mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label saman. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label saman. Papar semua catatan

Sabtu, 27 November 2010

Mari cetak buku IMPAK

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 24 November 2010
Masa : 10.00 pagi
Tempat : Jasamax, Taman Universiti
Mood : Kikikiki

Pagi ni sibuk buat final checking. Lam kul 9 keluar ke Taman U. Memang khusus nak hantar buku untuk presentation nanti. Banyak la kes-kes lain yang kelakar dan tak dijangka. Yang tak dijangka, tetiba ada sorang awek ni melalak depan pc. Kisahnya pc yang dia guna nak edit tesis dia hang.. mesti dah lambat nak hantar nih.. Melalak sekuat hati lak tu.. Yang kelakar.. siap kena saman pasal tak letak kopun parking.. nasib.. nasib..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 15 September 2010

Kadar kompaun baru saman trafik???

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 14 September 2010
Masa : 10.00 malam
Tempat : Depan PC
Mood : Borak borak dengan rasa apa kes nih..

Pagi tadi adik aku hampir nak kena saman. Kesnya, potong dabel line kat kota tinggi. Padan muka dia. Sapa suruh potong jugak kan. Nak jadi citer. Polis tu tanya dia, nak setel sini ka nak setel balai. Dia pun apa lagi, setel situ jugak la. Apa ada lam dompet semua dia kasi. Sekeping not RM10 dengan sekeping not Singapore dollar 5. Hai.. murahnya harga polis sekarang. Bukan gaji baru naik ka. Bukannya aku nak sokong perbuatan adik aku tu. Tapi bagi aku better kena saman dari bagi duit bebodoh jer kat polis tu. Walaupun aku tak tau duit aku akan diaorang buat apa, sekurang-kurangnya aku bayar kepada kerajaan, atas kesalahan aku sendiri kan.. Lagi kita dok bagi, lagi tu la gejala ni akan berterusan, dan sampai bila bila pun kita akan bersikap acuh tak acuh dengan peraturan.

Aku pastu teringat satu emel yang aku dapat awal bulan ni tak silap aku. Tu yang aku tempek kat atas ni. Cerita dia pasal kadar saman trafik baru. Seingat aku, polis baru buat cadangan, tadak release lagi pun. Aku pun terus search ke laman web pdrm. Sahih, kadar ni just hoax, tipu semata-mata. Sib baik aku jenis suka cari sampai ke akar dulu. Kalau tak...

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengok pada ruangan pengumuman tu.. nampak tak alert pasal emel nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sahih la kadar kompaun yang sibuk dipassing ke sana sini tu cuma sekadar tipu semata mata..
Berhati-hati.. terutama bila dapat bahan dari emel..

Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 9 Jun 2009

Back to Nature - The Journey

Nengok tajuk ganeh tu. Back to nature. Memang aku nak dekatkan bebudak ni dengan nature cuti sekolah ni. Plan gi balik kampung kat Baling nak bawak gi dusun, ayo terojun, sungai; pastu gi KL bawak gi Zoo Negara, last kali gi Putrajaya sebelum balik semula ke Johor.

So, pepagi lagi dah idupkan enjin kete dan bersiap. Ingatkan dapat kuar lepas subuh, tapi lam 7.30 pagi baru jalan. Terus tukar plan. Dari mandi kat R&R Rawang terus mandi dari rumah jer. Pastu terus jer masuk haighway dari arah Pontian.

Kat sedenak aku masih maintain 110, lepas tu makin ngengade bawak ke 120, sampai kat muao aku dah 140. Highway kosong. Yang keter lain pun cewahhh.. punya la syok memecut. Jalan kosong kan. Sekali sampai kat Tangkak ada roadblock la pulak. Hahahaha..
Mesti kena punya..Sahih aku kena tahan. Yang bestnyer berderet kena pagi ni. Hambik kao.. Saman pertama aku.. Cam haram jer..

Nak gi mana ni?
Nak balik kampung.
Mana?
Baling.
Cik tahu tak had laju kat highway ni 110. Kami kesan cik bawak 126.
Tahu.
Saya nak saman ni.
Samanla.
OK.
Dah ker ni cik.
Dah.
OK. TQ.

Terus aku jalan. Kekekeke.. Kena jugak aku. Sesampai kat R&R Ayer Keroh, isu paling hangat adalah .. kena saman..

You oso aaa.. why they do like that early in the morning. the road are empty. why they do only in our way. memacam ler ayat-ayat aku dengo. Ala.. bukan sorang dua jer yang kena. Berderet beb.. Redha jer ler. Sapa suruh kitaorang memecut kan. Tu pun nasib baik aku tak kena 140. Kalau tak lagi naya..

Photobucket Photobucket

Pas makan wat so ever, perjalanan diteruskan lagi. Tapi kali ni tak lebih 115 dah ler. Ingat pesan Ustaz Mat dulu kat aku. Sekali lagi kat Seremban ada satu lagi roadblock. Bengong apa pagi ni. Gila tul. Sib baik aku tak pecut jer tadi. So, aku amik keputusan memang bawak slow jer ler pagi ni.

Nampak R&R Dengkil, berenti jap beli sate kajang. Alang-alang kan. Pastu jalan lagi. Lepas ni aku berenti kat Bukit Merah jer. Makan lebih kurang, kena pow lebih kurang; jalan balik.

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket

Ni kira lepak first. Dari terus balik ke Baling, aku singgah Sungai Petani. Pi Taman Jubli Perak. Boleh tengok rusa. Adik suka tul bagi rusa makan. Makcik sebelah aku ni pun baik hati bagi sekeping roti kat adik untuk dia bagi rusa tu makan.

Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket

Lebih kurang jam 9, baru sampai Baling. Huh. Enjoy gak. Tapi sebelum masuk tido bawak Iqa gi Klinik dulu, pasal atuk cakap esok klinik tutup. Sib baik sempat.



Chiaoooo...
_________________________________________________________________________
Mohamad Khairul Nizam | 07-5101621 | 0163176350 | 0136042404 | mknace@gmail.com