mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label edisi Mari jalan-jalan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label edisi Mari jalan-jalan. Papar semua catatan

Jumaat, 5 November 2010

Jom Ronda-Ronda : Perusahaan Keropok Haji Puteh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 3 November 2010
Masa : 1.45 petang
Tempat : Mersing
Mood : Oooo.. ni ker tempat kepok glamer tu

Lam 1.30 petang semua dah gerak balik. Tapi nampaknya semua menghala ke satu tempat terlebih dulu. Yaa.. tempat jual kepok lekor. Sini rupanya tempat juai kepok tu. Banyak kali lalu, tapi pasal aku tak familiar, memang tak tau pun kat sini. Lepas roundabout lepas jambatan turun ke bawah. Memang macam macam ada.. Beli la kepok untuk bebudak kat rumah sana nun. Dan tak lupa sotong untuk adik inaz yang memang suka makan sotong.

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sini rupanya tempat dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sekeliling ada kedai kepok, tapi semua kata yang kat sini paling best

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ler kedai haji puteh tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Selain kepok, memacam barangan laut cam ikan kering, ikan satay, sotong dsb ada dijual

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
motor tu leh lepak amik gamba je ye.. tak dijual

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pilih bang, pilih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni bahagian kepok lekor.. harga leh tahan la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ada tiga jenis.. aku ambik serba sikit (lelama jadi banyak hehehe)

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni bahagian kepok kering

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sotong ngan ikan kering

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Yang kuning tu kepok ketam.. en.amizan jangan la pandang saya gitu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik inaz paling suka sotong nih.. aku beli la serba sikit jugak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Acara membayar pun bermula

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
akak tu leh kenal la pulak ngan en.amizan, kata tak pernah datang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
rupanya ni ler tempat tumpuan dia dedulu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nak beli jugak ka.. tak yah la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni pun ada.. tapi tak leh celen mak bee pekan rabu punya lagi ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jam dua tepat kami dah mula tinggalkan mersing.. babai.. dan aku sempat snap gambo tokong ni lagi

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 13 Jun 2010

Edisi Mari Jalan-Jalan : Wet World Batu Pahat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarKalau tak jalan hari ni, maknanya sepanjang cuti sekolah ni, bebudak ni langsung tak gi memana. Kebetulan hari jemaat lepas banyak pulak hidayah yang tuhan turunkan untuk aku, jadi clear sikit kepala aku dan bolehla jengjalan hari sabtu tu. Alhamdulillah..

Target aku hari ni nak gi wet world. Sehari jer boleh enjoy ngan bebudak nih. Pepagi lagi dah kuar. Lebih kurang 10.40 kami sampai. Kira ngam la. Dia bukak jam 10. Orang pun tak ramai lagi. Sekali tiket dah naik daa.. Dari RM10 untuk dewasa dia naikkan jadi RM13, yang bebudak yang giler sikit.. Dari RM5 jadi RM11!!! Pergghhh... Tapi dia kasi air tin sorang satu.. Alah dah masuk harga tiket tuh.. Campur tolak ngan 2 pelampung besor yang setiap satunya RM14 dah lebih RM100.. Takper.. suka punya pasal, masuk ajer lah..



::Klik untuk cerita penuh::



Kat dalam memula kena carik port dulu. Banyak meja ngan kerusi kat tempat ombak dah hilang. Maybe dah rosak, so dia dah buang. Alamek.. Susah ler cenggini. Kasi iqa ngan inaz mandi dulu. Aku gi cari meja yang kosong. Lama gak melilau. Dapat sebijik yang bebetul mengadap water sliding tu. Kira halal jer la.

Masalah kedua, makanan la pulak. Dia buat ngam-ngam jer ker.. Aku beli nasi beriani, nugget dan hot dog.. semua dah last kopek. ABC dah habis kata dia. Baru jam 12 dah habis ker.. Rupernya makanan kat dalam ni semua satu tokei.. yang kantin beso kat belakang tu dia punya command center. Tak cukup walkie talkie jer. Tapi wat kerja dengan sangat bersopan santun. Aku tunggu dia goreng nugget dekat 10 minit.

OK.. dah setel kes bawak bebudak jengjalan.. Pukul berapa kami keluar.. Jam 5.. Kira sendiri berapa lama iqa berkubang kat dalam tu.. Masuk jer keter, terus tido. Penat la tu. Pas ni sambung balik sesi perah otak..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Jaga-jaga dik.. ada buaya jantan nak mengganas..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Ziqri kalau jengjalan memang dia tak banyak kerenah.. senang hati.. tidor berdengkur lagi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Dah boleh balik dah.. Jom bergambar dulu..

Enjoice...Sharing is power!!!