mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label semakan online. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label semakan online. Papar semua catatan

Rabu, 11 Jun 2014

Keputusan Permohonan e-Rayuan bagi Lepasan SPM/Setaraf bagi Sesi Akademik 2014/2015

Keputusan Permohonan e-Rayuan bagi Lepasan SPM/Setaraf bagi Sesi Akademik 2014/2015


Semakan Keputusan Permohonan e-Rayuan bagi Lepasan SPM/Setaraf bagi Sesi Akademik 2014/2015 akan dihebahkan pada :

Hari : KHAMIS
Tarikh : 12/6/2014
Masa : SELEPAS JAM 12 TENGAHARI

Semakan Keputusan Permohonan e-Rayuan bagi Lepasan SPM/Setaraf bagi Sesi Akademik 2014/2015 boleh disemak di portal Rasmi Bahagian Pengurusan Kemasukan Pelajar (UPU)
http://upu.moe.gov.my/web/pendaratan.php



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Selasa, 10 Jun 2014

SEMAKAN KEPUTUSAN PERMOHONAN KEMASUKAN KE PROGRAM PRAUNIVERSITI KPM SESI 2014/2015

SEMAKAN KEPUTUSAN PERMOHONAN KEMASUKAN KE PROGRAM PRAUNIVERSITI KPM SESI 2014/2015


Dimaklumkan bahawa Semakan Keputusan Permohonan Program Pra Universiti KPM di Sekolah Sukan Malaysia bagi sesi Akademik 2014/2015 kini telah dibuka.

Sila layari url : http://apps5.moe.gov.my/prau/semak.cfm

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Isnin, 19 November 2012

Keputusan UPSR 2012

Keputusan UPSR 2012 Keputusan UPSR 2012 Secara Online @ SMS 19 November 2012
*** Terkini ...

Seramai 45,054 calon UPSR (8.94 peratus) berjaya memperoleh 5A, penurunan sebanyak 0.54 peratus berbanding tahun lalu. Jumlah itu merangkumi 27,681 (10.61 peratus) calon bandar dan 17,329 (7.51 peratus) calon luar bandar. Pencapaian keseluruhan calon UPSR juga menurun sebanyak 0.01 mata Gred Purata Nasional (GPN) iaitu daripada 2.30 pada 2011 kepada 2.31 pada tahun ini.

Semakan keputusan UPSR 2012 boleh mula diambil di sekolah masing-masing pada pagi ini, 19 November 2012 selepas jam 10 pagi. Semakan keputusan UPSR juga boleh dibuat dengan menggunakan sistem pesanan ringkas (SMS) ataupun secara online. Apa pun, good luck pada semua.

Semak secara SMS

Taip UPSR dan hantar ke 15888 
cth : UPSR AB012AB012 dan hantar ke 15888

Semak secara online

Tiada semakan secara online seperti yang digembar-gembur dalam kebanyakan blog.

Berikut merupakan respon dari admin SAPS.

Mohon maklum bahawa SAPS hanya mengeluarkan keputusan peperiksaan sekolah sahaja dan bukan peperiksaan awam seperti UPSR, PMR dan SPM seperti yang dilaporkan dalam blog peribadi.
Kaedah sebenar menyemak keputusan sebenar UPSR adalah melalui sekolah dan SMS sahaja.
Harap Maklum

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Jumaat, 17 Disember 2010

Sistem semakan online Penempatan Kluster Kecemerlangan Pendidikan/Sekolah Kawalan/KRK/KAA sekolah menengah daerah Johor Bahru 2011

Klik untuk gambar yang lebih besar
Dah setel jugak akhirnya sistem ni.. yihuuu
Perghhh!!! Memang berasap tul buat sistem nih. Satunya pasal tempoh masa yang sangat singkat, bagi aku la. Aku buat enjin nih satu hari, yakni semalam. Hani ni nunggukan data raw dari unit sekolah untuk diimport masuk ke table yang dah sedia aku buat. Yang berasap pasal semua dah menuding ke aku.. Hahahaha.. tak pernah lagi dapat perasaan cenggini. Ye lah kan. Ibu bapa mana yang tak eager nak tau pasal penempatan anak depa untuk tahun depan kan. Masalah aku, data perlu dimurnikan dulu berkali-kali, bukannya apa; nanti dah naik ada data bengong la pulak. haaa.. sapa nak menjawab kan. Tu yang berasap tu. Tengah dok teliti data satu satu, ada ajer parent yang call tanya pasal semak online. Tak kisah la, yang penting dah setel kan. Harap-harap sistem ok hendaknya.

Yang tambah berasap lagi, masa dah setel murnikan data dah jam 4.30 petang. Walau aku memang berhasrat nak balik lambat hari ni; tapi line internet lak bengong kat opis. Bengkerk tul. Dari nak balik lambat terus aku punch out, terus penut sampai rumah. Sampai mama pun tanya, ni balik pukul baper nih? Dah aku pecut. Memang la sampai awal. Biasanya memang aku bawak dengan lemah gemalai, mengharung jem kat jb untuk pulang. Hahaha.. Alhamdulillah. Semua jalan lancar. Walau ada sikit masalah pada awalnya masa import data tu. Lam kul 6 aku dah setel bab data. Pastu nengok part berjaya tu cam tak best. Ubah sikit design. Setel. Terus haplod ke internet. Semoga sistem ini akan dapat membantu ibu bapa menyemak keputusan dengan cepat. InsyaAllah.

url sistem --> http://jbdat.ppdjb.edu.my/semakrk

Kepada ibu bapa di daerah JB atau yang memohon sekolah-sekolah khas ni.. Anda dah pun boleh menyemak keputusan penempatan bila-bila masa sahaja..


Enjoice...Sharing is power!!!