mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Pembukaan Rasmi. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Pembukaan Rasmi. Papar semua catatan

Sabtu, 10 Julai 2010

Ada apa dengan Johordt???

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
On the way balik dari Batu Pahat, tetiba dapat satu sms. Kenapa tukar design laman web ppd? Dah, sudah. Terus hati ni tak tenteram. Apa kes lak ni. Sapa yang gatai tangan nak mengubah website sesuka hati ni. Pastu mula dapat call bertanyakan pasal laman web ppd. Sudah.. Last-last baru dapat call johordt. Tengah maintain server. Apa daa.. Sekali esoknya masih sama. Makin banyak la pulak sekolah mula bertanya pasal web rasmi nih.. Dah jadi sesuatu yang rumit pulak, sebabnya; web ppd dah jadi macam sesuatu yang wajib bukak bagi setiap sekolah kat jb sekarang nih. Kalau tak bukak sehari, macam nak demam pun ada. Susah dibuatnya cam nih. Nak nak pulak kalau nak sampaikan berita urgent, matila kalau setiap sekolah nak ditalipon bagitau pasal benda yang sama. Tapi ada khabar angin yang tak best pasal apa yang jadi kat johordt nih.. Hmmmm.. harap-harap minggu depan semua dah ok.. Aminnn...

Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 20 Mei 2010

Kejohanan Balapan & Padang kali ke52 MSSM Johor - Upacara Pembukaan Rasmi



Pagi ni aku dah mula mengedit bideo MSSM untuk dimasukkan lam youtube. Tapi kepala memang kenoning gila. Buat tak layan gak.. Sekali nengok dah sampai 6 minit kontijen tak habis-habis lagi. Last-last amik keputusan untuk aplod dua segmen. Senang sikit. Pasal youtube hanya 10 min max bideo dia. Settle. Lepas compile terus aplod tanpa nengok setting. Pastu terus kuar gi klinik.

Kat klinik hari ni memang malang tul nasib aku. Dekat dua jam aku buang masa nunggu. Jumpa doktor, kena sound dulu. Ari tu batuk biasa jer, kali ni tak masuk tahap gaban dah ni. Terus dia kasi mc dua hari. Tak kira la aku ada event ka apa ka. Dia nak aku berehat. Aduiihh.. Pening cenggini.. Balik makan ubat. Jap jer dah terhoyong hayang. Zzzzz....

Bangun dah malam.. Haiyaa.. lamanya aku tido. Nengok jap bideo yang aku aplod. Hampeh. Quality buruks gila.. Last-last aku compile dan aplod lagi satu. Ni masa aku nulis ni kebetulan aku dah terjaga dan mula ambik ubat. Kebetulan bideo pun dah siap.. Enjoice.. Aku nak sambung tidusss...

Enjoice...Sharing is power!!!