 + upah dan mentol aku yang terbako. Ahahaha. Read on...

Ahad, 10 Februari 2013

Happy Chinese New Year 2013 - The year of snake

Happy Chinese New Year 2013 - The year of snake
foto shared from http://www.liverpoolfc.com


Selamat Tahun Baru Cina pada semua pengunjung blog ini. Tahun ni tahun ular, tahun aku tuh... Kekeke.

Happy Chinese New Year 2013 - The year of snake
Foto shared from http://www.hdwallpapersarena.com


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Khamis, 15 November 2012

New rom for my x8 sonysx

Hari Deepavalli ituhari, sepagi aku habiskan masa untuk cari custom rom baru untuk x8 aku. Saja nak tukar angin sikit. Ni la yang best bila ko dah fully root your smartphone. Total control. So, aku rasa sonysx rom ni amat sesuai untuk aku. Terus install yang baru..

ps : tak risau pasal nombor phone, sebab aku fully utilies google account aku.









Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 7 Oktober 2012

New Living Room 30/9 updated

Dalam dah, luar on the go; atuk tambahkan lagi lapisan simen kat depan...

mknace unlimited™ | New Living Room 30/9 updated
dah siap dah

mknace unlimited™ | New Living Room 30/9 updated
sisi kanan

mknace unlimited™ | New Living Room 30/9 updated
dalam...

mknace unlimited™ | New Living Room 30/9 updated
peralatan yang digunapakai hari ni

mknace unlimited™ | New Living Room 30/9 updated
bahagian dalam dah...

mknace unlimited™ | New Living Room 30/9 updated
tambah lagi

mknace unlimited™ | New Living Room 30/9 updated
tabur simen untuk diratakan

mknace unlimited™ | New Living Room 30/9 updated
acara meratakan simen


mknace unlimited™ | New Living Room 30/9 updated
simen depan pun dah tambah



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


New Living Room 29/9 updated

Marilah mari. Kita mengecat... Habiskan mengecat satu rumah kita... Hahaha... Kalau boleh nyanyi ikut irama mari mengundi tu...

mknace unlimited™ | New Living Room 29/9 updated
dalam dah hampir selesai

mknace unlimited™ | New Living Room 29/9 updated
tengah sibuk ropernyer

mknace unlimited™ | New Living Room 29/9 updated
tekun mengecat

mknace unlimited™ | New Living Room 29/9 updated
sealer on the go

mknace unlimited™ | New Living Room 29/9 updated
jom mengecat jom



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 30 September 2012

New Living Room 24/9 updated

Lastly.. come the part terakhir yang melibatkan pekerja kontrak. Part simen habis garaj kereta. Setel. Pasni dah boleh mula mengecat rumah... sendirian berhad maaa...

mknace unlimited™ | New Living Room 24/9 updated
pasni dah setel

mknace unlimited™ | New Living Room 24/9 updated
semua kerja menyimen luar sedang giat berlangsung

mknace unlimited™ | New Living Room 24/9 updated
melicinkan permukaan

mknace unlimited™ | New Living Room 24/9 updated
kerja kerja terakhir



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


New Living Room 22/9 updated

Makin lama makin lembab aku hapdet. Masa makin packed. Apa pun... layanzzz..

ps : 22 ni adalah hari perasmian Legoland oleh Sultan Johor dan PM. Aku terpaksa dok kat rumah layan si Ali nih pasal nak siapkan bahagian last untuk part dalam rumah. Yang lain semua ke Legoland... huhuhu

mknace unlimited™ | New Living Room 22/9 updated
nak cari tiles ni memusing satu skudai, dari yi hong teratai sampai la ke yi hong tan sri yaakob

mknace unlimited™ | New Living Room 22/9 updated
ni part akhir untuk bahagian dalam rumah... sampai ke malam melayannya

mknace unlimited™ | New Living Room 22/9 updated
layan ajer la
mknace unlimited™ | New Living Room 22/9 updated
sampai ke sudah abis lancar legoland.. huhuhu




Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Isnin, 24 September 2012

New Living Room 19/9 updated

Dah masuk fasa akhir untuk bab pembinaan. Pas ni dah boleh masuk part cantik mantik dah la...

mknace unlimited™ | New Living Room 19/9 updated
operasi tampal siling bermula

mknace unlimited™ | New Living Room 19/9 updated
dah nak setel dah operasi 'new living room' nih

mknace unlimited™ | New Living Room 19/9 updated
ok... lepas ni setel


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free