mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label chinese new year. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label chinese new year. Papar semua catatan

Khamis, 3 Februari 2011

Movie Review : Shaolin (2011)

Klik untuk gambar yang lebih besar
Just nice. 4 bintang.
Cerita pasal sorang general yang hebat dan berkuasa, si Andy Lau la sapa lagi. Punya la terer sampai semua kena tunduk ngan dia. Satu hari dia masa dia kejar general lawan; dia dah ceroboh Shaolin dan memang berjaya tunjuk kekuasaan dia di situ.

Nak jadi cerita, punya la nak kuasa sangat sampai dia plan nak bunuh abang dia sendiri, yang jugak sorang general. Nak jadi cerita orang kanan dia sendiri, Nicholas Tse; dah buat satu plan lain. Dia dah dapat take over batalian si general ni tadi lepas diaorang saling berbunuhan dan plus campur tangan orang dia la kan.

So, si Andy Lau ni dah patah hati lepas anak dia mati; terus bertobat jadi sami kat kuil shaolin yang memula dia buat honar tadi. Cerita bermula bila si Tse ni tadi menunjukkan belang dia. Bunuh habis-habisan, malah lagi ganas dari si lau ni tadi. So, si lau ni kata hanya dia yang dapat betulkan balik si tse ni; pasal semua ni berpunca dari dia. Cerita ni ending ngan semua watak-watak utama shaolin termasuk la si lau ni mati. Tapi yang pasti si tse ni mula sedar apa yang nak disampaikan oleh lau.

Watak jackie chan just sekadar tempelan ja bagi aku. Sesikit ja. Dan dia la satu satunya watak sami yang dapat hidup sampai ke last dan memimpin semua penduduk kampung menyelamatkan diri dari kuil yang habis hancur dibedil. Bagi 4 bintang pasal aku suka kaler dan skor muzik filem nih. Memang kena tuh.. Cerita pun memang flow cantik tu.

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 8 Januari 2011

McD Plaza Tasek's Prosperity Family Night

Klik untuk gambar yang lebih besar
Sempat suruh iqa posing pegang kad jemputan tuh
Semalam, kami semua ke Plaza Tasek, ada jamuan makan malam keluarga. Cik Wi memang kerja kat McD Tasek. Cik Wi jugak la yang beria-ria nak kami ikut dia semalam; pasal sorang staf boleh bawak 2 ahli keluarga dia. So, memang best jugak la malam nih. Event buat kat McD tu jugak. Dia tutup sebahagian kawasan McD tu khusus untuk majlis malam ni. Pastu staf staf yang bekerja malam ni diimport dari McD-McD berdekatan.

Majlis dimulakan dengan bacaan doa, pastu sorang demi sorang manager berucap. Pastu, semua ahli keluarga dibawak masuk ke dapur untuk tengok tempat kerja staf, dan camner mereka beroperasi. Best gak. Baru tau camner dia berfungsi. Leh kata semua barangan berasas ayam digoreng dan lembu dipanggang. Oooo.. Patut lain.. Rugi la aku tak mintak beef prosperity.. dan untuk pengetahuan burger prosperity ni hanya keluar untuk tahun baru cina jer.. dan ni ler akhirnya aku dapat merasa.. tapi pasal yang lain makan ayam aku ikut ajer ler..

And the best part is.. iqa dan inaz tak nak makan prosperity burger. Aku kena lantak sorang sorang dua bijik burger tuh.. Perghhh.. sos dia.. yarabbi.. memang sangat lada hitam.. husshhh>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai dah pun plaza tasek ni ha

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom mendaftar dulu.. bebudak siap dapat sticker, alat tulis dan kalender.. mcd memang banyak tul mender cenggini

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama dah mula mendaftar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Terus tanda burger chicken prosperity

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dapat kalender 2011 la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sebahagian mcd ditutup, tapi customer masih boleh masuk ke bahagian sebelah lagi nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Abang baju merah tu layan karaoke dari mula sampai habis.. sian dia.. orang lain tak nak karaoke.. sampai serak suara dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dah dapat meja dah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
iqa dah mula menyelongkar cenderamata yang dia dapat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
adik mencuka pasal dia baru bangun tido. masuk keter balik pun sambung tido balik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
kad jemputan.. perasan nama makcik aku tu.. baca sampai abis.. tu pasal iqa putih dan macam cina agaknya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kad jemputan dan cenderahati yang kami dapat

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Siap nengok kalender tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
apa agaknya yang iqa nengok kalau cenggini

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Apa lagi kalau bukan.. tarian..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
3 jenis lagu = 3 jenis lenggok tarian

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
aiii.. pegang ajer la..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
banyak yang diterangkan tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni kaunter penyediaan burger

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tempat penyimpanan burger patty.. 20 minit ja penyimpanan, kalau lebih buang jer

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
air apa ntah kita minum malam ni.. oren campur sprite kata cikwi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
ni aku amik supaya semua tau.. kalau nak bukak kerusi baby ni kena tarik tombol kat kedua dua bahagian sebelum tarik ke atas

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dapat belon pun mencuka lagi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dah sampai hidangan malam ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
iqa tengah mushkil.. burger apa ni panjang nooo..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
tapi dia suka twist of fortune ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semua suka twist of fortune nih.. ye la.. bab bab kentang nih bagi aku mcd memang the best

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
nampak best nih.. aku baru nak sentuh .. dari tadi asik mengsnap ja

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
memang best.. cam rasa rempah sikit

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni semua jamin aku yang kena perabis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
kan betul.. iqa dah menolak dah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
last last amik ayam goreng untuk iqa dan inaz

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
dah abis majlis.. jom balik.. tq mcd

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
posing dulu depan pintu plaza tasek... yang dah bergelap.. hehehe

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 8 Mei 2010

Ziqri with his new cap

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarNi gambo ziqri ngan topi baru yang mama belikan. Kiut tak. Siap mama gayakan ala-ala rappers gitu. Abah dia lak belikan ziqri set bunyi-bunyi tu. Suka dia main. Siap pukul-pukul gitu..

Masa tu sesaja jengjalan ke Tesco, sekali mama suka la pulak berkenan ngan topi ni. Aku lak berkenan ngan bunyik-bunyik tu. So, apa lagi.. Ziqri dapat dua bender ini hari. Yeaayyy..

::Klik untuk cerita penuh::



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!