mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label pkg uda. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label pkg uda. Papar semua catatan

Sabtu, 17 Ogos 2013

Minggu akhir Ramadan di Johor Bahru


Minggu akhir Ramadan di Johor Bahru. Banyak aktiviti luar berlangsung mingu minggu akhir nih. Aku dah tak rasa cam puasa dah pun. Kerja datang tak putus putus. Dari awal Ramadan lagi. Masa berlalu macm air terjun. Yang paling best lagi, masa ni la Ziqri kena Chicken Pox. Sudah. Aku ja yang berjaya buatkan dia makan ubat. Orang lain, jangan harap la. So, kena amik cuti selang selang just nak jaga dan pastikan dia makan ubat on time. Read on...

Khamis, 4 Mac 2010

Flash 8?? Flash CS3?? Tak ngam?? Hoyeee!!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarFlash 8?? Flash CS3?? Tak ngam?? Hoyeee!!! Wahhhh... Pasal apa la baru hari ni aku perasan si Hakim pakai Flash CS3.. Aku lak pakai Flash 8. Patut la semua raw fail yang dia kasi untuk aku check semua tak leh bukak. Flash ni dia tarak beza cam Office.. Kalau office ada penambahan x kat hujung so senang nak tau.. Kalau dia kasi .docx tau la tu document 2007.. Ni.. semua bantai .fla, bengong tul la.. Pastu bila try save as fla flash 8 terus crash.. Gila tul.. Last-last sumer hakim kena settlekan. Adoooiii.. Ingatkan dapat settle petang nih.. Dah sambung sampai ke rumah la pulak. Tapi hakim sorang la.. aku dah sah-sah takleh bukak fail dia lagi..hampaihh.

Cam biasa.. bila boring-boring ni.. mula la pi menyibok tolong-tolong kat sebelah. Tolong amik gambo.. kakakaka.. Petang ni nak kena gi rehearsal kat dewan uda lak.. Wish us luck..

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hari ni naik ke tempat kerja lambat sikit. Sesaja nunggu hakim kat bawah dulu. Pastu dok beger apa yang dah hunaidi kasi semalam.. Sekali naik nampak en.kadir dok tazkirah bagi taklimat kat cikgu media nih.. Ambik la sekepin dua..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hunaidi dengan laptop buruk artistik dia. Tambah lesen L la pulak.. semalam tarak lagi.. hahahaha.. jangan maraa aaa..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Waaa.. belajar wat baten kaa.. manyak ensem aaa menu dia.. ajar joomla, semua pakat nak pakai joomla.. ajar wordpress, semua nak pakai wordpress.. ish ish ish

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sukaati aku jer nak ke hulu ke hilir lam kelas orang nih. Kena sepak sekali baru tau.. Semua kena amik gambo..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Peserta semua mendengar dengan penuh kekusyukan.. waduh waduh waduh...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pasni kita wat menu sendiri pulak yee.. nak tiru menu saya pun boleh.. Tapi jangan taruk menu restoren makanan laut punya.. nanti restoren tu leh tutup tau..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semua peserta bersemangat nak menambah menu sendiri. Tanpa menoleh kiri dan kanan setiap peserta bukan sahaja berjaya menambah menu, malahan berjaya memenuhkan ruangan menu tersebut..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sambung balik tensen kerja kat sebelah.. tengok hakim tu.. siap menyorok balik laptop la pulak.. setakat epel ni aku gigit-gigit makan jer.. hahaha..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Rupanya, rupaku yang tensen pun berjaya dirakamkan dengan baik oleh en.hunaidi. Ni nak carik pasal ngan aku nih..grrrrr...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hakim ngan keyboard hitam laptop kelabunya.. Haa.. padan muka semalam sibuk dok layan movie lagi.. haaa.. taip semua sekali.. apa guna keyboard lawa kan..



Enjoice...Sharing is power!!!