mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label kasut. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kasut. Papar semua catatan

Khamis, 26 Disember 2013

Kasut dah mula berkapur


Kasut dah mula berkapur. Sekolah pun dah nak bukak dah minggu depan kan. So.. mesti lah dah prepare untuk itu...

Ahad, 29 Julai 2012

Kasut oh kasut

mknace unlimited™ | camel active shoes at jusco bukit indah
Petang tadi keluar jap ke jusco. Temankan si mama yang nak beli kasut baru. Kasut lama dah koyak koyak katanya. So, gi la sana. Sambil nunggu aku ke bahagian kasut lelaki. Mana tau ada rezeki. Tapi... cam biasa. Kasut idaman aku takde jugak. Nak tak nak pakai lagi la kasut camel aku yang dah seusia adik inaz tu. Nak cari ganti rasanya dah takde pesen tu lagi dah. Puas tanya.. Paling ada pun kaler cekelat jer.. Tu pun design tak lawa cam yang aku nyer.. Apa leh buat..

ps : pasni aku nak tukar ke dr. cardin balik la cam kasut aku masa kat u dulu. Amacam?? Paling bodo pun caterpillar cam masa aku kat sbp dulu.. Tu anti oil lagi tau.. Tarak licin maa..



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 5 Julai 2009

To do list : Membaiki kasut



Masa sebelum koir lagi aku dah perasan ada sikit crack kat kasut ni. Masa kat Tanjung Puteri dia dah makin teruk, cam nak terkopak pun ada. So, hari ni bender ni memang kena masuk lam to do list aku untuk hari ni; perki kedai baiki kasut.

Target asal aku nak anto kat kedai baiki kasut kat Gelang Patah jer, kebetulan mama nak potostat kerja untuk murid-murid dia kat Taman U. Aku memang ingat ada kedai baiki kasut sebelah kedai buku ni, lagi satu ada kat sebelah Maybank sana nun.

Boleh baiki kasut ni tak?
Boleh, abang nak wat camner. Kalau gam jer tak kuat ni. Jap aje terbuka balik.
Kalau camtu jahit jer ler. Brape?
RM 15 sepasang.
OK ler.

Terus aje aku bukak kasut bagi kat dia. Pastu layan jer nengok dia wat kerja. Ni la kali pertama aku jahit kasut aku semasa aku dah kerja. Sebelum ni takde lagi kasut aku yang tercabut tapak camni. Semua terkopak terus jer. Hehehe. Kalau dulu masa dok kat Beseri leh kata 3 bulan sekali mesti aku gi jahit tapak balik. Lasak tul aku masa tu. Kira RM15 sepasang tu agak murah la kot. Dulu pun aku kena RM 13. Tapi tu aku soh jahit double la. Ha'ah. Kenapa aku tak suruh dia jahit double cam dedulu ekk.. Maybe dah lama sangat kot. Kepala aku pun dah tak baper ingat sangat dah. Tahun 1993 .. emm.. baper lama aaa.. puhhh.. dekat2 15 taun yang lampau tu...




Memula dia taruk gam dulu. Lepas dah kering baru dia mula kerja menjahit. Layan jer ler.. Pastu dia tarah satu longkang kat tapak bawah. Longkang ni bertujuan untuk dijadikan tempat letak benang baru tu. Pastu baru dia jahit. Pas siap semua dia siap kiwikan lagi kasut aku. OK ler kot. Apa yang penting... kasut aku dah comeii semula.. Hehehe



Next to do list...

Ganti bateri jam aku .. kat mana pun tak tahu lagi ni..

Selasa, 5 Mei 2009

Jusco Bukit Indah - The unplanned journey

Photobucket

Masa balik tadi, ayang sibuk cakap kaki dia sakit balik
Nak beli kasut baru yang tapak dia rata
So nak gi mana
Jap nak gi angsana, jap nak pi jusco taman u, jap nak pi jusco bukit indah

Last- last gi jusco bukit indah
Memula makan dulu
aku tengah lapo gila ni
mana makan tengahari lagi ni
So gi la makan kat arena
Ayang nak makan yee mee
lama tak makan kan teringin la pulak
boleh tahan la
dia nengok aku capai sepit
siap cakap
pandai pakai lagi ka
tau la aku dah lama tak makan yee mee ni
memang kekok jap la
ya la
last aku pakai tahun 2005, 4 tahun tinggal
tapi jap jer nak biasakan diri balik

Photobucket

Aku lak seperti biasa la
mana leh ternampak chicken chop
try order grill chicken chop
leh tahan gak rasa dia
ada orang tu pun tumpang sekaki
cuma kulit dia grill sekali
so aku menambahkan lemak dengan jayanya lah hari ni

Photobucket

Pastu mulala ekspedisi mencari kasut tapak rata
aku takde tempat lain dah yang aku nak tuju
camel active la
sekali ayang berkenan gak ngan kasut tu
boleh la kita jalan sekali pas ni kan
kasut dah sama
hahaha
sekali saiz takde lak
tapi cina tu cakap kat jusco ada jugak
ciss
cakap la awal-awal
terus masuk jusco
memang ada
siap discount lagi
sib baik takde saiz tadi
hahaha
tapi kena amik buku kupon ni dulu la

Photobucket

masa balik sempat lagi posing
bukan apa suka ati la
kasut dah beli
siap discount lak tu

Photobucket
Photobucket

yang paling best
boleh lak jumpa zila lam jusco tu
padahal baru tadi aku bagi dia duit suruh beli hadiah untuk aku
pasal aku memang tak plan langsung nak gi memana minggu ni
bengong tul
takpe, teruskan usaha anda