mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Johor Bahru. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Johor Bahru. Papar semua catatan

Jumaat, 7 Januari 2011

Keseronokan pagi di JB

Klik untuk gambar yang lebih besar
Ngopi pes dari skyscrapercity.com dengan jayanya.. Tumpang, tumpang
Pagi ni alhamdulillah.. dapat jugak aku rasa betapa nikmatnya traffic jem sebelum sampai ke pejabat; ye lah. aku MC dua hari, senin dan selasa; rabu khamis, aku sampai pejabat jam 6.30 pagi, diulang, sampai ke pejabat ya.. Sebab aku masih tak dapat nak belen kaki aku lagi kan. So, lepas subuh ja terus aku kuar. Pagi ni saja aku nak kuar cam biasa; asyik dok dengar orang cakap ja pasal jem ni kan, nak jugak rasa. Dan hasilnya.. berbaloi-baloi, rasa cam lebih baik aku sampai opis jam 6.30 dari cenggini.

Di JB, kalau korang dari skudai la kan. Ada 2 tempat biasa yang akan mula sesak. Memula kat tampoi. Tadi pun biasa ja. Pasal aku ada kat tampoi tadi masih awal. Baru 6.30 pagi. Jem tadi pun lebih kepada ada tayar lori pecah kat tengah jalan. Memasing dok ngelak. Cerita pasal tayar lori ni, ada segelintir pemandu lori atau bas nih, kalau tayar dia pancit; dia akan bawak ja sampai tayar tu rabak dan terlepas cenggitu ja. Pengalaman aku dulu masa aku naik sebijik bas nih. Selamba ja dia bawak. Bila tayar dah terlepas siap ketawa lak tu. Dia tak pikir agaknya kalau kalau terkena penunggang motor ka, keter kat belakang ka. Saja ja.

OK.. balik ke cerita jem balik. Tempat kedua memang maintain sepanjang zaman agaknya. Tak lain tak bukan depan angsana tu. Jalan dah besar nanti tak tau la kan. Sini memang tempat favourite jem sepanjang jaman untuk JB. Sejak jaman berjaman tuh.. Kat sini aku dah start tensen dah..

Untuk sampai ke pejabat aku kat glendening aku akan ada dua tempat lagi yang akan jem dan memang jem best punya pagi ni. Pertama kat depan RTM. Ni sebab keter nak pecah dua. Biasa la kawasan sekolah kan. Lepas pada tu sampai la kita ke kawasan yang dijamin jem waktu sekolah sahaja iaitu depan star1, star2, sigs.. sekolah kiri kanan tu. nak pulak minggu minggu awal nih.. memang la.. sib baik esok dah cuti..

Apapun.. selamat pagi JB..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 1 Ogos 2010

Jom Ronda-Ronda : Pesta Buku Johor 2010, Danga City Mall

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pagi ni kami ke Danga City Mall. Kalau dulu tempat ni namanya Best World. Kata orang takde tempat parking, tapi nengok kat basement bersepah jer tempat.. Pelik pelik. Parking dekat-dekat ngan lif. Bukan apa, senang nak angkut barang.

Sampai jer pesta buku ni terus kami melilau. Cam biasa, banyak salesman yang dok kerja menarik pelanggan jer ke tempat memasing. Lepak jap kat grolier dan unik. Dedua ni memang best. Harga pun best. Tapi depa dah pandai lani. Main juai ikut pakej.. Mana nak beli kalau dah lebih 1k. Pikir-pikir memang la bagus, tapi harga tu terlampau menawan sangat. Lepas tu, cara pembayaran pun agak tak meyakinkan. KIV la dulu. Apa pun mesti pergi punya ke sini. Best..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 31 Mei 2010

Ucapan Alu-aluan sempena Hari Guru JB 2010



Ucapan penuh Tuan PPD sempena Hari Guru itu hari. Lepas ni memang aku akan buat cenggini jer. Baru la boleh delete raw files dengan tenang, pasal semua dah dihostkan..



Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 20 Mei 2010

Kejohanan Balapan & Padang kali ke52 MSSM Johor - Upacara Pembukaan Rasmi



Pagi ni aku dah mula mengedit bideo MSSM untuk dimasukkan lam youtube. Tapi kepala memang kenoning gila. Buat tak layan gak.. Sekali nengok dah sampai 6 minit kontijen tak habis-habis lagi. Last-last amik keputusan untuk aplod dua segmen. Senang sikit. Pasal youtube hanya 10 min max bideo dia. Settle. Lepas compile terus aplod tanpa nengok setting. Pastu terus kuar gi klinik.

Kat klinik hari ni memang malang tul nasib aku. Dekat dua jam aku buang masa nunggu. Jumpa doktor, kena sound dulu. Ari tu batuk biasa jer, kali ni tak masuk tahap gaban dah ni. Terus dia kasi mc dua hari. Tak kira la aku ada event ka apa ka. Dia nak aku berehat. Aduiihh.. Pening cenggini.. Balik makan ubat. Jap jer dah terhoyong hayang. Zzzzz....

Bangun dah malam.. Haiyaa.. lamanya aku tido. Nengok jap bideo yang aku aplod. Hampeh. Quality buruks gila.. Last-last aku compile dan aplod lagi satu. Ni masa aku nulis ni kebetulan aku dah terjaga dan mula ambik ubat. Kebetulan bideo pun dah siap.. Enjoice.. Aku nak sambung tidusss...

Enjoice...Sharing is power!!!