mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Hari. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Hari. Papar semua catatan

Jumaat, 30 Januari 2015

Aktiviti hari Jemaat the kebudaks


Aktiviti hari Jemaat the kebudaks. Iqa ngan kawad kakinya, adik inaz ngan silatnya. Layan ajer la. Amik masa balik. Penuh kereta. Iqa sempat tapau red velvet gitu.

Isnin, 20 Oktober 2014

Syafiqah and friends on Hari Anugerah Cemerlang SA Nusa Perintis


Syafiqah and friends on Hari Anugerah Cemerlang SA Nusa Perintis. Ni masa aku kasi kamera kat iqa ahad lepas. Posing sakan no.

Sabtu, 28 Disember 2013

Surat Makluman Kerajaan Negeri Johor Bil.(15)dlm.SUKJ.99/7: Pindaan Hari Pemakaian Batik Malaysia

Surat Makluman Kerajaan Negeri Johor Bil.(15)dlm.SUKJ.99/7: Pindaan Hari Pemakaian Batik Malaysia

Duli Yang Maha Mulia Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar, Sultan Dan Yang DiPertuan Bagi Negeri dan Jajahan Takluk Johor Darul Ta'zim telah bertitah pada 23 November 2013 di Majlis Teriman sempena Sambutan Ulangtahun Hari Keputeraan Duli Yang Maha Mulia Tuanku supaya hari cuti mingguan Negeri Johor ditukar kepada hari Jumaat dan Sabtu berkuat kuasa pada 1 Januari 2014.

Berikutan itu Majlis Mesyuarat Kerajaan yang bermesyuarat pada 18 Disember 2013 telah bersetuju supaya Pemakaian Baju Batik ditukar daripada hari Khamis kepada Hari Ahad.

Surat Makluman boleh dimuat turun di pautan bawah:

Jumaat, 27 Disember 2013

Abam sensonic jah hari ni

Abam sensonic jah hari ni ikut gi semayang. Semalam. Ngetest. Ok gak kamera dia. So. Abam galaxy cam tak yah ikut hari ni.


Sent from Samsung Mobile

Rabu, 25 Disember 2013

Selamat Hari Natal 2013

Selamat Hari Natal 2013 pada semua rakan-rakan yang menyambutnya.

Selasa, 24 Disember 2013

Perhimpunan bulanan bil.12/2013 sambutan hari lahir

Perhimpunan bulanan bil.12/2013. Sambutan hari lahir. Bunga pahar pada wakil birthday boy n girl. Selamat hari jadi. Kekeke... baru tau fifey lahir 31 dis. Patut nakal.

Sabtu, 17 Ogos 2013

Tun Dr Mahathir Mohamad lancar model Proton baharu, Suprima S di bangunan Matrade hari ini


Tun Dr Mahathir Mohamad lancar model Proton baharu, Suprima S di bangunan Matrade hari ini. Ni la rupa model baru proton yang sibuk digembar gembur selama ni. Kereta ni adalah kereta Preve versi Hatchback. Proton Suprima S akan dijual pada harga RM76,338 (on the road) bagi jenis Executive dan RM79,988 bagi jenis Premium. Kita tungguuuu...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Jumaat, 16 Ogos 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1434H 2013M


Selamat Hari Raya Aidilfitri 1434H 2013M. Selamat hari raya Aidilfitri pada semua pengunjung blog ini. Sampai terlupa la pulak nak masukkan. Maaf zahir dan batin sekiranya ada yang terasa hati, terkasar bahasa, menyinggung perasaan.



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Hari yang membosankan


Hari yang membosankan. Ingatkan semalam dah abih bosan dah. Rupanya, hari ni lagiii bosan. Dok baring, makan, ubat, tido, dan ulang semula apa yang aku dah tulih tu. Yang pelik tu, perut asyik lapo jah. Tak pernah lagi aku rasa cenggini sebelum ni. Jangan aku naik kije minggu depan bersama lemak lemak baru yang berjaya diternak sepanjang aku MC ni udah ler...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 27 Julai 2013

Hari Terbuka SK Taman Nusa Perintis


Hari Terbuka SK Taman Nusa Perintis. Baru dapat bernafas sikit. Asyik outstation ja, sampai nak tulis blog pun tarak masa dah. Ni semua aktiviti Jun ja nih. Paginya ke sekolah iqa dan adik inaz. Pastu merayap satu Johor. Read on...

Jumaat, 31 Mei 2013

Hari Landskap Sedunia


Hari Landskap Sedunia. Hari ni boleh pulak kuar matahari tengah menaik. Perrghhh... tak tahan ni. pull over kat tepi jalan. kat area horizon hill tu. terus kuar tab. snap snap. pergghhh... sambil jalan tu dok nengok lain lain scenery. cun la pulak pagi ni. sampai jabatan sambung lagi snap snap. ahahaha... bila mood sampai jangan biarkan rugi cenggitu sahaja. best nih..

Rabu, 2 Januari 2013

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis

Hari ni hari first untuk sesi persekolahan tahun 2013 bagi negeri Johor. Hari ni jugak merupakan hari first adik inaz bersekolah untuk tahun 1 di SK dan Sekolah Agama. Yang risau cuma bagi sekolah agama sebab it's a bit tricky untuk seorang budak tahun 1, alone; bergerak dari sekolah sesi pagi ke sesi persekolahan yang lain. Alhamdulillah, setakat aku tulis entry ni semua berjalan lancar.

So, pagi ni aku hantar dulu dedua masuk ke dalam sekolah. Pasti adik dah masuk barisan semua. Aku terus tinggalkan. Sebelum tu pesan kat iqa supaya nengok nengokkan adik dia. Ok. Off to Pasir Gudang untuk pemantauan sekolah. Chiaooo...

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
posing kenangan hari first dulu

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
mama pun nak jugak

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
aik... tak ketinggalan jugak tu

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
adik dah masuk dalam kumpulan dah

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
antara parent yang hadir pagi tu

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
tahap 2 kat belakang, pesan kakak dia sebelum keluar tinggalkan sekolah

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
bangunan pentadbiran sk taman nusa perintis

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
ok.. babai sktnp

Hari Pertama Persekolahan 2013 2 Balqis
berderet keter kat luar tu...


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 19 Ogos 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1433h dari kami sekeluarga

mknace unlimited™ | Selamat Hari Raya Aidilfitri 1433h dari kami sekeluarga

Buat semua pengunjung, sahabat, keluarga, rakan dan semua yang mengenali kami

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1433h dari kami sekeluarga

Maaf Zahir dan Batin



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited™ | Selamat Hari Raya Aidilfitri 1433h dari kami sekeluarga

Jumaat, 17 Ogos 2012

Lengang hari ni

mknace unlimited™ | Lengang hari ni
Lengang beb
Hari khamis, dah ramai yang dah mula amik cuti. Apatah lagi pasal sekolah cuti kan. So, hari ni dah jadi hari sunyi lagi lengang seJB lah kiranya. Huhuhuhu... Tapi seronok. Enjoy ja drive tadi. Yang tak bestnyer... kitaorang tok leh masuk pejabat pasal pemegang kunci pun cuti. Kena tunggu yang bertugas sampai. Huhuhu... tensen weiii.. dah la sunyi..



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited™ | Lengang hari ni
stranded kitaorang jap depan lif ni

Sabtu, 12 Mei 2012

Hari Kenduri Sedunia

Hari ni hari yang penuh ngan acara makan-makan. Kembung perut aku hari ni. Terlebih air la cam biasa.. Tetambah nengokkan oren ais nih... memang bergelas la aku minum. Kekekeke. Memula di kampung aku ja, gelang patah. Dah setel kampung gerak ke kip tasek 2. Rumah pengarah pelajaran. Dah tak mampu dah nak makan kat sini. Apa pun, tahniah pada semua.



Mari kita pilih lauk



Sukanya adik inaz



Akunyer...



Memasing berkenduri sakan



Nunggukan berkat



Sempat snap lagi tu... kekeke



Main ngan arnab sebelum bertolak



Rumah pengarah



Iqa mampu makan kuih ja



Adik... buah oren jer.. sama ngan ziqri



Cakar ayam... bentuk bakul gitu



Erkkk... Alhamdulillah...



Posted via Blogger PC edisen