mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label nasional. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label nasional. Papar semua catatan

Rabu, 4 Disember 2013

Skim Simpanan Pendidikan Nasional

Alang alang tadi dah gi bank, langsung buat akaun baru SSPN untuk kebudaks. Min RM20 sorang. Lepas ni leh buat potong gaji bulan bulan. Tapi kat bank rakyat amik masa 3 bulan, kalau nak siap on the spot kena bukak kat Maybank. Pastikan bawak surat beranak. Mykid dia tak mau.
Sent via Samsung Mobile

Ahad, 15 Julai 2012

DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
Majlis penutup
Alhamdulillah. semua selesai dengan jayanya. Penat lelah sepanjang minggu lepas memang tak terkata. Kalau ikut hati, nak jer cuti senin ni. Tapi... carry forward lah ke jemaat. Sebab aku perlu ke keyell. Ada meeting.. Apa pun.. layanzzz gambo sepanjang dua hari di ksl resort.

Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
penutup

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
meja pelapor yang hangat mencatat

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
sesi dialog

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
majlis penutup

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
panel dan jemputan khas

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
sebahagian peserta

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
sesi dialog

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
ni mesti kes silap beli mentol nih

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
kawasan pendaftaran panel

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
pendaftaran panel

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
masih dari pandangan depan hotel

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
dari depan bangunan ksl

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
lepak jap kat lobi hilangkan penat

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
suasana petang jemaat... pendaftaran panel



Ahad, 8 Julai 2012

DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR | WHY

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR

Klik pautan untuk ke Web Rasmi | Facebook Rasmi | Twitter Rasmi 

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
Picas taken from abihulwa.blogspot.com

~ PENGENALAN ~

Penilaian terhadap sistem pendidikan negara yang telah dilaksanakan mulai Ogos 2011 merupakan satu langkah awal untuk menilai secara keseluruhan tahap pencapaian pendidikan di Malaysia. Kali terakhir kajian semula yang menyeluruh terhadap sistem pendidikan negara dilaksanakan adalah pada tahun 1956 dan 1960 dengan terhasilnya Laporan Razak dan Laporan Rahman Talib. 


Laporan Penilaian Sistem Pendidikan Negara (LPSPN) yang terhasil pada akhir Mac 2012 akan menjadi input penting dalam penyediaan pelan pembangunan menyeluruh bagi sistem pendidikan negara dan pelan strategik KPM.Selain LPSPN sebagai sumber input– proses perundingan meluas akan diadakan mulai April 2012 bagi melibatkan dan mendapatkan input daripada komuniti dan pihak berkepentingan yang berminat melalui siri Dialog Nasional Pendidikan Negara (DNPN 2012).




mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
Picas taken from azimaris.blogspot.com

~ MATLAMAT ~

Matlamat akhir DNPN 2012 adalah untuk mendapatkan input daripada segenap lapisan masyarakat berkaitan pendidikan, khasnya beberapa aspek penting yang telah dikenal pasti mempunyai hubungan dan kesan terus kepada kemenjadian murid (student outcomes). 


 DNPD 2012 dapat memastikan bahawa tiada rakyat yang tercicir dalam memberikan idea dan pandangan. Pendidikan adalah hak rakyat, dan sewajarnya suara mereka diambil kira dalam perancangan dasar pendidikan. Input daripada DNPN akan diselaraskan dengan input daripada LPSPN dan makmal pendidikan bagi penyediaan blueprint dan pelan strategik KPM.



~ FORMAT ~

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
Picas taken from btpnpahang.moe.edu.my
DNPN 2012 merangkumi empat kaedah bagi mendapatkan idea dan pandangan daripada masyarakat. Empat kaedah tersebut adalah dengan melalui : 
  • Perhimpunan awam merentasi setiap negeri di Malaysia (townhalls).
  • Forum kumpulan berfokus (stakeholder forums). 
  • Kemukakan idea secara bertulis. 
  • Survei kebangsaan komprehensif.


PASTIKAN ANDA TIDAK KETINGGALAN !!!!


mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
Picas taken from  www.marimari.com
Moh kita ke KSL Sabtu ini...


mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
Picas taken from jbcool.com






Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Sabtu, 7 Julai 2012

DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR

mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
mknace unlimited™ | DIALOG NASIONAL PENDIDIKAN NEGARA 2012 JOHOR
Agak sibuk minggu ni, hmmm; sepatutnya bulan ni. Program berturut turut. Lepas satu satu. Ni, yang aku share ni adalah salah satu yang paling hampir. Sabtu minggu depan jer. Sekarang ni tengah giat mempromote, dari banner, bunting, flyer, media sosial. Semua kasi taruk. Ni la masanya untuk kita suarakan pandangan, cadangan, tak puas hati kita supaya pihak pengurusan tertinggi Kementerian Pelajaran Malaysia alert tentang perkara tersebut dan ambil tindakan sewajarnya. Jadi, jangan lupa Sabtu depan di KSL Resort. Akan diupdate lagi tentang perkara ni...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Selasa, 26 Jun 2012

mesyuarat majlis dialog nasional pendidikan negara

mknace unlimited | mesyuarat majlis dialog nasional pendidikan negara
Petangnya ada meeting bersama pengarah berkaitan majlis dialog nasional pendidikan negara yang akan diadakan pada 14 Julai 2012 bertempat di Dewan Pusat Islam Iskandar Johor Bahru, Johor. So, terpaksa skip verifai emis sesi petang.



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free