mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label zoning jb. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label zoning jb. Papar semua catatan

Khamis, 20 Januari 2011

Taklimat Zoning Tingkatan 1 JB - Day 3

Klik untuk gambar yang lebih besar
Dah sampai ke zon terakhir. Alhamdulillah
Alhamdulillah. Setel semua zon. Sekarang tinggal nak murnikan balik ja. Apa pun terima kasih pada semua HEM sekolah sekolah daerah JB yang turut sama membantu dalam mengenalpasti zoning untuk sekolah sekolah menengah daerah Johor Bahru.

Semalam sesi dimulakan dengan zoning kawasan gelang patah. Kawasan sendiri senang sikit. Tahu la lebih kurang. Lokasi di SK Tiram Duku. Kawasan paling sejuk antara semua pasal kawasannya sangat luas dengan bilangan sekolah yang dapat menampung dengan cukup untuk penduduk gelang patah. Ada yang dah kurang sangat dah pun. Yang best.. aku lupa pasal nak amik gambo. Adohh.. apa kes nih. Dah sampai masa bos dah nak tutup baru teringat pasal kamera lam beg yang tersimpan kemas. Dapat la dua snap..

Selesai sesi di gelang patah mula bergerak balik ke kawasan tampoi. Ni pun agak panas. Kawasan tumpuan. Lokasi di SK Kampung Pasir. Menarik jugak kat sini. Alhamdulillah semua selesai. Tentatif macam biasa. Zoning and then taklimat sistem. Permintaan dan penambahbaikan pun dah kurang pasal kebanyakan permintaan sebelum dah hampir cover habis. Setel>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Tiram Duku

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Tiram Duku

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Kampung Pasir

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Kampung Pasir

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Kampung Pasir

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Kampung Pasir

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Kampung Pasir

Enjoice...Sharing is power!!!

Taklimat Zoning Tingkatan 1 JB - Day 2

Klik untuk gambar yang lebih besar
Hari kedua ni sesi petang ja
Hari kedua ni memang buat satu sesi ja sebelah petang, sebab; pagi ni memang banyak meeting lain yang memaksa banyak pegawai keluar, termasuk la yang aku buat taklimat guru data tu kan. Habis ja sesi kat bukit indah terus bergerak ke Ayer Molek. Apa yang best pasal ayer molek ni ialah.. sekolah memang dah nampak; tapi mana pintu masuk dia.. Kawasan paling strategik di tengah tengah bandar jb ni.. Aku pun tawaf sekali jugak sebelum dapat masuk. hehehe..

Zoning kawasan ni tak susah sangat pasal kebanyakan sekolah di area ni sekolah kawalan. Kawasan pun dah nama tengah bandar, taman taman pun dah kurang, tengah naik pesat area skudai sana nu. Cam biasa, bincang zoning; pastu taklimat sistem. Setel day 2. Sampai rumah memang aku terus down.. Penat weeiii>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Ayer Molek

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Ayer Molek

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Ayer Molek

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Ayer Molek

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Ayer Molek

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Ayer Molek

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Ayer Molek

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Ayer Molek

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Ayer Molek

Enjoice...Sharing is power!!!

Taklimat Zoning Tingkatan 1 JB - Day 1

Klik untuk gambar yang lebih besar
Hari pertama Taklimat Zoning
Isnin lepas merupakan hari pertama buat kita habiskan zon panas dulu. Zon panas membawa erti kawasan yang memang pack dan produktif. Bebudak ramai dan pilihan sekolah banyak. Boleh tahan jugak la hari ni.

Paginya kami berada di zon skudai. Tempatnya SK Seri Perling 2. Wow.. Memang agak mengelirukan. Tambahan dengan traffik light yang dah takde kat Perling lagi ( semua kena wat u-turn yang memang agak jauh kan ) memang agak menyukarkan untuk diletakkan zoning tu. Tapi semua berjalan lancar. Lepas tu aku kena brief serba sikit pasal sistem penempatan yang tengah dibangunkan oleh PPD.

Sebelah petangnya pulak ke SK Taman Universiti 4. Besar jugak sekolah ni. Sekolah-sekolah area ni pun memang sukar untuk ditempatkan. Bayangkan SK Taman U aja ada 4, SMK ada 2. Tapi alhamdulillah.. semua setel untuk 2 zon panas ni.



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Seri Perling 2

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Seri Perling 2
©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Seri Perling 2

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Seri Perling 2

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Seri Perling 2

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Seri Perling 2

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Seri Perling 2

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Taman Universiti 4

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Taman Universiti 4
©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Taman Universiti 4

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Taman Universiti 4

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Taman Universiti 4

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Taman Universiti 4

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
SK Taman Universiti 4

Enjoice...Sharing is power!!!