mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label upsr. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label upsr. Papar semua catatan

Rabu, 11 Januari 2017

Jadual Waktu Peperiksan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2017


Jadual Waktu Peperiksan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2017 boleh dimuaturun melalui url berikut : http://lp.moe.gov.my/images/bahan/upsr/2017/Jadual%20Waktu%20UPSR%202017.pdf

Tarikh
Waktu
Kod Kertas
Nama Kertas
Masa
ISNIN
11 September 2017
8:15 – 9:30 pagi
011


021


031
Bahasa Melayu Pemahaman (SK)

Bahasa Melayu Pemahaman (SJKC)

Bahasa Melayu Pemahaman (SJKT)
1 jam 15 minit


1 jam 15 minit


1 jam 15 minit
10:45 – 12:00 tengah hari
012


022


032
Bahasa Melayu Penulisan (SK)

Bahasa Melayu Penulisan (SJKC)

Bahasa Melayu Penulisan (SJKT)
1 jam 15 minit


1 jam 15 minit


1 jam 15 minit
SELASA
12 September 2017
8:15 – 9:30 pagi
013


023


033
Bahasa Inggeris Pemahaman (SK)

Bahasa Inggeris Pemahaman (SJKC)

Bahasa Inggeris Pemahaman (SJKT)
1 jam 15 minit


1 jam 15 minit


1 jam 15 minit
10:45 – 12:00 tengah hari
014


024


034
Bahasa Inggeris Penulisan (SK)

Bahasa Inggeris Penulisan (SJKC)

Bahasa Inggeris Penulisan (SJKT)
1 jam 15 minit


1 jam 15 minit


1 jam 15 minit
RABU
13 September 2017
8:15 – 9:15 pagi
015/1

025/1

035/1
Matematik Kertas 1 (SK)

Matematik Kertas 1 (SJKC)

Matematik Kertas 1 (SJKT)
1 jam

1 jam

1 jam
10:45 – 11:45 pagi
015/2

025/2

035/2
Matematik Kertas 2 (SK)

Matematik Kertas 2 (SJKC)

Matematik Kertas 2 (SJKT)
1 jam

1 jam

1 jam
KHAMIS
14 September 2017
8:15 – 9:15 pagi
018/1

028/1

038/1
Sains Kertas 1 (SK)

Sains Kertas 1 (SJKC)

Sains Kertas 1 (SJKT)
1 jam

1 jam

1 jam
10:45 – 11:45 pagi
018/2

028/2

038/2
Sains Kertas 2 (SK)

Sains Kertas 2 (SJKC)

Sains Kertas 2 (SJKT)
1 jam

1 jam

1 jam
ISNIN
18 September 2017
8:15 – 9:30 pagi
026

036
Bahasa Cina Pemahaman

Bahasa Tamil Pemahaman
1 jam 15 minit

1 jam 15 minit
10:45 – 12:00 tengah hari
027

037
Bahasa Cina Penulisan

Bahasa Tamil Penulisan
1 jam 15 minit

1 jam 15 minit

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

Jumaat, 18 November 2016

4,896 Calon Dapat Semua A Berdasarkan Format Baharu UPSR 2016


4,896 Calon Dapat Semua A Berdasarkan Format Baharu UPSR 2016. Semalam agak menarik. Suasana yang berbeza berbanding tahun sebelumnya. Aku agak lambat terasa bahang sebab ada mesyuarat khas yang lain di lokasi pun agak jauh. Biasanya suasana ceria, update FB yang meriah. Tapi semalam lain. Lambat semuanya. Mood kurang ceria. Bagi aku. Satu langkah permulaan yang baik. Cream of cream. Kalau betullah ejaan aku tu. Hehehe. 4896 yang betul betul pure diamond. Memang tengok dari segi gred pun agak tinggi. 90 tak salah baru A. Kalau tak salah lah ye. Dengan format baharu yang lebih menyeluruh, hilangkan konsep menghafal. Yang ni memang aku paling suka. Sebab dari dulu aku memang tak suka dengan budak menghapal aje. Ingat lagi kes yang aku kena tegur sebab aku bagi kosong terus aje kalau aku jumpa budak tanda kertas OMR secara berpola. Ni benda benda yang perlu kita banteras dari awal, dan langkah kementerian bagi aku sangat baik. We need the thinking generation, bukannya hapal generation. Bila dah keluar ke bidang pekerjaan, apa pun tak dapat. Better late than never.

Lewat petang baharu aku sampai rumah. Benda pertama aku buat. Ambik telepon, telepon haiza. Bateri henfon lain semua dah kong. Tu masalah utama aku bila aku outstation. Tak reti nak bawak powerbank walaupun ade. Call. Zulaika yang angkat. Kakak ada. Dapat la cakap ngan Rabiatun. Dia ambil UPSR tahun ni. Nada cam nak nangis pun ada. 3A 2B 1C. Takpe aku cakap. Itu dah yang terbaik diperolehi. Yang penting dah usaha yang terbaik. Hmmm.. Lupa pulak Asyraf pun ada anak UPSR kan. Sambil nulis ni baru teringat. Nanti call dia pulak. Tahun depan giliran Isya pulak. Tahun berikutnya adik Inaz. Apa pun yang mereka dapat, yang penting mereka dah usaha. Jangan patahkan semangat. Perjalanan baharu bermula. Baru tangga pertama. Jadikan ikhtibar. Apa yang kurang kita tingkatkan lagi usaha. All the best for all.

PS : Bila teringat balik zaman kita dedulu amik. Memang gini la suasana. Sekolah aku dulu 4 orang ja straight A. Amik SRP, amik SPM. Tapi memang nampak. Yang straight A itu memang the best of the best. Cuma tang semua E tu agak mengerikan. Need to do something bilamana straight E dua kali ganda dari straight A
Seramai 4,896 daripada 452,721 murid mendapat keputusan cemerlang Gred A bagi semua mata pelajaran dalam Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2016, kata Ketua Pengarah Pelajaran Tan Sri Dr Khair Mohamad Yusof.
Beliau berkata calon tahun ini merupakan kohort pertama yang menduduki peperiksaan itu di bawah format baharu UPSR sejajar pelaksa-naan Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR) yang turut menekankan unsur-unsur Kemahiran Berfikir Aras Tinggi (KBAT).
"Kita tidak boleh membandingkan analisis UPSR 2016 daripada tahun lalu (38,344 dapat Gred A) kerana ini merupakan kohort pertama yang mengikuti KSSR," katanya mengumumkan analisis keputusan UPSR 2016 di Kementerian Pendidikan

---
#terbaeekkk ‎#kipidap #‎mknaceunlimited‬ #‎mknace‬ ‎#blogger‬ #‎photography‬ #‎photoblog‬ ‎#‎SJCAM‬ ‎#SJ4000‬ #‎Asus‬ #‎Zen4‬ ‎#Samsung‬ ‎#GalaxyCamera ‎#altek ‬#‎cubic‬ #love‬ ‎#followme‬ #‎beautiful‬ #‎blogoftheday‬ #fun‬ #like‬‎ #life‬ #colorful‬‎ #photooftheday‬ #‎MyExperience #‎mknaceunlimited,‬ #‎mknace‬, ‎#blogger,‬ #‎photography,‬ #‎photoblog,‬ #‎MyExperience‬,

Isnin, 16 November 2015

Semakan SMS Keputusan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2015

Semakan SMS Keputusan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2015

Semakan SMS Keputusan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2015


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Khamis, 10 September 2015

UPSR 2015 Day 3 @SK Taman Nusa Perintis


UPSR 2015 Day 3 @SK Taman Nusa Perintis. Hari terakhir. Full day with Iqa kat sekolah dia. Empat paper hari ni. Tight schedule. Sains, BI 1 dan 2 dan Ujian Aptitud. Iqa kata OK la. Hari paling ramai juga parent yang ada. Hope for the best.

PS : Sempat aja sesikit pasal aptitud. Alhamdulillah

Selasa, 8 September 2015

UPSR 2015 Day 1 @SK Taman Nusa Perintis


UPSR 2015 Day 1 @SK Taman Nusa Perintis. Hari Pertama. Full day with Iqa kat sekolah dia. Tiga paper hari ni. BM Pemahaman, BM Penulisan dan Matematik Kertas 2. Ramai juga parent yang ada. Hope for the best.

PS : Gambar sebenarnya sangat banyak aku amik. Banyak pada SJCam. Sayang. SD Card pulak buat hal. Ada tapi takleh read pada mana mana device yang lain. 16Gb tuhhh...

Khamis, 23 Julai 2015

Rutin biasa bermula


Rutin biasa bermula. Maka bermula la semula rutin ini. Kelas tuisyen malam iqa la. Hantar dan ambik semula. Semoga beroleh kejayaan cemerlang dalam UPSR tahun ni. InsyaAllah.

Jumaat, 10 Julai 2015

Teknik Menjawab Sains @SK Taman Nusa Perintis


Teknik Menjawab Sains @SK Taman Nusa Perintis. Pagi ni ada sesi ni kat sekolah Iqa. Ngantor jam 7.30 pagi. Ambik balik jam 10.00 pagi. Layan...

Ahad, 26 April 2015

JADUAL WAKTU PEPERIKSAAN UJIAN PENCAPAIAN SEKOLAH RENDAH (UPSR) 2015


JADUAL WAKTU PEPERIKSAAN UJIAN PENCAPAIAN SEKOLAH RENDAH (UPSR) 2015

Peperiksaan UPSR bagi tahun 2015 akan berlangsung pada 8 - 10 September 2015. Jadual waktu adalah seperti berikut :

Selasa, 25 November 2014

Semakan SMS Keputusan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2014

Semakan SMS Keputusan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2014



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Isnin, 29 September 2014

UPSR: Persediaan Peperiksaan Ulangan Lancar

UPSR: Persediaan Peperiksaan Ulangan Lancar


Calon yang tidak hadir pada peperiksaan ulangan akan direkodkan sebagai 'T' iaitu 'Tidak Hadir'

Kementerian Pendidikan berpuas hati persediaan yang dilakukan pihak sekolah bagi menghadapi peperiksaan semula Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) bagi kertas soalan yang bocor, Selasa dan pada 9 Okt ini.
Ketua Pengarahnya, Datuk Dr Khair Mohamad Yusof berkata guru besar dan guru sekolah telah melakukan tugasan sewajarnya termasuk penyediaan bilik peperiksaan supaya calon dapat menduduki peperiksaan itu dengan baik dan selesa.
"Saya dimaklumkan bahawa guru besar dan guru-guru ini juga memberi motivasi dan galakan kepada murid, melakukan pelbagai program untuk terus membantu calon," katanya kepada pemberita selepas melakukan lawatan ke lima sekolah di sekitar ibu negara.
Bertujuan melihat persediaan sekolah dan murid untuk menghadapi peperiksaan ulangan itu, lawatan itu melibatkan Sekolah Kebangsaan Jalan Bellamy, Sekolah Jenis Kebangsaan Cina Jalan Davidson, Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil St Joseph, Sekolah Kebangsaan Sentul 1 dan Sekolah Kebangsaan Taman Tun Dr Ismail (1).
Khair berkata berdasarkan perbualannya dengan murid sekolah, mereka berkata telah bersedia untuk menduduki peperiksaan ulangan itu dan berazam mendapat keputusan yang baik.
"Ada juga murid yang memberitahu peperiksaan ulangan adalah peluang kedua untuk mereka lakukan penambahbaikan," kata Khair sambil menasihatkan semua calon supaya tidak berasa bimbang sekiranya mereka telah melakukan ulang kaji secukupnya.
Beliau berkata calon dan ibu bapa serta pihak lain perlu sedar bahawa peperiksaan ulangan itu dibuat bagi memastikan kredibiliti dan integriti UPSR, dan calon boleh berbangga bahawa keputusan yang diperoleh kelak adalah keputusan tulen.
Bagi memastikan kelicinan dan tiada insiden kebocoran kertas peperiksaan, Khair memberitahu pihaknya telah mempertingkat prosedur operasi standard (SOP) pengurusan kertas soalan bermula dengan proses penggubalan dan percetakan hingga ke aspek penyimpanan dan pengedaran ke bilik peperiksaan.
"Kita juga memastikan mereka yang mempunyai akses kepada kertas soalan juga dihadkan jumlahnya supaya tidak berlaku insiden ada yang terlihat soalan," katanya.
Khair menjelaskan bahawa calon yang tidak hadir pada peperiksaan ulangan akan direkodkan sebagai 'T' iaitu 'Tidak Hadir' dan menurutnya, ini akan menyebabkan calon tidak dapat mengetahui tahap pencapaian dalam mata pelajaran berkenaan.
Peperiksaan ulangan kertas Bahasa Inggeris 014/1 dan 014/2 serta kertas Sains 018, 028 dan 038 dijadual berlangsung, Selasa.
Tarikh baharu bagi ujian Matematik 015/1, 025/1, 035/1 dan Bahasa Tamil 036 dan 037 pula ditetapkan pada 9 Okt.
Seramai 472,853 murid menduduki UPSR tahun ini di seluruh negara.
--BERNAMA 

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Isnin, 22 September 2014

KENYATAAN AKHBAR KETUA PENGARAH PELAJARAN MALAYSIA BERKAITAN PEMBATALAN UJIAN MATA PELAJARAN MATHEMATICS & BAHASA TAMIL UJIAN PENCAPAIAN SEKOLAH RENDAH (UPSR) TAHUN 2014

KENYATAAN AKHBAR
KETUA PENGARAH PELAJARAN MALAYSIA
BERKAITAN PEMBATALAN UJIAN MATA PELAJARAN
MATHEMATICS & BAHASA TAMIL
UJIAN PENCAPAIAN SEKOLAH RENDAH (UPSR) TAHUN 2014


Kertas ujian Mathematics dan Bahasa Tamil UPSR 2014 adalah DIBATALKAN. Tarikh baharu bagi ujian Mathematics 015/1, 025/1, 035/1, Bahasa Tamil 036, 037 adalah pada 9 Oktober 2014

Jumaat, 12 September 2014

PENJELASAN KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA BERKAITAN PENANGGUHAN UJIAN MATA PELAJARAN SCIENCE & BAHASA INGGERIS UJIAN PENCAPAIAN SEKOLAH RENDAH (UPSR) TAHUN 2014

PENJELASAN KEMENTERIAN PENDIDIKAN MALAYSIA
BERKAITAN PENANGGUHAN UJIAN MATA PELAJARAN
SCIENCE & BAHASA INGGERIS
UJIAN PENCAPAIAN SEKOLAH RENDAH (UPSR) TAHUN 2014


1. Pada tarikh 10.9.2014 pihak Lembaga Peperiksaan (LP) telah membuat kenyataan media berkaitan Peperiksaan Science 018 (SK), 028 (SJKC), 038 (SJKT) bagi Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2014 yang dijadualkan pada 11 September 2014 telah didapati bocor.

2. Ekoran kebocoran tersebut, pihak LP telah menangguhkan peperiksaan kertas tersebut dan akan diadakan pada 30 September 2014.

3. Pada 11.9.2014, pihak LP juga telah menerima laporan bahawa Kertas Peperiksaan Bahasa Inggeris 014/1 dan Bahasa Inggeris 014/2, bagi Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) 2014 yang berlangsung pada 11 September 2014 telah juga dilaporkan bocor. LP telah menjalankan siasatan dan mendapati perkara ini adalah benar. Kertas Bahasa Inggeris 014/1 dan 014/2 adalah untuk Sekolah Kebangsaan sahaja dan tidak ada kesan terhadap kertas Bahasa Inggeris yang diduduki di SJKC dan SJKT.

4. Sehubungan dengan ini, pihak LP memaklumkan bahawa kertas peperiksaan Bahasa Inggeris 014/1 dan Bahasa Inggeris 014/2 bagi UPSR tahun 2014 yang berlangsung pada 11 September 2014 adalah DIBATALKAN. Tarikh baharu bagi peperiksaan Bahasa Inggeris 014/1 dan Bahasa Inggeris 014/2 adalah pada 30 September 2014 bersekali dengan Science 018, 028 dan 038.

5. Pihak LP menyedari bahawa tindakan selepas keputusan di atas perlu dilaksanakan secepat mungkin. Tarikh 30 September 2014 adalah tarikh yang paling sesuai bagi membolehkan pihak LP melaksanakannya kerana isu logistic (percetakan dan pengedaran) dan teknikal, termasuk keselamatan soalan dan integriti. Proses ini melibatkan seramai 473,175 calon, 51,438 petugas, 8,299 pusat, dan 382 bilik kebal di seluruh Negara.

6. Dengan perkembangan terbaharu ini, KPM akan membuat siasatan dalaman atas semua dakwaan kebocoran kertas peperiksaan. KPM memandang serius insiden ini dan akan mengambil tindakan tegas untuk memastikan perkara seperti ini tidak berlaku lagi. KPM akan bekerjasama dengan pihak berkuasa (PDRM, SKMM) untuk mengenalpasti pihak yang bertanggungjawab dan seterusnya membawa mereka ke muka pengadilan, termasuk kemungkinan pendakwaan jenayah di mahkamah terhadap mereka yang didapati bersalah. KPM berharap tindakan tegas dan semaksimum mungkin dikenakan kepada pengkhianat tersebut.

7. KPM amat berasa kesal dengan perbuatan tidak amanah dan tidak berintegriti yang dilakukan oleh pengkhianat ini. Sehubungan itu, laporan polis telah dibuat dan berharap satu siasatan dan tindakan keras dapat kita ambil tanpa mengira siapa pun yang bertanggungjawab dalam hal kebocoran ini.

8. Selain daripada kertas peperiksaan Bahasa Inggeris 014/1 dan 014/2 dan Science 018, 028 dan 038 sepertimana yang disebut di atas, TIADA PEMBATALAN untuk mana-mana kertas peperiksaan UPSR yang lain setakat ini.

9. Untuk mengelakkan sebarang kekeliruan dan penyebaran beritu palsu, pihak LP menyeru pihak awam untuk melayari laman web LP www.moe.gov.my/lp untuk maklumat rasmi dan terkini berhubung perkara ini. Pihak awam juga boleh hubungi HOTLINE UPSR 2014 LP di talian 03-88893601 @ 3551 @ 3809 @ 3520 @ 3030.

10. KPM akan menubuhkan satu Jawatankuasa Bebas bagi meneliti semula Prosedur Operasi Standard (SOP), pengendalian dan pengurusan peperiksaan awam. Ahli-ahlinya akan terdiri daripada pakar pelbagai bidang antaranya teknologi maklumat, keselamatan, dan logistic

11. Kementerian Pendidikan Malaysia ingin meminta maaf kepada mereka yang mengalami sebarang kesulitan akibat insiden ini.

Kementerian Pendidikan Malaysia
12 September 2014

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Rabu, 21 November 2012

Jom gi bincang KIK

Hari seni lepas buat  perbincangan kik kat SMK Dato' Abdul Rahman Yassin, SDARY ler tu. Kebetulan pagi tu jugak pengumuman UPSR dibuat. Masa nak gi ke SDARY tu sesaja la lalu ke UDA, makan nasik ayam sekali kan. Sekali tengok lautan keter. Dah nak buat camner kan. Sekolah top. Penuh la parent. Memang sekolah terbaeekkk!!!! la kan. Yang tak syoknya, hari selasa heboh kat radio kisah budak upsr di jb lari sekolah pasal tak diumum dapat 5A... ish ish ish... So, tutup kes tu. Makan nasik ayam kat uda. Minum ais limau yang super hijo. Then go to SDARY. Bincang, bincang, bincang... makan lagi. thank to pengetua yang bagi spesel treatment untuk kitaorang. Then get ready for hari rabu.. yesss...

penuh keter kat sk bandar uda 2

nasik ayam kat medan selera uda

air limo super hijo

SDARY...


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Isnin, 19 November 2012

Keputusan UPSR 2012

Keputusan UPSR 2012 Keputusan UPSR 2012 Secara Online @ SMS 19 November 2012
*** Terkini ...

Seramai 45,054 calon UPSR (8.94 peratus) berjaya memperoleh 5A, penurunan sebanyak 0.54 peratus berbanding tahun lalu. Jumlah itu merangkumi 27,681 (10.61 peratus) calon bandar dan 17,329 (7.51 peratus) calon luar bandar. Pencapaian keseluruhan calon UPSR juga menurun sebanyak 0.01 mata Gred Purata Nasional (GPN) iaitu daripada 2.30 pada 2011 kepada 2.31 pada tahun ini.

Semakan keputusan UPSR 2012 boleh mula diambil di sekolah masing-masing pada pagi ini, 19 November 2012 selepas jam 10 pagi. Semakan keputusan UPSR juga boleh dibuat dengan menggunakan sistem pesanan ringkas (SMS) ataupun secara online. Apa pun, good luck pada semua.

Semak secara SMS

Taip UPSR dan hantar ke 15888 
cth : UPSR AB012AB012 dan hantar ke 15888

Semak secara online

Tiada semakan secara online seperti yang digembar-gembur dalam kebanyakan blog.

Berikut merupakan respon dari admin SAPS.

Mohon maklum bahawa SAPS hanya mengeluarkan keputusan peperiksaan sekolah sahaja dan bukan peperiksaan awam seperti UPSR, PMR dan SPM seperti yang dilaporkan dalam blog peribadi.
Kaedah sebenar menyemak keputusan sebenar UPSR adalah melalui sekolah dan SMS sahaja.
Harap Maklum

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Isnin, 20 September 2010

Selamat berjaya dalam UPSR 2010

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Esok dah mula peperiksaan UPSR seluruh negara. Aku dengan ini mengucapkan selamat menjawab, semoga apa yang telah diusahakan selama ini membuahkan hasil seperti yang diharapkan. Khusus kepada bekas-bekas student @ SKTTA1, pelajar-pelajar tahun 6 daerah JB dan seluruh negara amnya.. Semoga anda semua akan berjaya dengan cemerlang..

ps : Iqa pun turut dicutikan khas kerana peperiksaan UPSR ni. Nak buat camner.. dah lumrah alam. Tahap 1 sure kena cuti punya.. Iqa ngadu tak best, tak tau nak buat apa pasal teacher jer sorang kasi kerja tambahan.. sian iqa..

Enjoice...Sharing is power!!!