mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label proton. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label proton. Papar semua catatan

Selasa, 17 Disember 2013

Alhamdulillah selesai

Alhamdulillah selesai sudah urusan savvy. Yang tak tahan adik, nenek. Menangis jah. Adik inaz paling teruk. Siap nak balik keter tu. Pasal keter tu sebaya dia.


Sent from Samsung Mobile

Sabtu, 14 Disember 2013

Settling down the Savvy

Settling down the Savvy. Hari ni nampak aku seharian merayau. Satu tempat ke satu tempat. Ianya serampang dua mata. Satu mata memang nak bawak kebudak jalan. Satu mata lagi adalah nak settlekan kereta savvy aku. Pagi ni check puspakom. Semua si eric yang uruskan. Dah setel. Dia call and we both dapat apa yang sepatutnya kita dapat. Nissan take the car for 5.5k.

Sabtu, 17 Ogos 2013

Tun Dr Mahathir Mohamad lancar model Proton baharu, Suprima S di bangunan Matrade hari ini


Tun Dr Mahathir Mohamad lancar model Proton baharu, Suprima S di bangunan Matrade hari ini. Ni la rupa model baru proton yang sibuk digembar gembur selama ni. Kereta ni adalah kereta Preve versi Hatchback. Proton Suprima S akan dijual pada harga RM76,338 (on the road) bagi jenis Executive dan RM79,988 bagi jenis Premium. Kita tungguuuu...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 25 Mei 2013

Entry lama : Proton Savvy New Ignition Coil


Entry lama : Proton Savvy New Ignition Coil. Ni ler ruper ignition coil savvy yang baru. dia terbahagi pada dua part. Kalau yang lama kedua-dua part disatukan. tu yang bila rosak dedua kena tukar. Harga dia RM350++ untuk setiap part. Jadi for complete set jatuh RM700++ lah. Tapi jangan risau. Biasanya, part yang selalu rosak adalah part yang cam kotak tu jer. Ni pasal aku baru je tukau dari yang model lama ke model baru. So.. Total up for RM718 + upah dan mentol aku yang terbako. Ahahaha. Read on...

Ahad, 22 Januari 2012

Pasang kabel grounding



Ucu sibuk memasangkan kabel kaler kunggu ni. Katanya lagi best bateri dia. Lampu pun lebih clear. Apa apaan la



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Sabtu, 27 November 2010

Wira sudah bertukar rim

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 23 November 2010
Masa : 7.30 malam
Tempat : Rumah den
Mood : Yeke ni

Sampai rumah agak lewat hari ni. Tu pun pasal hantar is pergi amik keter dia kat pomen. Kalau tak maybe lewat lagi aku sampai umah. Masuk ja rumah. Ucu dah tanya..

Cun tak??
Apa yang cun??
Tak perasan ka??
Perasan apa??
Rim tayar baru orang la..

Ler.. dah tukar rim dah.. Dah pakai 16 inch punya dah la pulak..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Masuk bilik dia nengok bersusun rim ngan tayar lama aku.. Nak jual kat tenet katanya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kalau aku masih pakai keter wira ni.. sampai bila-bila pun dijamin aku masih pakai rim nih..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ye lor.. cam orang lain selalu cakap.. Aku asal keter leh gerak ja dah cukup.. Tak heran sangat bab bab mekap nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengok la rim tayar baru wira nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Boleh la.. bagi aku la..

Enjoice...Sharing is power!!!

DIY - Servis Wira

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 22 November 2010
Masa : 10.00 pagi
Tempat : Dopan umah jo
Mood : Pergghhh

Ucu pagi ni sibuk dengan urusan serbis menyerbis keter. Keter wira aje. Sendiri bikin kos jimat sikit. Barang semua beli kat kedaipart. Memang dapat murah. Kalau kat kedai dah baper dia taruk. Tu lum masuk kos upah lagi kan.. Go go go Ucu..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah tersusun dah semua tool kat luar tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hai.. siap mintak bantuan pomen tambahan ka

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ucu memang tak jek keter nih.. mesti penat sikit punya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah cam nak skodeng apa ntah dah nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pakai castrol magnetec tuh.. aik.. memang aku pun pakai minyak ni jugak da

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bukak apa menantang ntah tu.. tapi bila servis memang kena ganti baru benda alah ni.. aku pun tak ingat la pulak nama dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Minyak hitam pun dah mula kuar.. dengan tangan tangan itam bukak skru dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tuang masuk minyak baru

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Waaa...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Siap bergambar kenangan tu bersama minyak hitam castrol.. ucu ucu..

Enjoice...Sharing is power!!!