mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif KPM 2016. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif KPM 2016. Papar semua catatan

Sabtu, 12 November 2016

Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif KPM 2016 : LEADS - The Preparation


Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif KPM 2016 : LEADS - The Preparation. Lama nyimpan ni. Ni la foto foto sepanjang kami buat preparation untuk KIK kebangsaan itu hari. Antara kelemahan utama yang aku dapat simpulkan adalah terlalu fokus pada persembahan. Takpe lepas ni memang penambahbaikan besar besaran pada buku projek yang menjadi main agenda untuk KIK. Apa pun. Layanzzz...

Jumaat, 4 November 2016

Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif KPM 2016 : Day 3 - The Finale


Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif KPM 2016 : Day 3 - The Finale. Hari penentuan. Semua berdebar debar menanti keputusan. Paling menakutkan bila jumlah bintang dipaparkan. Nak pulak team teknikal jauh ke belakang. Pengurusan semuanya dapat 3 bintang. Kesemuanya. Lagi la berdebar. Sampai team sendiri. Satu... Dua... Tiga... Alhamdulillah. Hilang terus ngeri tu. Keseluruhan projek semuanya tiga bintang. Alhamdulillah. Actually nak terpilih ke final pun dah susah. 20 projek daripada 40++ projek yang disubmit. Seterusnya keputusan diumumkan.

Pengurusan
Johan : Equals - Mega Fun Box untuk BBM
Kedua : KEME - Kit Unit Metrik untuk guru pelatih
Ketiga : Candas - AMMA-C - arithmetik tahap satu

Teknikal
Johan : Makers - Pengesan status on/off LCD
Kedua : Ecotera - MAqS - keberkesanan alat suling
Ketiga : APM - Pengikat bungkusan kertas peperiksaan

Khas Juri : Lead 2.0 - D-Ex untuk paip

Persembahan terbaik semuanya dapat kepada Johan kedua dua kategori. Apapun. Banyak yang dapat kami pelajari kali ni. Juri memang the best dalam sharing knowledge dan penambahbaikan sepatutnya.

Rabu, 2 November 2016

Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif KPM 2016 : Day 2 - The competition day


Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif KPM 2016 : Day 2 - The competition day. Giliran kami yang kedua. Memang banyak teguran membina. Membuka mata dan minda. Banyak lagi yang perlu ditambahbaik. kali ni memang best. Aku rasa sangat bersyukur dapat menghadiri Konvensyen KIK ni. Juri sangat banyak mengajar perkara baharu. Duduk dari awal sampai ke habis. Memang banyak ilmu ditimba dari semua kumpulan bertanding. Sangat puas hati. Tak lupa juga ramai yang aku jumpa kali ni. Memang aku ni jenis berjalan menonong je kot, Orang lain yang menegur. Hehehe.

ps : sekali salah tulis daa... tajuk. kui kui kui. ni semua gara gara nulih dalam ngantuk ler ni

Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif KPM 2016 : Day 1 - Going there and place setting


Konvensyen Kumpulan Inovatif dan Kreatif KPM 2016 : Day 1 - Going there and place setting. Yok layan foto hari pertama kami. Bertolak dari JPN jam 8.00 pagi. Singgah sarapan and teruskan ke PICC untuk sesi pendaftaran. Selepas lunch sesi perasmian dan taklimat awal. Seterusnya sesi setting peralatan dan testing dijalankan ditempat pertandingan. Tunggu bas untuk pulang ke hotel jam 5.00 petang di lobi PICC. Layan scenery yang sangat best.