mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label year 1. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label year 1. Papar semua catatan

Jumaat, 5 Februari 2010

The colourful faces of SKTTA - Year One

©2010mknaceunlimitedCikgu, nanti masuk kelas kami tau. Kenapa? Tadi pergi pejabat, cikgu tu cakap cari cikgu khairul. Yeker.. Terus gi pejabat. Bila masa lak kena relief class lak ni. Sekali nengok. Hah.. Betulla.. Sib baik bebudak ni datang carik. Waa... ni sudah ada peluang best ni. Selain boleh main games ngan bebudak ni, aku leh wat photo session. Hakhakhak.. Tarak kerja lain ka incek...

Masuk jer lam kelas terus aku suruh semua bangun. OK.. Hari ni cikgu ada sau permainan. Sapa nak main... Sayaaaaa!!!! Semua suka main yeerr.. OK.. nama permainan ni adalah "Buat apa yang cikgu suruh". Nak main... OK semua berdiri. Sapa salah kena duduk balik. Orang yang last sekali berdiri dia menang. OK!!! So bermula la permainan kali ni. Simple jer. Suruh angkat tangan kanan, angkat tangan kiri, pusing belakang dan sebagainya. Rerasa korang diaorang boleh buat dengan betul ker.. Susah nak buat ngan betul. Pasal diaorang masih bebudak. Koordinasi diaorang masih lemah. So, bila kita selalu buat permainan camni, diaorang lama-lama cepat dapat mana kanan mana kiri. Suruh angkat tangan kanan jer pun dekat separuh kelas kena duduk.. Lepas tu jer, aku suruh diaorang sambung balik kerja diaorang. Tak lama pun. Tetiba jer dah rehat.OK... lain kali kita main lagi. Naaakkk!!!

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited
Gunting kerja tu elok-elok. PAstu tampal cantik-cantik lam buku...

©2010mknaceunlimited
Buat latihan lam buku kerja..

©2010mknaceunlimited
Betul ke apa yang aku baca ni..?

©2010mknaceunlimited
Tekunnya buat kerja, sampai tak sedo kepiah tu dah terkero sikit..

©2010mknaceunlimited
Kena buat cantik-cantik. Nanti cikgu bagi banyak bintang ooo..

©2010mknaceunlimited
Sesekali dok tengok kengkawan sekeliling.

©2010mknaceunlimited
Awak buat salah maa.. Ini bukan jawapan yang betul..

©2010mknaceunlimited
Cam salah jer buat. Mana satu yang betul ni..?? Confuse??!!?

©2010mknaceunlimited
Alamaakkk.. Terkoyak la pulak..

©2010mknaceunlimited
Macam ni la baru betul.. 1Malaysia tu..

©2010mknaceunlimited
Senyum seindah suriaaa...

Isnin, 6 Julai 2009

Iqa new workbook - Mathematics Year 1

Mama beli 2 set buku tahap satu untuk Iqa semalam semasa aku sibuk dok menunggu kasut aku dijahit tu. Matematik darjah 1 sampai 3 dan Sains darjah 1 sampai 3. Hari ni memandangkan aku baru jer settle buat kertas soalan math darjah 3, aku nak gak try tengok Iqa boleh tak buat soalan tahun 1 ni.



Haaa.. siap dah pun soalan aku. Esok nak submit kat ketua panitia.. Masa simpan kertas ni kat dalam keter aku terperasan set buku iqa ni. Aku terus bagi buku math tahun 1 suruh iqa buat. Boleh tahan gak la. Tapi money dia lemah sikit.. Kena banyak tunjuk ajar lagi ni. Aku tunjukkan sikit cara tolak pakai conteng-conteng, sikit-sikit pasal solving problem. Pastu dia dah penat. Baru siap page 13. Takpe la. Esok sambung lagi.