mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label stadium larkin. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label stadium larkin. Papar semua catatan

Ahad, 24 April 2011

Minggu 3 April semakin mengganas

Klik untuk gambar yang lebih besar
Starting point dengan pidato SM..
Kalau baca tajuk memang hebat. Tapi apa yang mengganas? AF9? Makin merudum ada la. Sib baik berjaya dikeluarkan bebudak yang memang tak menyerlah pun. Kalau ikutkan, satu akademi boleh kita bako je.. Kebetulan sama la pulak minggu 3 tu.. Sebenarnya aktiviti aku ni yang makin pack. Tiap-tiap hari dah mula merayap.

Mula-mula minggu lagi dah sibuk. Ni la bendernya. Tapi ni bukan yang main eventnya untuk hari senin tu. Apa pun layan ajer la event pidato bebudak sekolah menengah daerah Johor Bahru ni. Tengok semua picas di sini.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni baru main event untuk hari senin tu, majlis perasmian pembukaan kejohanan padang dan balapan mssj di stadium larkin oleh Tunku Temenggong. Memang happenning. Nak tengok lebih picas klik sini.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hari selasa pulak ada pertandingan forum remaja sekolah menengah peringkat daerah. Dan banyak preparation kena buat untuk meeting fokus esok harinya. Pergi jap sekolah tasek utara 2. Sempat kasi nama gdm untuk kursus tot kat btpn. Nak tengok picas klik sini.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Balik ja sebelah petang tu, amik iqa; bawak ke pasar malam. Cam biasa, singgah kedai buku. Leh la pulak jumpa buku ni. Biasa la bila dah tak laku, dia akan turunkan harga. Ni kalau dah satu set RM3.60; aku rembat ja. Biasa la. Dah biasa beli buku buku lama cenggini kat Chowrasta. Teringat balik time mamak tu offer aku satu set komik, lam 10 buku cenggini lam RM30. Masalah aku masa tu kad atm aku rosak, duit yang ada nak pakai untuk tambang teksi ke lapangan terbang ja.. ampess tul..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sambung pulak ngan mesyuarat fokus pada hari rabunya, kat pkg bandar pontian. Punya la lama tunggu, pintu berkunci kan. Rupanya pintu yang ditunggu tu pintu belakang daa.. mender daa.. tensen tensen. Yang paling hangat perbincangan pasal pendidikan khas la apa lagi.. Pastu ada buat sikit majlis untuk Hisyammudin yang dah jadi pppd pembangunan. Klik sini untuk nengokkan picas hari tu.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hari khamis bermula ngan satu taklimat kat sk taman suria. Tapi sekeping picas pun aku tak snap. Memang kebetulan yang memang aku tak sangka. Habis slot aku, terus aku pantau GDM kat sini. Terang apa yang patut ada and tentang tugas dia. Cam aku kata, sekeping gambo pun aku tak ambik. Sebelah petangnya bermula la upacara penutup MSSJ. Boleh la. Yang tak best JB dapat nombor dua lagi.. Cisss... Klik sini untuk picas..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hari jemaat dah jadi a bit cacamarba for me. Ada bengkel pemurnian video kat pkg gelang patah dan lawatan kerja. Sib baik tempat sama. So, gi jengah jap kat pkg tengok progress diaorang.. sebelah petangnya dok lagi bersama pengarah untuk nengok video yang dihasilkan. Not bad la. Cuma kena brush up sikit lagi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lam pada tu terkejar kejar jugak aku untuk ke lawatan kerja dari timbalan pengarah bahagian teknik vokasional. Dua sekolah telah tercalon untuk naik taraf jadi SMV. So, printout maklumat sekolah and submit jugak ke BTV. Join the lawatan. And maybe kita ada harapan yang cerah. Klik sini untuk picas.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Baru dapat rilek sikit. Tu pun ada appointment untuk servis livina ni pagi sabtunya. Orang punya la sesak kat servis center. Pergghhh.. Leh terlelap nunggu tu. Dan memang aku pun dah terlalu penat gamaknya.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pagi tu jugak sementara nunggu waktu appointment tu, sempat aku tinjau kawasan kat hutan bandar mbjbt lagi tu. Nampaknya ada playground baru untuk kebudak aku nih.. tak sabar nak tunggu siap..

Kesimpulannya.. dah start masuk blog secara mingguan la pulak.. Makin melampau sibuknya.. Tapi yang best.. Part masuk FB boleh pulak setiap hari.. Kekeke..


Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 12 Januari 2011

Aku tak suka!!!

Klik untuk gambar yang lebih besar
Hari hari cenggini, dah naik fedap dah! Foto dari home and garden webshot
Nyampah tul aku petang ni. Takkan sampai hutan bandar pun nak jam. Apa pulak aktiviti sekolah petang petang nih. Maybe koko atau latihan sukan kot. Dah jam antara sekolah ngan hutan bandar tuh. Ingatkan situ jer jam. Turun ke jalan besar jangan cerita la. Adoiii.. Boring tul.

Masa turun depan RTM tu terperasan la pulak JB Catering yang sedang dileraikan. Sian. Dah habis satu restoran lagi kat sini. Apa boleh buat kan. Tapi dengarnya, diaorang pindah ke stadium larkin. Kira boleh la. Sepanjang jalan makin teruk jam dia, masuk tampoi baru clear sikit. Weii.. aku balik 4.30 okey.. bukannya 5 petang. Kalau 5 tu mesti lagi teruk kan.. apa apa ajer la..

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 15 Mei 2010

Kejohanan Padang dan Balapan MSSM Johor 2010 - Rehearsal Persembahan Day 3 Full Dress Rehearsal



Sebelah malamnya bermulala full dress rehearsal ni. Nice. Aku, tajul n fido ke hulu ke hilir cari port yang best. Aku pun banyak amik hand held jer. Certain-certain part jer yang aku mula kuarkan tripod aku nih. Tapi bila kuar announce nak buat kali kedua.. hmmm.. aku dah tak larat nak nunggu lagi. Penat wehhh..

Enjoice...Sharing is power!!!

Kejohanan Padang dan Balapan MSSM Johor 2010 - Rehearsal Persembahan Day 3 Full Formation



Petang ni kira last practice sebelum full dress rehearsal pada sebelah malamnya. Aku lepak ngan si Fido jer la petang ni. Semayang pa semua kira tapau abis kat umah dia. Memula gi cari port baik punya untuk nampak semua formation persembahan ni. Bebetul atas tempat vip. So kitaorang lepak jer la kat atas tu dari mula sampai abis. Tapi tak best sangat la pasal aku lebih suka amik ekspresi bebudak dari amik formation cenggini. So, ni aku kasi kat sorang budak ft la nanti.

Abis jer gi lepak luar. Jumpa geng-geng lama. Siap membantu menyelesaikan kes gendang ilang la. Aduiihh.. Boleh lak timbul masalah cenggini sebelum start full dress malam ni.. memang ngeri beb. Sib baik setel. Pas makan beger ngan layan kekalahan chong wei kat umah fido.. baru mula berangkat balik ke stadium untuk tengok full dress rehearsal.. jeng jeng jeng..

Enjoice...Sharing is power!!!

Kejohanan Padang dan Balapan MSSM Johor 2010 - Rehearsal Persembahan Day 2



Alih-alih terus day 2. Pasal memasing banyak kerja lain kena setel. So, yang ni pun aku amik pasal aku nak release tensen jap. Pening pala dok setel masalah laman web, call sana, call sini, godak sana, godak sini; sebaik setel jer semua problem tu, perghhh.. aku terus kuar bilik aku. Start keter, langsung singgah ke stadium. Nyamannya udara kat luar ni.. Tu pun pasal problem semua setel la kan. Hahaha.. kalau tak setel lagi aku rasa mau meletup kepala aku pagi rabu tu.

Sampai jer kat stadium diaorang baru mula rehearsal persembahan. Apa lagi.. Kasi taram habis. Lagipun aku nak nengok flow, nanti senang nak taruk bebudak dokumentasi kat mana nanti. Boleh tahan la. Cuma kesian nengok bebudak berjemur tengah panas nih..

Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 8 Februari 2010

Preparation for tomorrow...

©2010mknaceunlimitedEsok ada kejohanan olahraga zon skudai. Tahun ni diaorang buat kat Stadium Larkin sana tu. Tadi pun cikgu Usop dah cakap esok aku pun terlibat gak kat stadium. Sekolah kitaorang incharge quartermaster sebenarnya..

So, tadi aku dah borak-borak la pasal esok. Iqa akan gi sekolah agama ngan ustazah noriah. Pastu balik ucu dia amikkan. Settle kot pasal iqa. InsyaAllah. Tu pun tadi taknak gi ngan orang lain. Nak aku jugak. Camner la kalau aku asik kuar jer nanti ni.

Balik jer terus charge bateri kamera. Esok aku akan bawak dua kamera dengan 1 flash. Semestinya D70s akan aku pakai ngan tele 70-300mm, D60 aku letak 18-70mm. Flash pun aku akan pakai dengan D60 ni. Bateri grip dedua aku tak bawak, aku bawak bateri spare jer. Bateri AA cam biasa bawak 2 set jugak. Muat-muat lam beg lowepro 4AW aku ni. Harap-harap semua berjalan ngan baik esok. InsyaAllah..

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited
Mulanya nak amk pakai SE7501 aku jer, sekali bengong la pulak. Nak tak nak terpaksa panjat kerusi guna aku nyer 70-300mm.. Tu pun out focus.. Tempat kosong tu memang D70 aku yang punya.

©2010mknaceunlimited
Settle semua.. harap-harap semua berjalan lancar esok..

©2010mknaceunlimited
Stadium Larkin.. here I come...