mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label ubat. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label ubat. Papar semua catatan

Khamis, 12 Disember 2013

Malam putus ubat

Malam putus ubat.Alhamdulillah. Selesai jugak urusan di kampung. 3 malam di sini. Ada sikit gangguan. Kena pulak setiap apa yang dia sebut tentang aku. The best part malam pertama tu jugak terus dia ubat aku walau pada mulanya dia suruh datang keesokan hari dengan beberapa perkara. Esoknya. Seharian melepek. Langsung tak boleh nak angkat badan. 

Jumaat, 16 Ogos 2013

Hari yang membosankan


Hari yang membosankan. Ingatkan semalam dah abih bosan dah. Rupanya, hari ni lagiii bosan. Dok baring, makan, ubat, tido, dan ulang semula apa yang aku dah tulih tu. Yang pelik tu, perut asyik lapo jah. Tak pernah lagi aku rasa cenggini sebelum ni. Jangan aku naik kije minggu depan bersama lemak lemak baru yang berjaya diternak sepanjang aku MC ni udah ler...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Ahad, 10 Mac 2013

Lamo botul den tak nulih

Lamo botul den tak nulih. Asik keluo ajo. Kojap kek kodah, kojap kek sabah. Mana den tak jojak sojak kobolakangan nih. Merepek la nulih nogori lak. Hehehehe.. Sekali hari Rabu itu hari, akhirnya; kaki aku sakit kat ibu jari. Pulak dah. Dah lama tak kena nih. Ni ler jadinya kalau aku selalu gerak. Minggu lepas antara minggu yang setiap hari aku travel 200++ km setiap hari, going and back. Akhirnya, akhirnya.

So, Khamis tu masih kena gi meeting di muo. Sesaja paksa lagi kaki tu. Masa balik memang sangat terasa. Tapi wat bodo jugak. Jemaat amik CRK. Masih ok. Maybe a little bit of flanil and some rest can heal the leg. Nak buat camno, Sabtu makin sakit. Dan pagi ni hampir aku tokleh gerak. Gi ler klinik, jugak. And get the MC for tomorrow, with a new set of medicine. Get well soon la for my leg...

ps : mula selasa ni nak travel merata lagi... for the whole two week... Boleh ker aku tanggung???

Lamo botul den tak nulih

Hari Jemaat, both of my leg are bungkus penuh... Melarat ke kiri sebab aku gunapakai kaki kiri penuh masa kaki kanan aku sakit

Lamo botul den tak nulih

hari ahad pun ramai orang jugak. kaki tengah perit ni memang memberi pengalaman best kat aku menahan sabar

Sabtu, 18 Februari 2012

Ubat baru

Singgah farmasi jap. Beli ubat batuk cap lain pulak. Aku ni kalau batuk memang sampai 4, 5 jenis ubat kena makan baru nak baik. Belasah jer la dulu. Ok... Nak rest dulu




Ahad, 19 Disember 2010

Separuh hari ku bertiduran

Klik untuk gambar yang lebih besar
Ingat lagi masa aku dapat ubat ni dulu.. penuh satu plastik nih
Apasal bila aku sakit ja mesti aku kena paksa tidur. Asal sakit, tidur. Asal tidur, penat. Bangun, makan ubat lagi, tidur. Bosan tul. Dari sepenuh tidak plastik nih, sekarang dah tinggal sikit. Yang buat tidur yang kecik kaler kuning tuh jer. Apasal doktor mesti kasi ubat yang membuatkan aku takleh terjaga ja. Tapi yang penting, luka kat kelopak tu cam dah tak sakit sangat dah. Cam dah kering dah. Alhamdulillah. Harap harap tak yah ulang gi spital lagi noo>>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ajerla benda yang aku kena hadap seharian. Pasal cuti asik belasah ajer la ubat kuning tu. Tu yang asik tidur ja satu hari tuh. Tapi kurang la sikit gatal kat mata nih. Yang penting, bangun mesti lalok seketika. Jalan pun terhoyong hayang...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Makan nasi penuh lauk la pulak hari ni. Nasi boh sikit ja. Nak kena tukar stail makan la lepas nih..

Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 16 Disember 2010

Moh ke Spital

Klik untuk gambar yang lebih besar
Ni ler bender yang aku dapat tadi nih masa kat spital kat mahmoodiah tu
Bangun ja pagi tadi, lain macam la pulak aku rasa. Apasal lak nih. Sebelah mata aku cam tak leh bukak nih. Alamek.. Problem nih. Dah tu dah janji la pulak nak buat sistem baru pagi nih. Last last mandi, bersiap dan terus drive ke tempat kije. Tapi memang rasa lain macam betul drive ngan mata kanan separuh ja terbukak.

Masuk opis terus aku mula setelkan sistem semak penempatan nih. Setel enjin ja. Data dari iskandar nanti. dua tiga kali tunjuk kat bos, rasanya dah ngam. Tinggal nak tunggu data ja lagi. Tunggu punya tunggu, aku rasa memang lama lagi nih. Terus mintak permisi nak gi spital. Belasah ajer la. Mata pun dah mula sakit dah nih. Lam 11.30 aku kuar ke spital.

Aku harap memang tak lama la, dan aku dapat apa yang aku nak. 11.55 dah setel pendaftaran, 12.03 dah setel checkup semua, 12.13 setel semua termasuk amik ubat. Pergghhh.. Memang agak mantap jugak sistem baru nombor kat spital nih.. Doktor kata dah nanah dah kat kelopak tu. Makan dulu ubat tu, lam 2 minggu kalau tak surut jugak, kita potong sikit la.. Aiiyaaa!!! Tak nak la sampai cenggitu..

Setel kat situ gi makan dulu. Ingat nak makan kat spital ja tapi lauk tak best la pulak. Makan kat ZZ bawah spital tuh. Balik sambung balik extract data untuk en. Azhar pulak. Ni pasal data jawatan untuk staf yang akan pencen tahun depan. Setel semua. Duk tak duk dah sampai masa balik. Balik ni nak makan ubat yang tahan gatal tuh. Doktor kata better makan lepas balik kerja pasal ubat tu memberi rasa mengantuk yang maha dasyat..

Balik ja nengok banyak betul surat atas printer aku. Akhirnya.. dapat jugak kad ceupac aku.. Kalau dapat semalam.. ada aku gi pakar puteri hari ni.. hmmm.. dah memang dah tertulis gamaknya.. Klik cerita penuh untuk detail>>>


©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ubat untuk mata aku.. Kena titis 2 titis 3 kali sehari.. Mak aiihh!!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Yang ni paling ganass.. memang dah tahap melantak ubat dah nih.. Antibiotik. 2 biji sekali makan, 4 kali sehari.. Memang penuh ubat la perut aku lepas nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni ubat tahan gatal super tidur punya.. Sila makan semasa berada di rumah sahaja..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Deretan surat yang menanti atas printer di rumahku

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni toksah citer.. memang datang on time ajer..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Yang ditunggu tunggu telah tiba..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semua nama kasi masuk.. senang

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Satu kad untuk aku, dan satu kad untuk mama

Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 1 Oktober 2010

Ziqri demam

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 30 September 2010
Masa : 6.30 petang
Tempat : Rumah den
Mood : Alamak.. ciannya ziqri

Sampai jer rumah nengok si ziqri merengek jer. Ala.. ziqri demam la pulak. Ambik ubat. Tapi pastu aku la yang kena bagi, sebab pengalaman lepas; bila semua orang bagi, dia dah jadi takut nak dekat ngan sesapa pun. Last-last kurus. Takut sangat. Bila orang pegang semua dia ingat orang nak bagi dia makan ubat. So, last-last aku sorang jer bagi dia makan ubat. Sekurang-kurangnya, dia tahu, kalau aku yang pegang memang nak kena makan ubat la tu. Harap-harap cepat baik ye ziqri.

Klik untuk cerita penuh



Tengokla ziqri ni ha.. demam pun cam tak demam. Actually, anak-anak aku; termasuk aku sendiri agaknya. Memang tak reti nak diam, walaupun demam. Tapi memang suhu tinggi, tapi sekali nengok cam tak demam jer. Banyak jugak orang yang selalu kata aku demam bila lepas jabat tangan. Tak tau la. Pasal aku memang susah nak tau bila aku demam, sebab badan aku sentiasa panas. Bila pening sikit, atau rasa lemah baru tau demam ke tak. Ntah la.. Apa-apa pun semoga cepat ziqri sembuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Enjoice...Sharing is power!!!