mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label sate. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label sate. Papar semua catatan

Jumaat, 7 Jun 2013

Jom bakar sate


Jom bakar sate. Malam last kat baling kami pakat makan sate. Order 300 cucuk khas untuk dibakar sendiri. Kebudaks ni yang eager lebih. So, sebelah petangnya sesi training bako sate bermula sebelum sesi sebetulnya sebelah malamnya. Syiok wooo... Read on...

Isnin, 5 Disember 2011

Makan busat



Makan manyak busat semalam. Ada sate yang menjilat jari rasa kuahnya, ada fries black pepper yang sungguh yummy, ada mihun goreng yang aiyoo sidapnyerrr. Erkkkk!!! Alhamdulillah

^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Sabtu, 4 Disember 2010

KIK 2010 - iPad hunt + Sate Samuri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 30 November 2010
Masa : 5 petang sampai ke malam
Tempat : Machines Sunway Piramid & R&R Awan Besar
Mood : Marilah berjalan hilangkan duka yang lara

Petang tu, habis ja group last present, kami pun apa lagi. Jom kuar.. Tekak pun dah tak leh masuk dah lauk pauk yang dihidang hotel. Kalau OK takpe jugak. Ini kari kari kari, kari apa tak tau la. Yang pasti, rasa dia sangat pelik..

So.. tempat mula dituju apa lagi kalau bukan sunway Piramid. Pasal machines kat lembah klang ni ada 3 ja.. Dua lagi tu dijamin sesak abis.. Sampai ja nengok banyak lagi ipad. barisan pun tarak. Apa lagi.. terus ja dibeli cik napi kita nih.. menjadikan beliau orang JB pertama yang membeli iPad di luar JB. Pengiktirafan besar tuh..

Dah setel tu gi la nengok jap tempat luncur ice., tempat wajib aku melepak kalau gi sini. Pastu baru gi R&R Awan Besar.. just nak makan sate kajang. Dan memang tak best sangat. Tak tau la apasal.. semua yang dimakan kat sini rasa tak kena ja..

ps : kat machines klcc & mid valley siap berasak asak tu beratur nak membeli.. kat sini kami siap guling guling lagi kat kaunter beli

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom kuar.. dan bersedia la nak mengharung jem sampai ke sunway

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai pun.. last last parking atas bumbung la jugak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni la machines.. pengedar utama barangan apple

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat posing jap depan kedai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengok la barisan pembeli.. zero defect.. guling guling sahaja untuk ke kaunter pembelian

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Final checkup sebelum mbik wak kelik.. kata orang baling yang amik gambo ni la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apa lagi yang tak cukup lagi tu.. Tu la.. dah cakap tadi beli aje sekali beg ngan protection screen tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Inilah wajah orang JB pertama yang memiliki iPAD tanpa perlu bersusah payah beratur pepanjang diluar JB

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sesi pasang skrin dan masuk lam beg khas dia tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepak sini dulu sebelum makan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai dah pun R&R Awan Besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mana lambat sangat nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Belasah ajer la

Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 8 Februari 2010

Ucu belanja sate...

©2010mknaceunlimitedTepon tetiba berbunyi. Kring..kringg.. Iqa dah lari dah amik. Helo.. sapa ni.. haaa.. nak cakap ngan mama.. jap aaa..

Tu mesti ucu tu. Biasanya iqa ngan inaz tak reti nak beza suara ucu lam tepon. Pelik tul. Sekali mama pun cakap. Haah.. memang ucu. Ucu kata jangan tido lagi pasal ucu beli sate ni. Hah.. sate.. Perut pun penuh lagi ni. Tapi takpe la kan. Sebat aje la.

Lam kul baper ntah ucu balik. Yang aku sedo citer P. Ramlee kat TV2 dah start dah. So mari ler makan sate sambil nengok citer P. Ramlee. Iqa n inaz makan 2 cucuk jer, mama baru makan 5 cucuk. Last-last aku jugak yang kena perabis.. Dah la banyak lak tu si ucu ni beli.. Hadohaiii.. Apa pun.. TQ beri beri mach pasai belanja sate malam ni..

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited
Apa la ucu ni, ketupat tak beli.. Membebel jer mama.. cuba bawak bersyukur sikit.. makan ajela apa yang ada tu..

©2010mknaceunlimited
Ni baru nampak banyak sikit kan..

©2010mknaceunlimited
Sedaapppp!!! Kata adik inaz sambil menunjukkan isyarat bagus..

©2010mknaceunlimited
Sedappp!!! Kata iqa dengan mulut pun macam tak reti nak bukak..