mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label melayu. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label melayu. Papar semua catatan

Jumaat, 17 Ogos 2012

Operasi pecah simen bermula

mknace unlimited™ | operasi pecah simen bermula
OK. Pasal awning dah setel, kini dah tiba masa untuk menyimen semula parking keter
Petang rabu nih dah boleh mula menyimen semula garaj. Pasal awning pun dah setel. So, mula la menyimen separuh kawasan dulu. Apa pun, kena ratakan dulu kawasan. Pasal ada tinggi rendah. Kawasan luar tinggi pasal dulu kat sini memang ada kawasan lepak kitaorang, kira cam beranda la, tapi atas tanah. So kena pecahkan kawasan luar, pastu baru boleh kasi simen rata satu kawasan.



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited™ | operasi pecah simen bermula
drill drill drill

mknace unlimited™ | operasi pecah simen bermula
adoyaiii.. cepat panas la pulak drill nih

mknace unlimited™ | operasi pecah simen bermula
berenti jap gi amik drill lagi satu

mknace unlimited™ | operasi pecah simen bermula
dah sampai drill tambahan ngan hammer

mknace unlimited™ | operasi pecah simen bermula
taruk gris kasi licin

mknace unlimited™ | operasi pecah simen bermula
dua drill satu hammer... tukarganti guna

mknace unlimited™ | operasi pecah simen bermula
memula ingatkan dapat wat cepat. lantai sedia ada tebal, drill cepat panas

mknace unlimited™ | operasi pecah simen bermula
dua drill kena pakai. panas tukar

mknace unlimited™ | operasi pecah simen bermula
dah. berenti dulu. buka. esok sambung semular

Sabtu, 21 Januari 2012

Movie Review - Papa I Love You [2011]



Memang terbaeekkk!!!! Cerita ni ada kelainan berbanding cerita cerita melayu lain. Memang best. Jalan cerita simple. Kisah pengorbanan dan kasih sayang dua bapa sebenarnya.

Baha, mulanya memang pemalas dan tak bertanggungjawab, mula berubah lepas kematian isteri dia. Dia buat apa saja untuk anaknya mya.

Datuk tak ingat nama pulak ada krisis dengan anak dia lisa, dan sentiasa cuba nak mendekatkan diri semula ngan lisa.

Pertemuan baha ngan lisa yang kemudiannya bertambah erat menyebabkan datuk tadi menggunakan baha dalam usaha dia nak berbaik semula dengan lisa, tapi tindakannya membeli baha tidak disenangi both baha dan lisa.

Tindakan baha seterusnya menyedarkan datuk tadi dan akhirnya dia insaf dan kesemuanya live happily ever after. Kekeke.

Apapun memang cerita ni lain dari yang lain. Aku kasi 4 bintang. Terbaeekkk!!!!



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
Galaxy Tab

Rabu, 11 Januari 2012

Maskot gerai



Biasanya gerai melayu especially, wajib ada maskot. Maskot sekurang kurangnya sekor, kalau yang ganas tu, sampai penuh gerai biasanya. Tu la imej biasa gerai kita.

Nak wat camner kan. Tapi kurang kurang jaga la kucing tu. Ni kurus kering tak terjaga. Dah la tu, nyibuk kacau pelanggan minta ehsan.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Jumaat, 18 Mac 2011

Movie Review - Kembar Siang (2011)

Klik untuk gambar yang lebih besar
A bit lame and straight forward.. 2 bintang setengah
Cerita yang boleh dilayan cenggitu gitu.. Bukan saja straight forward, tapi mmang straight abis.. Nak kata ada climaks, haramm.. Cerita pasal awal ngan awi, kembar yang sorang tak berapa normal, awi la tu. Si awal ni bercinta ngan ani, tapi tak nak kawin lagi pasal ingat pesan bapak dia hj sabran supaya jaga adik dia.

Dia offer awek dia kahwin ngan adik dia sendiri, tapi kalau awek gila ja kot yang nak buat cenggitu kalau tak bersebab ye tak. Masa krisis gaduh tu tetiba dia jumpa ani versi bertudung la pulak. Sekali check rupanya si ani ni pun kisahnya ada kembar jugak, ana yang terpisah sejak kecik.

N lastly.. kawin la dedua kembar ni. Abishh.. kan straight forward abis tu.. Setakat anak aku nengok ok ler.. Aku kasik 2 bintang setengah.. Tengok la kalau dah tak dak cerita dah yang nak dilayan.. huhuhu

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 13 Mac 2011

Movie Review - Sini Ada Hantu (2011)

Klik untuk gambar yang lebih besar
Ada kelainan, 4 bintang
Cerita pasal Ah Meng dan Bakri yang kena hantar mayat datuk bos diaorang untuk dikebumikan keesokan paginya. Sepanjang perjalanan, diaorang dok cerita pasal hantu hantu yang pernah diaorang tau.

Memula si Bakri cerita pasal Hantu pokok pisang yang terjadi dekat sedara dia, sepupu ke apa tak ingat dah aku. Dan last sekali sepupu dia tadi mati kering dek penangan hantu tadi tu. Pastu Ah Meng pulak bukak cerita pasal Hantu nombor ekor.. Haaa.. yang ni ngeri sikit berbanding tadi tu. Kisah 4 orang sahabat yang dah terdesak gi menurun. Last sekali semua pakat mati, walau sempat dapat nombor, tapi tak sempat jugak dibeli nombor tu. And lastly si bakri agaknya, cerita pasal hantu asrama, hantu jepun.

Pastu van rosak jap and sibuk sibuk si bakri tak percaya kat ah meng, and what so ever.. tetiba mayat datuk bos dia bangun dan bawak lari van tu. Tang ni ja pun yang kelakar.. Yang lain serius ngeri and bukan 'U' punya cerita la..

Apa pun aku kasik 4 bintang. Memang ok la..

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 27 Februari 2011

Movie Review - Khurafat (2011)

Klik untuk gambar yang lebih besar
Aku kasi 4 bintang untuk ini filem
Serita pasal Johan dan Aisyah yang baru berkahwin yang sering diganggu benda halus selepas diaorang pulang semula dari kampung si Johan ni. Malam sebelum kejadian tu si Johan ni ikut pak imam gi tolong Pak Aziz yang kena rasuk. Pak Imam tunjukkan sesuatu yang ditanam kat bawah rumah pak aziz ni pada si johan. Malam tu jugak mula la adegan diaorang kena kacau aje.

Bila balik ke bandar si johan ni masih diburu oleh anna, bekas awek dia yang memang dah desperate lepas johan kahwin ngan aisyah. Pelik jugak kan. Makin lama makin teruk. Pastu ngan timbulnya makcik rosnah ke apa nama dia tu, makin misteri jadinya filem nih.. Sapa yang dok kacau si johan ni sebenarnya.

Sampai la si anna mati bunuh diri. Johan hantar jenazah anna pulang ke kampung dan diaorang eksiden. Lebih banyak gangguan yang johan terima dan masa ni la baru tahu, rupanya yang jahat ni memang si johan sebenarnya. Dia dah pakai minyak dagu untuk dapat si anna tu. Pastu dia dah langgar syarat yang mana dia tak boleh lepaskan si anna, kalau tak memang la dia terima padah. Filem ni diakhiri dengan kematian si johan..

OK.. For me, not so bad la. Cuma elemen seram tu memang takde sangat sebenarnya. Yang banyak sebenarnya elemen kejutan. Memang terkejut tahap dewa tu. Tapi yang pelik aku lebih kepada ketawa.. maybe elemen kak limah lebih power hingga aku anggap semua kejutan tu macam lawak pun ada. Tetambah yang masa si aisyah masuk kereta dia tu.. Memang lucu tahap dewa tu..

Apa pun aku kasi cerita ni 4 bintang la.. Gud Job.

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 5 Februari 2011

Movie Review : Hantu Kak Limah Balik Rumah (2010)

Klik untuk gambar yang lebih besar
4 bintang. Memang best.
Memang best cerita sequel untuk Zombie Kampung Pisang nih. Two thumbs up untuk Mamat Khalid. Cayalah.

Cerita pasal Husin yang pulang semula ke kampung pisang lepas 3 tahun merantau ke Singapura. Balik ke rumah dia mula pelik pasal jiran dia kak limah yang asyik dengan muka pucat dan rambut mengerbang. Sampai la di kena kacau ngan kak limah sebelah malamnya.

Bila dia cerita ke orang kampung dia, semua pakat gi rumah kak limah untuk periksa dan mereka jumpa tengkorak manusia. Maka bermula la cerita sorang demi sorang kena kacau. Sampai la diaorang nak bakar rumah tu, barula keluar cerita sebenar di mana kak limah ni lari dari hospital bahagia. Dan terungkai la semua cerita.

Banyak yang aku tak leh tangkap. Kes kak limah, kes che nin. Cuma yang aku perasan ayu tu dah memang mati sebab dari awal dah si johan tu bercerita. Apa pun memang best cerita ni. Layann.. 4 bintang untuk movie nih.

Enjoice...Sharing is power!!!