mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label review. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label review. Papar semua catatan

Selasa, 28 Oktober 2014

RAPID Pengerang - a slight review on-site


RAPID Pengerang - a slight review on-site. RAPID Pengerang stand for Refinery and Petrochemical Integrated Development Pengerang. Foto-foto sekitar mesyuarat dan lawatan tapak hari ini.

Rabu, 21 Ogos 2013

Shoot the moon : a galaxy camera review


Shoot the moon : a galaxy camera review. Actually aku tak plan pun pasal nak amik gambo bulan ke apa. Pasal tadi aku sangat penat. So, so, so tired today. So, bila iqa ajak gi beli buku nota sains tadi pun aku pergi dengan perasaan berat weihhh... memang penat. Tapi maybe Tuhan want to give me something back, as I pleased others kan. Masa aku nak masuk rumah selepas balik tadi tertiba mata aku tertumpu ke scenery di atas ni la. Wow.. apa kata aku try amik gambo bulan using galaxy camera kan. Read on...

Rabu, 14 Ogos 2013

Targus Ambidextrous and Ergonomic Wireless Mouse - review


Targus Ambidextrous and Ergonomic Wireless Mouse. Ni la mouse yang aku order dari groupon tempohari. Dapat diskaun 56% dari harga market. Aku sebenornyer beli dah lama. Sebulan yang lepas. Baru nak hapdet. OK ler tu kan. Aku taruk nama dia ryuki sebab dia nyer jalur tepi tu cam kamen rider ryuki. Akakaka.. Read on...

Isnin, 31 Disember 2012

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode

Ni kamera ni aku beli sekali masa kat kedai samsung itu hari. Beli SmartTV 5 series tu. Kamera ES90, tokei tu kasi kat aku RM299. Sempena kismes. Amik ajer la. Tapi ada banyak sebab pasal apa aku amik.

Sebab 1 : Untuk harga below RM300, features yang dia bagi memang agak melampau iaitu :
14 Megapixel : Cun wooo... tab aku pun baru 2 Megapixel jer
5x optical zoom... optical yer... bukan digital zoom.. aku nyer tab tokleh zoom
Boleh buat movie 720p HD gitu...
Ada fungsi smart auto... kasi bebudak pun boleh.. tapi setakat adik m\amik night mode pun ok... tak yah pakai smart auto pun, senang citer... kebudak pun leh handle
Bateri sendiri, bukan bateri AA. Charging, pakai USB jer...
Object tracking auto focus... memang senang untuk kebudak
Dan... banyak tul mode yang leh digunakan...

Sebab 2 : Kamera kebudak dah kaput... sian diaorang.. Dari beli Galaxy Y untuk amik gambo, baik amik kamera ni kan.. betapa jauh beza dedua tu walau harga dibagi sama kan..

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
the cam... kasi mama ja simpan... nak guna keluarkan jer

K. Kita tengok la pulak sample gambo yang diambik malam tu guna kamera nih... Kebudak amik pun ok.. gego sesikit tu biasa la kan... Kesimpulan... not bad for a beginner camera

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
Night mode semata mata

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
smart auto ngan smart flash... memang la sharp tapi tak feel bagi aku

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
smart auto ngan anti red eyes flash... hampir sama cuma nampak flash dia soft sikit

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
smart auto with smart flash againnn!!!

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
night mode with smart flash kot... baru nampak cool sikit

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
bila kita pakai night mode ngan flash, flash akan ditembak dua kali

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
hasil kerastangan iqa... belakang gego, tapi depan still maintain

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
hasil kerastangan adik inaz... hampir gego depan, belakang gempa bumi terus...

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
sesi berposing bersambung

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
ziqri dengan mama

Digital Camera Samsung ES90 review : Restoren San night mode
seronoknyeee


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 5 Disember 2010

Garmin Nuvi 1250 : tested

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 5 Disember 2010
Masa : 10.00 pagi
Tempat : Serata JB
Mood : Tip top!!!

Hari ni baru berkesempatan nak ngetest Garmin nuvi baru nih.. Ni garmin model baru, ganti model 205 yang biasa aku pakai nih. Si azam gatai bebenor nak makai bende alah ni. Pastu aku kasik dulu aku punya.. Pasal aku nyer dah hapdet peta bulan 9 punya.. Pastu untuk azam kena la aku beli yang baru.. Dan mana la aku tahu 205 punya model dah tak kuar lagi. Nak tak nak beli la model 1250 nih.. Harga pasaran lam RM550.. Sekali masa PC Fair itu hari, leh la pulak aku pow tokei kedai tu sampai dapat RM485.. Beli aje la..

Apa kelebihan nuvi 1250.. Yang pertama dia ada dual screen bila nak masuk simpang yang bersimpang siur orang putih cakap. So tak ler teragak agak mana simpang yang nak amik. selain tu, dia punya sistem lebih laju mencari tempat. Tapi yang aku perasan, nak on lambat sikit dari 205. Apa lagi kelebihan dia.. dia lebih nipis.. Tu jer kot.. Nak tengok lebih klik baca lebih >>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni isi perut lam kotak dia.. Takde la semak cenggini, ni aku yang selongkar.. tu pasal semak samun tuh..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lebih cantik(?!), nipis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nampak cun kan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni dia punya pemegang.. juga lebih nipis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah disambungkan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Charger lam keter pun lebih elegen dia wat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tambah satu lagi aksesori baru.. ni kira tapak kekal lam keter..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nipis kan.. tapi maybe aku suka 205 yang lebih bulky.. hitam itu lebih menawan kot

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sambung

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Camni la kedudukan dia lam keter

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah letak dah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sedia untuk bekerja.. untuk tunjuk dual map tu nenanti la aku hapdet.. tak berani lagi nak letak.. takkan nak drive sambil amik gambo kan..

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 5 September 2010

Panasonic Viera - 1 day review

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 5 September 2010
Masa : 1 petang
Tempat : Rumah den
Mood : Bak kupu-kupu menari

So far so good. Bila bukak dvd, superb.. tu lum pakai hdmi lagi tuh.. Lagipun dvd ni memang aku donload 480p nyer; memang cun gambo.. Yang tak best bila tukar ke tv balik. Ye lah.. Aku pakai ariel biasa, bukan astro beyond tu.. Apa aku nak buat ngan ariel ni yerk..

Enjoice...Sharing is power!!!