mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label singapore. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label singapore. Papar semua catatan

Ahad, 3 Mei 2015

Ziarah Mak Yang ke Gelang Patah


Ziarah Mak Yang ke Gelang Patah. Pagi tadi mak yang call. Nak datang katanya. Rupanya dah ada kat nusajaya. Nak gi singapore. So. Datang jap singgah ziarah. Suka la si ikhwan ngan ziqri.

Rabu, 9 Februari 2011

Drama Review : The Little Nyonya (2008)

Klik untuk gambar yang lebih besar
Really like this... 4 bintang setengah
Nice la drama nih. Mula ditayang di Suria Singapore bermula Februari tahun ni, drama ni sebenarnya dah ditayang di Channel 8 Singapore November 2008 dan mendapat sambutan yang memang tip top. Highest rating tu beb. Dan jugak jadi sejarah bila di buat dual sound, sekarang ni kat singapore memang tengah giler ngan dual sound nih; best gak tu. Tengok citer ni lam bahasa melayu, nak feel balik leh tukar jadik bahasa cina balik.. hehehe..

Cerita pasal 4 generasi keluarga huang. Main watak buat masa ni Huang Juxiang, yang lahir dalam satu keluarga peranakan. Sebab ibu dia bekas orang gaji bapak dia, dia dipandang hina. Nak tambah tragis lagi, dia bisu la pulak. So, dia bercinta ngan sorang photografer jepun, Yamamoto Yousuke. Sekarang ni cerita ni lam progress dia melarikan diri ngan Yousuke sebab dia tak nak kawin dengan pilihan bapak dia, Charlie Zhang hartawan yang super licik.

So, dah jadik bengong la pulak sejak suria mula tayang drama ni awal feb lepas. Mana taknya senin sampai rabu setiap minggu, dah terpacak depan tv layan drama cina. Memang aku kasi 4 bintang setengah untuk setakat hari ni. Memang syiok wooo. Atau memang dari dulu aku memang hantu cerita cina gamaknya.. Lu jangan main main dengan gua haaa.. (sekadar meniru gaya translation dari drama nih, memang baba nyonya ni suka tul guna ayat lu gua ni.. tapi lembut gaya bahasa dia).

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 10 Oktober 2010

Youtube : Berteman Rindu



Sesaja layan suria petang ni. Sekali dia leh tayang la pulak bideoclip lagu Berteman rindu nih. Ni yang original, suria punya dia dah combinekan lagu ni ngan cerita cinta baju kurung. Tengok sejibik cam cerita romeo and juliet, cuma versi melayu la. Ada minum minum racun gak kat ending dia. Dan senin ni episod akhir dah cerita dia.. Dan aku pun terus carik torrent citer romeo and juliet balik.. sesaja nak nengok balik leonardo dicaprio ngan claire danes



Enjoice...Sharing is power!!!