mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label maklumat. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label maklumat. Papar semua catatan

Khamis, 15 Januari 2015

Majlis Penghargaan Pelajar Praktikal Sektor Pengurusan Maklumat 2015 - Ain & Aini


Majlis Penghargaan Pelajar Praktikal Sektor Pengurusan Maklumat 2015 - Ain & Aini. Dah abis dah sesi praktikal dedua kebudaks MPP UKM nih. Selamat berjaya Ain dan Aini. Pasni bulan sabit dahi dah tak kena kacau lagi dah. Huhuhu.







Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 4 Oktober 2014

Majlis Penghargaan Pelajar Praktikal Sektor Pengurusan Maklumat 2014 - Wana


Majlis Penghargaan Pelajar Praktikal Sektor Pengurusan Maklumat 2014 - Wana. Ni kira sesi ngebas gambo orang ajer lah ye. Masa ni aku sedang sibuk berbengkel di Putrajaya. So. Selamat berjaya Wana. Pasni rimau tu dah tak kena kacau lagi dah. Huhuhu.

Jumaat, 12 September 2014

Majlis Penghargaan Pelajar Praktikal Sektor Pengurusan Maklumat 2014 - Hafiz


Majlis Penghargaan Pelajar Praktikal Sektor Pengurusan Maklumat 2014 - Hafiz. Selesai sudah perguruan. Lengkap mandi minyak panas. Hehehe. Semoga dapat mengharung dunia pekerjaan dengan baik selepas ini.













Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 19 Julai 2014

Majlis berbuka puasa dan majlis ringkas perpisahan pegawai maklumat PPD Kota Tinggi


Majlis berbuka puasa dan majlis ringkas perpisahan pegawai maklumat PPD Kota Tinggi. Majlis ini dijalankan pada 16 Julai yang lepas, bertempat di Istana Yameni, Batu Pahat. Buka puasa kat nasi arab lah. First time aku makan campur mandy sama kabsa. Leh tahan jugak dia punya kabsa lah. Hehehe. Apa pun TQ en. Zainal yang telah dinaikkan pangkat sebagai guru besar di SK Pasir Gogok. Keep up your best work!

Ahad, 29 Jun 2014

Taklimat Guru Data Negeri Johor 2014

Taklimat Guru Data Negeri Johor 2014. Bermula 15 Jun sehingga 19 Jun yang lepas, satu taklimat khas kepada semua guru data negeri Johor telah dilaksanakan untuk 5 siri di 5 lokasi yang berbeza. Tumpuan lebih kepada langkah kerja guru data dan sedikit penekanan kepada pelabelan guru.

Bahan bengkel boleh dimuaturun di url berikut : http://jpnjohor.moe.gov.my/jpnjohor/v6/bahanpro.php?A=2909

Apapun. Hanya satu hari ja yang aku leh join. Pastu keadaan kaki aku memaksa aku untuk bertemu doktor; dan bermula la episod aku kena kuarantin kat rumah. Hehehehe...

peserta awal di dewan seminar, jpn johor

Isnin, 23 Disember 2013

Maklumat terkini SPS - Sistem Makluman

Maklumat terkini SPS - Sistem Makluman

Mulai 23/12/2013, semua makluman berkaitan pengurusan dan pentadbiran SPS serta tatacara penggunaan SPS akan dibuat melalui ruangan ini.

Makluman:

1.Mulai 23/12/2013 guru boleh melaksanakan LANGKAH MENGUBAH TAHAP PERSEKOLAHAN (TAHUN/TINGKATAN SEMASA) DALAM SPS dan MENEMPATKAN MURID SECARA MANUAL SETELAH DIUBAH TAHAP PERSEKOLAHAN (TAHUN/TINGKATAN SEMASA)

Tatacara proses ini boleh diperoleh dari pautan ini : http://freepdfhosting.com/ba3b06f13e.pdf

Mulai hari ini, bila anda online ke portal SPS, anda akan dapati satu perkara baru telah ditambah dibahagian tepi kanan ruangan login. Ni lah dia sistem makluman baru yang diperkenalkan. Melalui kaedah ini diharapkan kecairan maklumat yang diterima oleh sekolah akan dapat dikurangkan dan sekolah akan dapat menjalankan proses yang sepatutnya seperti yang telah ditetapkan oleh KPM.

Ahad, 16 September 2012

jamuan perpisahan dan hari raya sektor pengurusan maklumat 2012

Pejam celik pejam celik, dah cukup masa cik sikin, pelajar praktikal ni bersama ngan spm. Dah abis dah aaa.. Selamat maju jaya di luar sana. 

mknace unlimited™ | jamuan perpisahan dan hari raya spm jpn johor 2012
aaa... kena la ucap sikit yea

mknace unlimited™ | jamuan perpisahan dan hari raya spm jpn johor 2012
haaa... terbaeekkk!!!!

Yang tak terbaeekkk!!!! adalah... aku tangkap lentok abisss masa jemaat tadi.. aiyooo.. ini mesti kes makan terlebih nih.. adooyaiiii...

mknace unlimited™ | jamuan perpisahan dan hari raya spm jpn johor 2012
jarang dah aku lentok masa khutbah... melainkan ... hari ni



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Jumaat, 17 Ogos 2012

Pemasangan super poster fungsi dan organisasi sektor pengurusan maklumat jpn johor 2012

mknace unlimited™ | Pemasangan super poster fungsi dan organisasi sektor pengurusan maklumat jpn johor 2012
Sesi pemasangan super poster spm ict jpnj 2012
Petang khamis, dinding kosong yang semua orang pandang ketika masuk ke sektor pengurusan maklumat; akhirnya berisi. Poster super hasil kerja tangan Fadzli akhirnya berjaya memenuhi kawasan yang kosong sejak memula duduk di bangunan baru nih. Cool... Lets picas do the talking..

ps : naruto pun naruto la..



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited™ | Pemasangan super poster fungsi dan organisasi sektor pengurusan maklumat jpn johor 2012
mula samakan, adjust

mknace unlimited™ | Pemasangan super poster fungsi dan organisasi sektor pengurusan maklumat jpn johor 2012
ramainya penonton... semua ahli sektor sendiri

mknace unlimited™ | Pemasangan super poster fungsi dan organisasi sektor pengurusan maklumat jpn johor 2012
samakan untuk part kedua

mknace unlimited™ | Pemasangan super poster fungsi dan organisasi sektor pengurusan maklumat jpn johor 2012
dah boleh clear dah bahagian sticker ni
mknace unlimited™ | Pemasangan super poster fungsi dan organisasi sektor pengurusan maklumat jpn johor 2012
susah gak yea nak pasang

mknace unlimited™ | Pemasangan super poster fungsi dan organisasi sektor pengurusan maklumat jpn johor 2012
samakan tulisan yang bertindan
mknace unlimited™ | Pemasangan super poster fungsi dan organisasi sektor pengurusan maklumat jpn johor 2012
dah finale dah

mknace unlimited™ | Pemasangan super poster fungsi dan organisasi sektor pengurusan maklumat jpn johor 2012
pandangan penuh super poster spmict 2012

mknace unlimited™ | Pemasangan super poster fungsi dan organisasi sektor pengurusan maklumat jpn johor 2012
pandangan dari sisi kiri poster

mknace unlimited™ | Pemasangan super poster fungsi dan organisasi sektor pengurusan maklumat jpn johor 2012
pandangan dari sisi kanan poster

Khamis, 28 Jun 2012

Audit Pengurusan Maklumat EMiS Online Batu Pahat

mknace unlimited | Audit Pengurusan Maklumat EMiS Online Batu Pahat
Bangunan baru
Lokasi kedua adalah SK Sri Rengit. Sama juga. Pengurusan maklumat yang baik. Cuma sedikit penambahbaikan diperlukan. Yang lain semua OK.



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited | Audit Pengurusan Maklumat EMiS Online Batu Pahat
Sesi pemantauan
mknace unlimited | Audit Pengurusan Maklumat EMiS Online Batu Pahat
Encik Hairul sibuk menjawab telefon yang masuk
mknace unlimited | Audit Pengurusan Maklumat EMiS Online Batu Pahat
Penerangan terperinci berkaitan penambahbaikan yang diperlukan