mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label makanan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label makanan. Papar semua catatan

Khamis, 23 Mei 2013

Pasar Tani Taman Nusantara, Gelang Patah


Pasar Tani Taman Nusantara, Gelang Patah. Memang setiap hari Khamis, pasar ni akan hidup. Biasanya aku ke sini nak beli Char Koey Teow. Petang ni rasa macam nak berjalan-jalan sikit la. Kasi hilang itu B B yang berlegar lam kepala. Orait la kan. Yok kita ke Pasar Tani Taman Nusantara.

Selasa, 26 Mac 2013

Dinar Burger Man, Baling

Dinar Burger Man, Baling memang famous. Letak dia depan pasaraya Aneka. Kat sini la memula aku kenal oblong tu apa. First time beli oblong daging biasa ja. Dah terbiasa mula la beli special, taruk telur. Pastu makin advanced mula la beli oblong cheese special. Masa ni dah tak beli daging biasa dah, dah hapgred ke kambing dah.


Ahad, 17 Mac 2013

Murtabak Special Cheese Kampung Melayu Majidee

Murtabak Special Cheese Kampung Melayu Majidee memang best. Kali pertama beli terus lekat. Memang terasa cheese dia tu. Selalunya aku beli Murtabak Special Cheese Ayam, tapi tak banyak sangat stok ayam. Kalau daging memang bebila ja ada. Cukup sekadar murtabak special cheese biasa, tak perlu beli jumbo sebab bagi aku terlalu besar menyebabkan kurang ummmphhh la kan.

Murtabak Special Cheese Kampung Melayu Majidee

Tangan terus ja jalan. memang jarang bukak sampai ke malam sebab dah abis stok.

Murtabak Special Cheese Kampung Melayu Majidee

Kalau nak yang biasa memang dah siap dibungkus tuh...

Ahad, 18 November 2012

Medan Selera Larkin Bomba

Berenti lunch kat sini. Lunch jam 4. Hujan lebat mencurah. Makan kacang pol. Makan chicken chop. Memang best.







Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Jumaat, 27 Januari 2012

Baby bites



Pakat makan benda ni la pulak. Abis stok ikhwan. Huhuhu



Makan sehingga menjilat jari tu...





^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Sabtu, 9 Oktober 2010

Jom Ronda-Ronda : Gerai Roti Canai Nusa Perintis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 9 Oktober 2010
Masa : 8.50 pagi
Tempat : Nusa Perintis
Mood : Lepak makan jap aaa..

Hari ni baru dapat lepak sikit. Banyak masalah negara yang dah selesai. Keluar makan roti ngan kebudak nih. Mama dia kirim roti sardin ja. Lepas makan nengokkan tapak fun fair yang tak setel lagi ni. Paling bising si adik inaz la. Tak sabar nak main kata dia.. Sebelum balik gi beli majalah dulu. Terbang la RM20. Buku princess iqa ja dah RM10. Hahaha..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa nak roti kosong ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik taknak kuah yang ada kaki ayam nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku ja la yang amik kuah tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sibuk dan bertambah besar dah gerai nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apasal iqa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik tak dulik.. nak makan ngan tangan jugak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah setel

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bila nak siap nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Macam lama ja lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat lagi snap tuh.. lori bawak ikan dari pintu ke pintu

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 11 Julai 2010

Nasi Goreng Bandar???

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Gambar ni aku amik masa sarapan pagi last kat Katerina ituhari. Memula tak perasan pun nama dia nasi goreng bandar.. Mentang-mentang dah ada nasi goreng kampung, bandar pun nak ada nasik goreng jugak la kan. Terus kuar hp amik gambo.. terkujat chef tu.. tapi rasa dia kira boleh la.. ngam hoo.. maybe sebab aku makan ngan telur apa ke nama ntah tu kot..

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 4 April 2010

Gerai Tomyam Seafood

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarPetang jemaat lepas mama suruh kuar jugak untuk belanja bulan. Tak yah jejauh.. Pergi YOS jer.. OK ler.. Ajak ucu ngan iqa sekali. Banyak jugak yang aku nak beli sebenarnya. Dari hardware sampaila ke barang dapur. Memula pergi kedai sparepart. Nak beli minyak power stereng untuk keter sawi. Dah kering.. Pelik gak pasal leh kering tuh.. Beli minyak proton nyer. Dia kasi kat aku RM22 jer.. Kalau kat proton mesti lebih nyer.. Dah settle kat situ pergi belanja bulan kat Yos.

Tetiba iqa kata dia nak makan. Aku tanya nak makan apa? Ntah la.. Iqa tak tahu, tapi iqa nak makan. Hahaha.. Iqa ni kelakar la.. So terus aku bawak ke area Awana sana tu..

::Klik untuk cerita penuh::





Aku terus parking sebelah awana. Abah nak makan sini ker.. ha'ah.. iqa tak suka, iqa nak makan tempat lain. Pastu aku nengok kat depan ada gerai Char Kue Teow.. Nak makan kat sana. Nakk.. Eleh.. Takyah la.. Tu ada Char Kue Teow jer.. Iqa mana makan.. Last-last aku bawak ke kedai selang 2 pintu dari awana. Gerai tomyam. Aku tau iqa suka tomyam.. Tapi nama kedai aku pun dah tak ingat.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Kedai ni dia pakai satu kedai dia just untuk jadi dapur. Makan semua kat luar. So terus amik port depan tv besor.. Layan astro jer la. Pastu datang la sorang awek amik order.. Iqa order mihun tomyam sama teh ais.. ucu order kue teow tomyam sama air teh-o.. Aku??? aku order mango ice blended jer.. hahaha.. gila tul.. hujan-hujan pun bantai ais..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Aku cakap boboi kan kerja kat lionmas sebelah ni. Panggil la dia join kita makan sekali.. Ucu sms jer.. Cheiitt.. haram la dia nak kuar.. Bukan jauh pun.. depan kedai jer..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Kalau tak jumpa kedai ni, carik lionmas.. dia sebelah lionmas jer..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Ada dua level tempat makan dia.. Ni level atas.. Tapi aku tak suka..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Aku suka level bawak, sebab atas tar dan ada tv besor.. kekurangan cuma tak berbumbung jer..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Haaa.. air dah sampai haaa.. tengok aku nyer mango..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Tengok.. dah start mengacau dah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Buat-buat minum air teh dia balik..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Dah sampai dah ucu nyer kue teow tomyam..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Iqa nyer mihun tomyam pun dah sampai..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Apa tunggu lagi.. makannn...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Banyak tul benda yang dia masukkan.. sotong la, udang la, ayam la, yang tak tahan ada kupang tu.. dalam 3 gak jumpa..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Close-up kue teow ucu. Dah habis makan tapau mihun tomyam untuk inaz yang tidur kat umah. Harga semua sekali RM10.. Kira leh tahan la tu. Dah tu pi tapau nasi kat awana untuk aku. hahaha..



Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 24 Ogos 2009

Pasar Ramadhan Taman Universiti, Skudai



Petang ni kuar gi Taman Universiti. Sebab utama Susu 4,5,6 kat Giant murah; baru RM17. So bertolak la ke Giant. Bayar 3 kali sebab sekali beli 3 jer. Masa kuar si adik dok sibuk nak main gajah. Layan jer ler. Masa kuar singgah jap kat Pasar Ramadhan dia. Best. Maybe sebab aku dah lama kat sini kot. Jadi dah serasi kat sini. Sempat beli mee rebus, n then cari ikan terubuk bakar. Yummy..


Foto Montaj