mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label bangi. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label bangi. Papar semua catatan

Jumaat, 4 Disember 2015

Bangi. Here we come!

Bangi. Here we come!

Bangi. Here we come! Selesai semua. Gerak ke Bangi. Rumah Mak Yang untuk hantar Atuk dan Nenek Kedah ke KLIA untuk ke umrah keesokan harinya. Kononnya nak makan nasi ayam kat Yong Peng. Sekali tiba. Udah tutup dah. Maybe dah lewat petang gamaknya. Berenti makan di R&R Ayer Keroh. Kebudaks? Nak KFC. Tak mau yang lain. Ish ish ish.

Ahad, 3 Mei 2015

Ziarah Mak Yang ke Gelang Patah


Ziarah Mak Yang ke Gelang Patah. Pagi tadi mak yang call. Nak datang katanya. Rupanya dah ada kat nusajaya. Nak gi singapore. So. Datang jap singgah ziarah. Suka la si ikhwan ngan ziqri.

Jumaat, 6 Disember 2013

Mainan biasa budak la ni

Mainan biasa budak la ni.

Khamis, 5 Disember 2013

Jom gerak

Jom gerak. Sempat lagi tu. Amik tugasan sebelum balik. kena setelkan ppt pasal 14 inisiatif nooo...

Jumaat, 7 Jun 2013

Yok ke Bangi


Yok ke Bangi. Jom gerak. Sebelum tu siap posing posing bagai kat depan rumah. pastu baru mula gerak. pastu lepak habis habisan di pelbagai hentian. untuk memacam cerita. ahahaha. layan ajer la. lepas makan malam kat elmina. gi lepak putrajaya jap. sekali hujan pulak daa... pastu sebelum gi rumah makyang cari fareeda jap. nak tengok tempat yang glamer sangat tu. read on...

Selasa, 4 Jun 2013

Tudung Fareeda - My first impression



Tudung Fareeda - My first impression. Hebat. Sejak dua menjak ni tetiba burst dengan nama fareeda ni. Sana sini orang dok cerita. Memacam pulak tu. Kedai dia kecik ja, yang aku dengo mama dok cerita la. Tapi signboard kat highway punya la beso. Strategi marketing yang terbaeekkk!!!! nih. Mama dok tunjuk youtube. Perghhh.. memacam iklan dia. Cool. Idea baeekkk!!!! tuh. Di share bawah nama Fareeda scarf. Makin pelik aku. Sanggup eekkk orang berkampung tunggu amik nombor ja. Apa yang hebat sangat dengan fareeda nih. Balik semula ke Johor nanti aku nak singgah Bangi. Memang aku nak gi ler ke syeksen 8 nih. Nak tengok sendiri dengan mata kepala aku sendiri. Read on...

Ahad, 17 Februari 2013

Jom balik Kedah jom

Jom balik Kedah jom. Walau pada asalnya, memang aku nak terus drive sampai ke Kedah. Nak pi himpunan guru muda la kan. Walau pada mulanya aku memang tak berhajat nak pi. Tapi dah alang-alang cuti sekolah, kampung sendiri pulak tu. Takkan tak mau turun kan. Tempat lain boleh aku pi, tempat sendiri tak pi memang melampau la kan.

Sekali kena kat kulai sampai ke atas jem teruk. Terus call adik. Tidur bangi ajer la. Esok pepagi sambung semula gerak ke kedah. Pasal bila pikir pikir, mau pagi buta aku sampai ke kedah ni. So, pi la lepak ke bangi semalam.

Jom balik Kedah jom

Berenti makan kat pagoh. Punya la ramai orang. nak kata lagu mana, semua tensen pasal jem tadi kan. Kat machap memang full house. langsung aku gerak ke pagoh. nak parking pun sampai dekat setengah jam aku musing cari lot.

Jom balik Kedah jom

ni yang best. apa yang diletak semua sapu licin. orang ramai. senang citer, tadak tengok tengok lagi dah. jumpa ja ambik, bayar, makan.

Khamis, 26 Januari 2012

Sibuk ngejar kucen la pulek



Kebetulan ada sekor kucen depan umah, asik dikejo aje ha. Siap nyorok bawah kete. Tu pun dihendapnya...



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Ahad, 11 Disember 2011

Soho Seafood



Boleh pulak aku lost malam ni. Memang aku sendiri tak tau ada kat mana. Main belasah gitu ja jalan. Perut dah keroncong. Sekali nampak soho ni depan mata. Aikkk.. Cam tetau ja dah lapo.

Order ikan siakap tiga rasa, kailan ikan masin, sup cendawan, tomyam ayam, sotong goreng tepung, nasi 4 pinggan; minum milo, limau, laici dan cincau. Kena rm 60++. Hmmmm.. Cam tak berbaloi pun ada jugak. Pasal biasa kat gelang patah aku dapat bawah rm 50 jer.

Pasal makanan it's a bit sweet. Tapi pasal lapo, belasah jugak la. No further comments.

Ps : sekali masa nak ke rumah mak yang, tak ingat la pulak nama kedai dia, tapi jual ikan bakar, sebelah bomba, sebelum sampai roundabout tol bangi; bersusun keter depan kedai. Orang punya la ramai. Perrrgghhh.. Sib baik aku sesat dan terlalu lapo tadi. Kalau tak...

^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Sabtu, 10 Disember 2011

Bangi here we come



Mula gerak sekitar 11.30 pagi. Isi minyak @ shell desa aman. RM71.76. Bawak biasa biasa ja.

^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Isnin, 5 Disember 2011

Mak Yang dah balik



Mak Yang dah balik bangi petang ni. Drive safe. Nanti Sabtu kita lak nyusul ke Bangi...

^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Selasa, 14 Disember 2010

Just because it's time to go

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarLepas ja habis majlis kenduri Asyraf, kami semua pakat berkemas untuk balik. Mak dengan abah terkejut jugak. Padahal memang dah bagitau awal-awal lagi yang kami akan bertolak balik lepas kenduri asyraf habis. Maybe banyak yang terlepas pandang dek kerana kesibukan kenduri tu kan. So, duk tak duk lam kul 8 jugak kami baru bertolak. Dan memang betul cam asri kata, kereta malam ni agak pack la. Nampak sangat ramai warga kota yang pulang ke kampung sama cam kami semua ni.

Sampai ke Bangi lam kul 1 pagi dah lajak dekat dengan 2 pagi dah pun. Malas la pulak nak keluarkan bantal dan toto yang si inaz dah 'siram' tu. Biar la dulu. Masuk ja borak lebih kurang sambil makan beger, tu ja yang ada masa aku berenti kat r&r yang sebelum bangi tu. Pastu terus tak sedar diri.

Pagi tu lok leh lok leh lam kul 10 pagi baru betul betul semua full of energy. Siap diri semua, makan, sempat lak tu sidai dulu bantal bantal dan segala yang kena siram semalam; kul 12 terus jalan balik ke gelang patah. Sempat la pulak singgah di r&r pagoh, kalau ikut plan aku nak pecut ja terus sampai ke gelang patah. Makan kat situ lebih kurang, beli buah; dan adik inaz tetiba nak buah derian la pulak.. Cuma kalau beli mau pengsan lam kereta dek bau dia.. Janji ngan inaz nanti cari kat gelang patah.. Klik cerita penuh untuk detail>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni la antara mangsa mangsa keadaan. Sib baik cuaca cerah lagi panas, sempat jugak dijemur untuk menghilangkan bau bau yang agak kurang menyenangkan itu...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dengan kucing busyuk kesayangan iqa pun kena. Ini memberi kesimpulan bahawa, inaz memang kena pakai pampers jika bergerak lam keter terutama waktu malam.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepak kat kolam ni dulu di r&r pagoh. kolam yang menenteramkan jiwa ni letaknya dekat ngan tandas. Leh enjoy kat sini masa menunggu rerakan yang menunaikan hajat.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Alhamdulillah.. dapat tempat yang agak best untuk makan.. ramai jugak orang kat sini. Abang dan kakak kakak askar pun ada jugak petang ni.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni makanan yang nenek pilih untuk menjamu selera petang ni. Inaz pun nak makan dengan nenek dia.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni mama punya pilihan. Tau berapa harga kedua dua makanan nih.. RM9.90.. hahaha selamat pulang ke Johor..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Bagus adik inaz nih. Siap baca doa dulu sebelum makan bersuap ngan nenek dia.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri cam biasa.. lepak ngan aku dulu sementara orang lain makan. Lepas tu baru turn aku lak makan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah start dah si inaz memanjat..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri pun sama naik.. Siap skodeng orang sebelah lagi..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa mesti makan benda yang lain dari orang lain.. Mee bandung dia makan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Makan la iqa.. pastu mama pulak ngendeng mee bandung dia..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku makan mihun sup ja..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
First time aku minum livita sepanjang aku drive selama nih.. tak best pun.. lagi ngantuk ada la..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jom jengjalan ke kedai buah pulak.. cam best la pulak bila ingat balik r&r simpang pulai segala

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mama nak beli mangga.. adik dok ngendeng nak beli manggis tapi mama tak nak pasal adik bukan makan pun

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dia gi pegang derian la pulak. Pun tak beli jugak.. tunggu balik gelang patah ya dik

Enjoice...Sharing is power!!!

Rabu, 8 Disember 2010

Asyraf : Pit Stop #1 : Simpang Pulai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 7 Disember 2010
Masa : 12.50 tengahari
Tempat : R&R Simpang Pulai
Mood : Boleh tahan la

Pagi tadi mula gerak dari bangi lam puluk 10.30 pagi. Konon nak kuar pagi.. tapi, biasa la bila ramai kan. Pusing pusing lam kl jap. Pastu baru kuar hala ke utara. Hari ni memang seronok gerak balik. Cuaca redup sepanjang jalan, sesekali hujan renyai. Memula ingat nak berenti sekali ja kat Bukit Merah. Tapi nak wat camner kan. When nature calls, sesapa pun mesti kena berenti jugak..

Kat sini biasa-biasa ja. Tapi dah ada sebijik dua gerai yang dah mula jual makanan. Kedai buah banyak la. Dan memang pakat beli buah potong bebanyak. Siap beli kuah rojak mak bee lagi tu. Menicah ngan kuah rojak mesti lagi best kan.. Klik cerita penuh untuk detail >>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah setel dah operasi.. sampai basah baju kena air

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Gerai gerai hala ke sana

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah start buat lawak sarkis la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni la kawasan baru gerai makan kat sini

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nak beli wafel sama cup corn

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Standard la membeli buah buah potong sama kuah rojak mak bee

Enjoice...Sharing is power!!!

Asyraf : From GP to Bangi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 6 Disember 2010
Masa : Bermula 5.00 petang sampai jam 10.++ malam
Tempat : GP sampai bangi
Mood : Kelam kabut

Tepat jam 4.30 petang, terus punch out. Tak pernah lagi aku punch tepat 4.30, means.. betul-betul menunggu 4.30 petang untuk balik. Semuanya pasal nak mengejar kedai kek yang akan tutup jam 6.30 petang kat tampoi sana tu. So, terus memecut sampai ke GP. Terus masukkan beg/barang semua lam keter. Terus gerak ke tampoi balik. Sampai ja kedai.. terus tenang balik. Ye la.. target petang nih memang kedai kek ni ja.. Memang harga dia murah. Dan yang nampak.. lebih kepada kedai borong. Cuma aku tadak mood nak amik gambo lagi kat sini..

Beli barang untuk buat kek. Dari satu dah jadi sepuluh. Dari belakang keter ja dah bawak ke tengah.. Tak kisah la, janji puas hati kan. Terkejut pembantu kedai masa dia angkat barang-barang kek masuk ke keter aku.. Ya Allah katanya.. terkejut la tu nengok barang yang sedia banyak lam keter tu..

Setel kat situ, terus gerak ke Bangi. Singgah dulu kat R&R Machap. Pastu terus gerak balik. Sebab shell takde kat machap, kena singgah sekali lagi di R&R Pagoh untuk isi minyak kali pertama. RM50 untuk minyak dan teruskan balik perjalanan. Sampai di Bangi lam kul 10.++. Tak ingat minit dia baper.. Belasah dulu sate samuri yang dah memang mak yang beli dari petang tadi.. Klik cerita penuh untuk detail >>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik dah tarak mood.. pasal baru bangun tido.. kaki krem la, adik penat la.. sebab nak suruh dukung..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tempatnya bertutup penuh.. satu cara yang bagus jugak nak elak lalat yang memang semua dah tau memang banyak kat machap ni. pintu dua lapis, berair-cond

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Makan kat sini ja la.. mee bandung 2, mihun soto satu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik macam biasa la makan bihun soto

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa makan mee bandung sama mama dan nenek

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku.. nasi daun pisang.. yang mak kata nasi ambeng.. aduiihh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah.. jom makan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Memula pelik jugak nengokkan atap kat tempat parking bas/lori ni.. apasal ada bintik bintik gitu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengok betul betul rupanya burung burung beristirehat kat atas tu.. perghhh!!!

Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 18 Disember 2009

From Bangi to Baling

 
Nice.. So.. we had a good rest at Bangi, with me and Iqa also had a good comic reading session.. hehehehe... So this morning, the first thing to do is go to Post Office to send the 'thing' to mama's boss. Bangi or Kuala Selangor. At last we decided to go to the Kuala Selangor Post Office, so; we had a whole morning to venture Putrajaya.

After a short venture through Putrajaya and a simple photo session at Masjid Putra, I couldn't find the new Masjid Besi; I drove to Kuala Selangor. The first place we go is to Iqa's nanny house at Bandar Malawati. After that we go to the post office. Then we continued our journey to Baling. So tired... as we are travelling in circle before we are on PLUS highway again..

We stop at R&R Bukit Merah to had our dinner. After a long, long journey; at last, we arrived at Baling. Waaa... Soooo..sooo.. tired already.


Posted by Picasauploaded via picassa

From Gelang Patah to Bangi

 
So tired lately, to drive through from Gelang Patah to Baling; neither me nor mama; both of us are not in the right condition for the straight away journey. So, we move on part by part; 1st day until the central region and the 2nd day straight until we reach the northern region.

So we start to depart at 11.30 am and reach Kluang at 12.30; as mama must meet her boss before we continued our journey. We had our lunch at Pagoh's R&R. To our surprise, the R&R are totally changed, through the makeover progress month before. So, that's what the PLUS management had been doing. So nice. They even had an escalator here. And the facilities here are superb. But the 'lalat' are still here. No more resting afterward as I drove straight toward Bangi. We reach there exactly at 5.

Mak Yang are there with Sate Kajang. After that we all go to SOHO Seafood to had our dinner. I will uploading the SOHO afterward as all the picture are taken with Mak Yang's handphone.


Posted by Picasauploaded via picassa