mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Hari anugerah q 2009. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Hari anugerah q 2009. Papar semua catatan

Sabtu, 6 Mac 2010

The full rehearsal...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarPetang ni bermula la sesi rehearsal untuk majlis anugerah q dan tauliah krs esok hari. Lepas semayang jemaat, terus aku memecut ke SMK Bandar Baru Uda.. Baru aku sampai depan pagar sekolah, tetiba hakim call..

Oittt.. kitaorang kat restoren ni. Melantak pisang goreng..
Alamak.. Terus aku wat u-turn depan rumah orang. Dah settle lak melantak, tajul lak call.

Oitt.. kat ner..
Restoren.. dah settle dah..
Beli ayaq woii..
OK

Pastu terus ke dewan perdana pibg yang berharga 900k ++ sumbangan PIBG sekolah itu la.. Perrgghh.. dapat pibg camni best nih.. Ingatkan kitaorang jer.. Ropernya.. semua sekali turun. Terus jadik rehearsal penuh. Banyak gak la yang diperbetulkan on the spot. Ada masalah terus betulkan.. Tapi yang paling aku seronok time jaki bebudak gamelan.. Diaorang main gamelan, aku pun pasang lagu gamelan gak.. dia berenti.. aku pun berentikan.. semua terkejut tu.. pasal apa pukoi lain bunyi lain ni.. Sori aaa.. dik.. Nak hilang tensen jer.. hihihihi..

Dah habis semua baru lepak balik kat restoren sementara menunggu tajul gi amik baju korporat. Lam kul 8 mlm, en.kadir pun datang lepak sekali.. borak pasal hari esok...

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Benda pertama yang aku ambik lepas turun keter.. aku rasa dah lama dah benda ni kat sini..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Oiittt.. cepat pasang.. bila nak boleh main ni..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sound check.. sound check.. ting tong.. ting tong..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Mister MC yang sungguh ensem pada hari rehearsal.. ni betui betui punya puji nih... betuii..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Van teknikal dah sampai.. Huiyoooo.. terel tu.. tengok la.. intel inside tuhh..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Port semua dah ada tu... tinggai nak cucuk keybord dan segala mak nenek jer.. hehehehe

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tau ni apa.. ni la bateri cmos dia.. depan dia tu ram tau.. hahaha

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Baguih cikgi cikgi nih.. tekun memotong dan melabel kusi untuk penerima esok..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Punyala marah brader nih.. sampai tutup tutup hidung tu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sedar kena main dengan aku.. hahahaha.. jahat aaa brader tu.. yang baju biru tu siap suruh memember dia semua berenti main nak tengok mana la tau gamelan dia yang berhantu..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Team flower girl yang mantops.. Memang kelas la gubahan..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni en.mc yang amik, pasai dia tanya camner nak amik belakang blur.. aku set. kasi dia.. dia snap.. aku haplod..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Jemaah penilai sedang tekun meluluskan persembahan multimedia.. nak lepas ke tak nak lepas.. alalalalatok tolong la kasi lepasss..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ngetest amik gambo ngan flash tajul yang dah siap di letak bounce + diffuser.. kitaorang tak bounce guna bulann aaaa...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Alamak.. cantiknya awan.. ayuh rerakan.. mari kita serangggg...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ni jer white balance yang aku leh pakai.. kamera aku takleh set kelvin la en.tajul..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Aku leh pakai WB shade jer.. tu jer yang aku leh wat.. huhuhuhu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Angle yang lain..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepak restoren biasa sementara nunggu tajul amik baju keparat korporat.. habis la semua orang kena shoot..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cambest kan nengok brader ni makan.. bang order sama cam brader tu makan satuuuu...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Habis semua kamera yang ada ditest oleh en.hakim.. adooohaaaiiiii.. sian dia.. nak beli nikon terpaksa beli canon sebab dah tak kuar d80 lagi...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ayuh kerolmobile.. jom kita balik.. sumer dah settle.. harap-harap esok ok segala...


Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 4 Mac 2010

Flash 8?? Flash CS3?? Tak ngam?? Hoyeee!!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarFlash 8?? Flash CS3?? Tak ngam?? Hoyeee!!! Wahhhh... Pasal apa la baru hari ni aku perasan si Hakim pakai Flash CS3.. Aku lak pakai Flash 8. Patut la semua raw fail yang dia kasi untuk aku check semua tak leh bukak. Flash ni dia tarak beza cam Office.. Kalau office ada penambahan x kat hujung so senang nak tau.. Kalau dia kasi .docx tau la tu document 2007.. Ni.. semua bantai .fla, bengong tul la.. Pastu bila try save as fla flash 8 terus crash.. Gila tul.. Last-last sumer hakim kena settlekan. Adoooiii.. Ingatkan dapat settle petang nih.. Dah sambung sampai ke rumah la pulak. Tapi hakim sorang la.. aku dah sah-sah takleh bukak fail dia lagi..hampaihh.

Cam biasa.. bila boring-boring ni.. mula la pi menyibok tolong-tolong kat sebelah. Tolong amik gambo.. kakakaka.. Petang ni nak kena gi rehearsal kat dewan uda lak.. Wish us luck..

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hari ni naik ke tempat kerja lambat sikit. Sesaja nunggu hakim kat bawah dulu. Pastu dok beger apa yang dah hunaidi kasi semalam.. Sekali naik nampak en.kadir dok tazkirah bagi taklimat kat cikgu media nih.. Ambik la sekepin dua..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hunaidi dengan laptop buruk artistik dia. Tambah lesen L la pulak.. semalam tarak lagi.. hahahaha.. jangan maraa aaa..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Waaa.. belajar wat baten kaa.. manyak ensem aaa menu dia.. ajar joomla, semua pakat nak pakai joomla.. ajar wordpress, semua nak pakai wordpress.. ish ish ish

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sukaati aku jer nak ke hulu ke hilir lam kelas orang nih. Kena sepak sekali baru tau.. Semua kena amik gambo..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Peserta semua mendengar dengan penuh kekusyukan.. waduh waduh waduh...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pasni kita wat menu sendiri pulak yee.. nak tiru menu saya pun boleh.. Tapi jangan taruk menu restoren makanan laut punya.. nanti restoren tu leh tutup tau..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Semua peserta bersemangat nak menambah menu sendiri. Tanpa menoleh kiri dan kanan setiap peserta bukan sahaja berjaya menambah menu, malahan berjaya memenuhkan ruangan menu tersebut..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sambung balik tensen kerja kat sebelah.. tengok hakim tu.. siap menyorok balik laptop la pulak.. setakat epel ni aku gigit-gigit makan jer.. hahaha..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Rupanya, rupaku yang tensen pun berjaya dirakamkan dengan baik oleh en.hunaidi. Ni nak carik pasal ngan aku nih..grrrrr...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hakim ngan keyboard hitam laptop kelabunya.. Haa.. padan muka semalam sibuk dok layan movie lagi.. haaa.. taip semua sekali.. apa guna keyboard lawa kan..



Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 2 Mac 2010

Bermula semula kesibukan...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarHari ni bermula balik episod penyambungan kerja-kerja yang terhenti lepas Maulud itu hari. Yang spesel pasal dah dapat list penerima anugerah. So, lebih terarah sikit dah. Murnikan balik flowchart, settlekan template, button dan sebagainya. Terus agih-agihkan tugas. Print senarai penerima dari En. Is. Azhar dan Tajul keluar untuk sesi photoshoot. Cam tahun lepas jugak. Sekolah terpilih sahaja yang diambil gambo walaupun hadiah untuk individu. Aku settlekan programming untuk flash, hakim settlekan presentation flash, hunaidi cam biasa; grafiks.. Video untuk flash pun aku dah settle, tinggal nak masukkan videoclip sebenar jer lagi.. Ingatkan pada hunaidi supaya settle 5 wallpaper, sebab esok aku dah nak buat fail main dia..

Apa yang best.. aku terlalu sibuk sampai nak tulih blog pun dah takde masa.. Yang ni kira spesel sikit, pasal dapat gak aku luangkan masa.. mana taknya.. video flash aku dah settle.. yihuuu..

::Klik untuk cerita penuh::


©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Flowchart yang dah final... pergghh.. penamaan semua aku wat balik.. satu kensel..


Piala final yang akan dipakai untuk presentation..



Enjoice...Sharing is power!!!

Selasa, 23 Februari 2010

Esok yang bakal sibuk

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Hari Anugerah Q untuk PPD Johor Bahru bakal menjelang kelak. Macam biasa team kitaorang sekali lagi diberi kepercayaan untuk menyetelkan segala hal berkaitan multimedia untuk hari tu. Esok akan bermula la episod berkampung di PKG Bandar Baru Uda untuk menyetelkan gimik pelancaran dan persembahan multimedia iringan penerima anugerah.. So geng sekalian.. Esok kita kerja kuat. Ada dua hari jer ni..

ps : hari ni memang hari yang sibuk untuk aku demi memastikan semua kerja-kerja berkaitan sekolah dah disettlekan sebelum aku ke PKG esok. Alhamdulillah.. Fiber optik _ wifi seluruh sekolah pun dah settle petang ni.. Syukur.. Kertas periksa.. checked..

Klik untuk melihat hari anugerah q ppdjb 2008