mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Corporate Video. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Corporate Video. Papar semua catatan

Khamis, 4 November 2010

Edisi terlepas : Benchmarking Ganu the movie



Patut la aku cari lam blog aku tak jumpa. Rupanya memang aku tak pernah linkkan pun. Tu la akibatnya kalau sampai 5-6 kali haplod ke youtube. Kes letrik trip kat rumah aku tempoh hari..

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 2 Mei 2010

Hari Pekerja 2010

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarNi baru betul-betul cuti nih hari ni. Mama ajak jalan gi beli kain untuk baju raya nanti. Memang dah biasa beli kain awal, sebab nak tempah jahit lagi kan. So, terus ler ke Angsana. Mama masuk Gulati's, aku ngan bebudak gi ker pesta buku johor kat luar.

Memang iqa ngan adik suka hati sengsangat dapat gi pilih sendiri buku yang diaorang nak. Adik amik 3 jer, iqa amik 7. Sebelum masuk keter dah settle baca dah. Sesambil tunggu order makanan tu. Iqa dah habiskan semua buku yang dibeli tadi.. hahaha.. kena bukak kedai buku la lepas ni..

Makan cam biasa kat gerai makan kat angsana tu. Mama sibuk nak nasi goreng ayam sambal. Pasal tensen nengok aku makan ituhari. Minum toksah crita.. Dua ice blend.. Dan yang paling priceless.. iqa dapat rasa first brain freeze.. terdiam dia kejap.. sebelum ni orang nasihat wat taktau jer.. haa.. kan dah kena..

Dah settle kat situ pergi tesco lak.. Belanja susu 4,5,6.. pasal lam iklan dia kasi limit 4 ngan harga RM18.99. Sekali sampai depan tu aku nengok limit 6.. apa lagi.. boronggg.. pastu sekali pergi kat rak.. haaa.. ada yang +100g percuma lak tu.. harga sama.. habis semua aku tukar.. hahaha.. tapi orang yang datang toksah crita la.. perrgghhh... superb cam sardin..

::Klik untuk cerita penuh::



Dah settle semua balik ke rumah. Baru aku dapat edit semua bideo dari memula guna.. perghhh.. mantop.. edit lagu adik nyanyi.. Haplod.. dua sekali.. ni nak ngedit bideo ziqri botak kepala lak.. apa pun.. tunggu..

Video first adik nyanyi


Lagu ibu oleh adik


Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 23 Februari 2010

Video yang membuatkan aku tersenyum sinis


Aku pun tak tahu kenapa? Setiap kali aku melihat video ni kat Youtube, aku akan tersenyum sinis. Apa pendapat korang? Pastikan tengok sampai habis.

Enjoice.. Sharing is power!!!

sambungan dia.. bagi yang nak tau jawapan dia sampai habis..




Rabu, 17 Februari 2010

Seharian mengemaskini fail-fail lama

©2010mknaceunlimitedHari ni memang tak buat bende lain. Asyik dok check sesatu fail-fail lama. Dah banyak sangat la pulak. Semuanya pasal kek iqa semalam. Bukan salah kek tu. Tapi proses nak buat imej tu aje dah mengambik masa aku dekat-dekat 3 jam. Slow giler komputer. Hari ni memang habis la aku nak kosongkan. Video yang berkenan, semua haplod ke youtube. Yang betul-betul best aku burn ke cd. Foto yang berkenan, aku kecikkan resolution. Yang berharga, burn ke cd. Hang hampeh.. for sure la kena delete.. Banyak lagi ni yang nak kena semak ni. dua tahun punya koleksi la katakan..

Ahad, 1 November 2009

Evil Bear | The Video



Still remember this? I found back this video when I managing my old file. Quite a nostalgia. This video were made by Flash, compile using iMovie during the video competition in Rompin back 2006. Eventhough they are not announcing the winner, we got a lot of compliment for this.



Sabtu, 31 Oktober 2009

Outro for PPDJB's 2010 corporate Video



Just finish the ending sequence for the corporate video, but the song has been replace due to the copyright issue. The real song use were Somewhere I Belong by Linkin Park. Hope you'll enjoy this



Khamis, 29 Oktober 2009

PPDJB Corporate Video - the logo



A bit of busy lately doing a new version of corporate video for PPD Johor Bahru. Will updated when free..