mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label kungfu. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label kungfu. Papar semua catatan

Rabu, 12 Januari 2011

Movie Review : The Wushu Warrior (2010)

Klik untuk gambar yang lebih besar
Baik jangan nengok, kecuali tok leh tido
alamek. Memang hampeh tul cerita wushu warrior nih. Hanya sesuai ditonton sekiranya kita memang tok leh tido langsung. InsyaAllah, tak sampai separuh dah tido. Sangat membosankan. Memang dah masuk movie kategori D dah ni.

Cerita pasal sorang anak mat saleh yang termasuk lam komuniti kaum cina yang menentang peniagaan candu, bapak dia mati pun pasal nak tegur bos candu ni la. Pastu dia belajar cara hidup lam kaum ni dan jadi sebahagian dari mereka. Namun target nak bunuh pembunuh bapa dia tetap dia bawak. Sampai tok guru dia mati pasal tak kasi dia bertindak melulu, baru dia sedar dendam tu tak ke mana.

Last siap kuar aura naga la ntah ke apa ntah. Boring gila. Hero pun lebih kemetot dari pelakon pelakon cina yang lain, cam tak sesuai langsung. Overall aku kasi 1 bintang setengah ja untuk movie nih. Jangan tengok, kecuali tok leh tido dan dah tak tau nak buat apa.

Enjoice...Sharing is power!!!