mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label fuji. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label fuji. Papar semua catatan

Ahad, 4 April 2010

QClick! - Syafiqah point of view

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarHaaa.. ni pulak hasil yang dikeluarkan dari kamera Syafiqah.. Banyak kena ajar lagi ni si iqa ni.. Asik dok tekan ikut suka hati dia jer..

::Klik untuk cerita penuh::








Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 28 Mac 2010

QClick!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarHari ni secara rasmi aku dah serahkan kedua-dua kamera fujifilm aku kat kedua-dua balqis nih. Si Iqa memang dah lama aku serahkan kat dia Fujifilm A340 aku nih. Kebetulan masa dok ngemas dry cabinet aku tadi, terjumpa jugak lagi dua kamera p&s aku yang lama sony s40 dan fujifilm A101. Sony tu mana leh release lagi, lum sampai masa lagi.

Tapi yang best fujifilm A101. Lama dah ni kamera ni. Kalau nengok memory card dia masih pakai smart media. 8mb jer lak tu. Leh ler untuk syafinaz. Belajar-belajar klik kan. Hari ni bagi dulu kebebasan untuk diaorang klik dulu apa yang diaorang suka. Nanti aku akan ajar sikit-sikit pasal komposisi.. Team ni aku namakan QClick! sebab kesemua nama anak aku ni ada Q dalam dia. So, senang nanti.

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jumpa gak aku kamera fuji lama aku ni. Yang lam hitam tu la.. Dia punya casing pun oldschool.. kain jer.. yang sebelah dia dah casing keras..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Fujifilm finepix A340.. Ni kamera yang aku kasi kat Syafiqah.. Kamera ni aku dapat free dari majalah Click!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Fujifilm finepix A101.. Ni kamera yang aku kasi untuk Syafinaz.. Kamera aku yang paling lama.. Smart media dia pun dah tak kuar lagi.. leh ler untuk syafinaz belasah 8mb tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Both fujifilm in action.. aku dulu sebelum pakai DSLR memang pengguna fuji tegar. Tak mampu nak beli fujifilm S2 tu pasal beli Nikon D70s.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Memory card untuk kedua-dua.. Yang best pasal kamera fuji.. Bateri dia sama untuk semua.. Bateri dabel A jer.. Ingat masa aku pakai S5000.. 4 biji dabel A sekali jalan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Alamak.. sekali tak leh baca la pulak kad smart media nih.. lama tak pakai kan.. Sekali taruk pemadam kat kepingan emas dia, ok ler pulak..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik salah pegang la kamera tu dikk.. Iqa dah biasa..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Baru betul dik.. nampak abah tak.. cuba snap..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik dah mula pandai dah...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ensem tak muka abah adik ni.. mesti ensem kan...



Enjoice...Sharing is power!!!