mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label proton servis gelang patah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label proton servis gelang patah. Papar semua catatan

Ahad, 28 Julai 2013

Pasar Ramadan Taman Universiti


Hari Sabtu 13 Julai lepas, tiba giliran servis keter savvy aku lak. setelkan urusan pada sebelah pagi. Sebelah petang just sesaja nak tukar selera; cuci mata jauh sikit. Sampai ke param yang sumer ada bak kata pak abas, param taman u. orang punya la ramai. pergghhhh... dia buat 4 lorong gerai menyebabkan jem yang sangat teruk. memang ni kot the first and last aku gi sini, walau berjenis juadah ada kat sini. parking? toksah cerita. sib baik tak parking kat mesjid taman u ja.

Ahad, 30 September 2012

Servis Savvy September 2012

Dah sampai 80k dah pun. So, antor la servis ke proton edar. Kena tukar timing belt. Sepatutnya tukar masa 60k tapi aku bawak ke 80k. Harga timing belt ajer dah RM800 termasuk upah pasang. Power window aku pun bengong jugak. Check punya check, dia punya switch dah rosak. Harga RM50, kena order dulu. So, in the meantimes... pepandai la bukak pintu gantikan tingkap. Kui kui kui.. Yang terbaeekkk!!!! terbang la jugak RM1200++ hari Sabtu tu.. Apa pun.. gi legoland dulu la sementara nunggukan kereta diservis..

mknace unlimited™ | Servis Savvy September 2012
dah sampai dah proton servis
mknace unlimited™ | Servis Savvy September 2012
Kira dulu bajet beb


mknace unlimited™ | Servis Savvy September 2012
haaa... amik ko hari sabtu tu...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Khamis, 17 Mac 2011

Kembali ke bengkel bersama encik Savvy

Klik untuk gambar yang lebih besar
Kali ni kembali ke proton servis leii..
Hari ahad lepas, sempena hari besday ziqri; aku gi jusco bukit indah. And the best part.. kereta savvy yang aku bawak mati enjin, ketika di bawak. Tu yang dah risau abis tu. Kalau jadi kat mama nih.. sian kat dia. So, pening jugak la memikir apa yang nak dibuat.

Last last, aku amik cuti mula hari rabu sampai bukak sekolah. Target utama.. kereta mesti setel maa.. So pepagi rabu tu kami gi dua kereta ke proton servis. Kebetulan kat gelang patah pun dah bukak kan. So.. suruh dia wat minor servis, tukar plug dan kemudian buat overall checking. Kos servis ja 240++. Pastu baru dia wat checkup. Pasal lama aku tak tunggu kat situ. So kitaorang kuar la gi makan dulu, pastu gi zoo, and baru ambik balik.

Dah setel petang tu, kena tukar speed sensor, cost around 80+. Pastu pasal power steering connecter what so ever tu cost dia 850++, ni aku hold dulu pasal aku pun sentiasa topup dari semasa ke semasa.. And then gi test.. And the best part.. petang tu dia call.. cam ada leaking.. esok kena hantar balik nak wat inspection semula.. Hmmm.. anyway.. dia punya layanan memang class.. dan harga aku rasa just nice.. lagi murah dari bengkel lain kat gelang patah..



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kenangan terindah mati enjin bersama barangan makan untuk besday ziqri..


Enjoice...Sharing is power!!!