mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label car. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label car. Papar semua catatan

Ahad, 10 Julai 2016

Livina Mandi Jua


Livina Mandi Jua. Sian. Tuan dia kena tahan, MC; dia pun lepak je kat hujung sana. Naik ke STF. Banyak masa terluang lam kereta. Baru la perasan betapa lamanya livina ni tak dibelai. Sian sian sian. 3 minggu aku melepek. 3 minggu jugak dia melepek. Petang tadi. Cuci sedaya mampu. Sian dia. NAk jugak melawa lawa. Kan.

Ahad, 26 Jun 2016

Livina bergerak jua


Livina bergerak jua. Hari ni. Genap 12 hari livina aku tak gerak. Kali kedua jugak baru aku panaskan enjinnya semula. Alhamdulillah. Semua berkeadaan baik. Cuba bawak sampai ke farmasi. Success. Beli beberapa jenis ubat dan pelekat untuk iqi dan adik inaz. But still. Aku akan lenguh dan penat sikit after that. Gugel sikit (baru reti nak gugel tu) pasal ubat aku. Rupanya semua yang aku alami adalah side effect ubat tu. Ish ish ish. Biasanya aku la yang paling rajin nak cari itu ini. Kali ni memang aku serah dan ikut bulat bulat apa doktor buat.

Hmmm.. Petang tu juga tetiba poslaju sampai. Dah dapat pen iPad untuk iqa ropenyer. Tu yang aku suka ngan poslaju nih.

Isnin, 5 Oktober 2015

Goper MFNS60LSST For Nissan Grand Livina


Goper MFNS60LSST For Nissan Grand Livina. Baru tadi dapat gi membeli bateri ni. Terus nukau. Alhamdulillah. Setel problem. Bateri Century lama dah kong.

Ahad, 12 Ogos 2012

Ziqri @ JB Autoshow

mknace unlimited™ | Ziqri @ JB Autoshow
boleh pulak main cak cak tu
Ahad lepas kami merayap ke Danga City Mall. Nak cari baju raya kisahnya. Kakak kakak dia ke Kids Room, macam biasa la. Dia... memula kasi kat mama dia, pasal kakak dia mesti tak leh layan punya bila dalam kids room nanti; tapi ... rupanya, dengan mama dia pun tok leh layan dah. So, ikut aku jer laa... Kami pun merayap la ke jb autoshow.. jeng jantan jantan gitu.. Jom...

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited™ | Ziqri @ JB Autoshow
goku.... suoer saiya gitu..

mknace unlimited™ | Ziqri @ JB Autoshow
cool... bebeso piala diaorang tuh

mknace unlimited™ | Ziqri @ JB Autoshow
Jadi buruk la pulak bila dah tampal bebanyak cenggini...

mknace unlimited™ | Ziqri @ JB Autoshow
iori... I loikkee

mknace unlimited™ | Ziqri @ JB Autoshow
Doraemon pun ada la...

mknace unlimited™ | Ziqri @ JB Autoshow
apasal abah suruh posing sebelah kitty nih, ni mesti sesaja nak bako kakak nih

mknace unlimited™ | Ziqri @ JB Autoshow
Fairlady  yang cool...

Isnin, 26 Disember 2011

Brothers New Year sales



Lepas setel kat ekzos,langsung ke brothers. Nak beli viper baru. Carik yang mahal sikit. Yang lama tu aku beli 10 hinggit jer. Beli kat tepi jalan sana. Tu kali ni nak beli yang baik sikit. Sian kat savvy nih.

Sekali sampai, ada sales la pulak. Beli viper lam 60. Pastu jengjalan jer. Mata asyik dok nengokkan tab holder. Baru 26. Tapi.... Lain kali ler kan.



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Sabtu, 30 Oktober 2010

Posing bersama 'keter' baru Ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 24 Oktober 2010
Masa : 6.45 petang
Tempat : Rumah den
Mood : Suka hati

Tadi sempat gi jusco. Kebetulan ada sale untuk keter si ziqri nih. ziqri pun dah suka merayap satu rumah dah, beli ni kurang-kurang terjaga sikit sesi merayap dia tuh. Memang sukahati dia dok lam tempat nih. yang paling tak tahan. Kakak kakak dia pun turut berminat. Gasak la..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sukanya dia.. siap kaka pun sibuk nak nolak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Amboih posing

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Siap tersentil lidah lagi tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sapa nak kena langgar duduk la depan saya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Oittt.. jangan kacau keter saya la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kakak inaz pun dah datang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Camana saya nak lepaskan diri dari kakak kakak saya nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tekan hon sekali.. tin tin tin

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tersenyum lebar tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nak balik kedah mesti lama nih kalau bawak keter nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Takpe la.. saya bawak keliling rumah je lah

Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 9 Ogos 2010

Aku dan pewangi kereta

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kali ni aku nak cerita pasal aku dan pewangi kereta. Ramai orang yang naik kereta aku sentiasa tanya, apasal keter ko tak pernah ko taruk pewangi keter aa.. Hahaha.. bukannya taknak pasang, tapi bila pasang jer aku akan mula pening kepala. Tetambah kalau ambipur.. tu pasal kalau naik keter orang, aku biasanya senyap sikit. Pasal tahan pening kepala. Ntah la kan.. Tak tau pasai apa sampai boleh jadi lagu ni.

Kisahnya masa kuar gi Senibong ituhari sesaja aku beli pewangi keter. Saja taruk dalam keter tanpa aku kopek dia punya seal pewangi tu. Dan masa aku gi Festival Bugis semalam, saja aku kopek seal dia. Orang pertama tegur adalah mama.

Abang nak semua orang muntah lam keter ni ker..
Kita try la dulu.
Alah.. mama kasi sehari jer.. sure abang akan buang pewangi tu.. Sama jer cam kat keter kita yang lain tu.

Dan hasilnya.. pagi ni dengan rasminya aku buang pewangi tu. Pening beb bawak keter pagi ni. Sampai jer PPD terus aku capai pewangi tu. Mulanya ingat nak buang terus. Pikir punya pikir baik aku taruk jer lam opis aku. Wangi sikit. Hahaha.. nampaknya memang sama tarap la semua keter-keter aku.. Semuanya bergerak tanpa pewangi..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tempat pertama dia.. dok la dulu atas meja. Sementara dok mikir nak buang ker nak pakai..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dan dalam masa yang sama baru aku tahu kelemahan kameraphone aku.. Bila subjek ngan backgoundnya kaler putih.. dah berbelang jadiknya gambo ni ha.. sama la cam gambo kat atas nu ha.. Pas ni aku terus gantung jer kat dinding sebelah kalender tu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pikir nyer pikir, aku taruk lam blazer aku nyer wrapper. Wangi sikit blazer aku hahaha..

Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 16 April 2009

Proton Exora dilancarkan


Foto dipetik dari Bernama.com

Proton Exora telah dilancarkan hari ini oleh Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak. Turut serta dalam majlis tersebut Penasihat Proton, Tun Dr Mahathir Mohamad.