mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label negeri sembilan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label negeri sembilan. Papar semua catatan

Sabtu, 4 Mac 2017

Selamat Pengantin Baharu Azriq


Selamat Pengantin Baharu Azriq. Hari ni, juga, kat PD majlis Azriq berlangsung. Memang aku tak join sekali. Hadir ke PIBG SKTNP kan. Takpe lah. Mama, Atuk, Nenek dan Iqi serta Ici hadir. Ucu pun ikut sama dengan family. So. Foto ni aku share apa yang mama dengan ucu snap aje. Nak buat camne. Of coz la tak puas hati. Mama kata kalau ada aku mesti bertaburan gambo. Hahaha. Nak ketawa aku dengar. Dari dulu. Aku bagi kamera aku kat orang pun. Gambonya tetap secoet dua. Kedekut tul filem walau kamera dah tak pakai filem. Apapun. Tahniah pada Ayid. Selamat pengantin baharu. Moga berbahagia dan sentiasa dirahmati Tuhan.

Khamis, 13 Ogos 2015

National ICT Security Discourse : Cybersafe Challenge Trophy (NICTSeD) 2015 Semi Final


National ICT Security Discourse : Cybersafe Challenge Trophy (NICTSeD) 2015 Semi Final. Dah sampai ke acara kemuncak untuk di Johor. Pertandingan separuh akhir melibatkan Selangor vs Melaka dan Johor vs Negeri Sembilan. Jom kita layan...

Jumaat, 3 Julai 2015

IKLAN JAWATAN KOSONG: GURU INTERNATIONAL BACCALAUREATE DIPLOMA PROGRAM (IBDP)

IKLAN JAWATAN KOSONG:  GURU INTERNATIONAL BACCALAUREATE DIPLOMA PROGRAM (IBDP)

Bidang :

a.  Matematik (SL) – di The Malay College Kuala Kangsar, Perak
b.  Biology – di Kolej Tunku Kurshiah, Enstek, N. Sembilan
c.  Visual Arts – di Kolej Tunku Kurshiah, Enstek, N.Sembilan


Syarat Lantikan :

1.  Ijazah Sarjana dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya
2.  Kelulusan Ikhtisas pendidikan dari mana-mana institusi Pendidikan di Malaysia
3.  Sedang berkhidmat di Kementerian Pendidikan Malaysia.


SYARAT-SYARAT UMUM

A. TARAF JAWATAN

a)     Semua jawatan akan dilantik secara TETAP.

B. KEWARGANEGARAAN, UMUR DAN KEMAHIRAN

Calon-calon lantikan terus hendaklah warganegara Malaysia berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan dan tidak melebihi 45 tahun pada tarikh lantikan

Calon-calon hendaklah fasih Berbahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Mampu bekerja dengan pengawasan minimum serta proaktif dalam tugas yang diberikan

C. PERMOHONAN OLEH PEGAWAI SEDANG BERKHIDMAT

Pemohon-pemohon yang sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Kerajaan / Pihak Berkuasa Berkanun / Pihak Berkuasa Tempatan hendaklah mengemukakan permohonan melalui Ketua Jabatan / Majikan dengan melampirkan salinan Laporan Penilaian Prestasi Tahunan dan Kenyataan Perkhidmatan yang terkini dan lengkap.

D. PENAKLUKAN DI BAWAH SYARAT-SYARAT SKIM PERKHIDMATAN

Pegawai-pegawai yang memasuki perkhidmatan di atas adalah tertakluk kepada syarat-syarat skim perkhidmatan berkenaan yang sedang berkuat kuasa serta pindaan-pindaan yang dibuat ke atasnya dari semasa ke semasa.


CARA-CARA MEMOHON:

Resume yang telah lengkap diisi boleh dialamatkan kepada:-

PENGARAH
BAHAGIAN PENGURUSAN SEKOLAH BERASRAMA PENUH DAN SEKOLAH KECEMERLANGAN
ARAS 3, BLOK 2251, JALAN USAHAWAN 1
63000 CYBERJAYA, SELANGOR


TARIKH TUTUP PERMOHONAN:

26 Julai 2015


KEPUTUSAN :

Calon-calon yang berjaya ditapis sahaja akan dipanggil untuk ditemu duga. Permohonan yang tidak menerima apa-apa jawapan daripada pihak Bahagian Pengurusan Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan dalam tempoh enam (6) bulan daripada tarikh permohonan adalah dianggap tidak berjaya.


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Selasa, 6 Ogos 2013

BENGKEL PEMBINAAN MANUAL PENGGUNA DASHBOARD PRESTASI PPD ONLINE DAY 3


BENGKEL PEMBINAAN MANUAL PENGGUNA DASHBOARD PRESTASI PPD ONLINE DAY 3. Hari terakhir kat seromban. Alhamdulillah. Setel semua. Lebih faham tentang dashboard. Read on...

Ahad, 4 Ogos 2013

BENGKEL PEMBINAAN MANUAL PENGGUNA DASHBOARD PRESTASI PPD ONLINE DAY 2


BENGKEL PEMBINAAN MANUAL PENGGUNA DASHBOARD PRESTASI PPD ONLINE DAY 2. Hari kedua bermula rancak. Tak banyak gambo nak share, sebab banyak perlu disiapkan. Sampai ke malam dok menumpu. Yang banyak gambo, makanan... Ahahaha.. Read on...

BENGKEL PEMBINAAN MANUAL PENGGUNA DASHBOARD PRESTASI PPD ONLINE DAY 1


BENGKEL PEMBINAAN MANUAL PENGGUNA DASHBOARD PRESTASI PPD ONLINE DAY 1. 17 hingga 19 Julai, bertempat di Hotel Royale Bintang, Seremban; bermula la tugasan kami untuk membuat manual penggunaan sistem aplikasi dashboard prestasi ppd. Memang seronok. Tapi agak pack, sebabnya; sebelah siang ajer. yang malamnya memang belasah kat bilik untuk terus menyiapkan tugasan kami. Read on...

Sabtu, 18 Mei 2013

Sambutan Perayaan Hari Guru Peringkat Kebangsaan 2013 Day 3



Sambutan Perayaan Hari Guru Peringkat Kebangsaan 2013 Day 3. Sambutan perayaan dibuat di stadium tertutup nilai. Walaubagaimanapun perayaan yang sepatutnya diadakan pada sebelah pagi ditunda ke sebelah malam atas sebab majlis perlantikan menteri dan timbalan menteri yang dijalankan pada sebelah paginya.

Sambutan Perayaan Hari Guru Peringkat Kebangsaan 2013 Day 2



Sambutan Perayaan Hari Guru Peringkat Kebangsaan 2013 Day 2. Hari ni memang kena pandai susun. Banyak program di venue berlainan. Disebabkan lokasi penginapan yang agak jauh, ada beberapa event yang terpaksa diskip supaya event penting dapat dihadiri.

Jumaat, 17 Mei 2013

Sambutan Perayaan Hari Guru Peringkat Kebangsaan 2013 Day 1



Sambutan Perayaan Hari Guru Peringkat Kebangsaan 2013 Day 1 bermula di Stadium tertutup paroi negeri sembilan. Kontinjen dari Johor datang seramai 80 orang untuk memeriahkan majlis ini.

Ahad, 21 April 2013

PILIHAN RAYA UMUM KE13 SENARAI CALON PARLIMEN DAN DEWAN UNDANGAN NEGERI NEGERI SEMBILAN

PILIHAN RAYA UMUM KE13 SENARAI CALON PARLIMEN DAN DEWAN UNDANGAN NEGERI NEGERI SEMBILAN
PILIHAN RAYA UMUM KE13 
SENARAI CALON PARLIMEN DAN DEWAN UNDANGAN NEGERI NEGERI SEMBILAN

Berikut merupakan calon untuk Parlimen dan DUN Negeri Sembilan bagi PRU13 ini. Senarai ini akan sentiasa dikemaskini bersama dengan senarai terkini dari Bernama.com. Untuk mengetahui pengumuman dan keputusan terkini, sentiasa bersama Dashboard PRU13 dari SPR.

Parlimen : 8
Dewan Undangan Negeri : 36

Isnin, 11 Februari 2013

Daging Salai terbaik di Anyzam Enterprise

Daging Salai terbaik di Anyzam Enterprise. Kekeke.. Promote habih tu. Setiap kali lalu pedas linggi, bersama geng geng la, mesti singgah sini. Kalau bawak famili tokleh, sebab semua tak makan daging kecuali aku. So, kebetulan hari tu, lepas balik dari seri satria; terasa nak makan daging salai. Lalu terus jer ikut jalan lama. Sib baik bukan hari tutup, kalau tak melepas la jugak kan..


tokei kedai sedang menyalai daging lembu dan puyuh.. banyak leh tahan tuh


nampak signboard ni jumpa la kedai dia. dekat ja dengan tol pedas linggi. dalam 5 km gitu


siap ada jual kuih bakar


semua pakat tapau sekilo dua



puyuh salai


waktu perniagaan dia yer tuan tuan... jangan la datang hari selasa dengan rabu


daging salai


keli salai pun ada


barangan lain yang turut dijual termasuk ler kerepek dan a menet bak kata oreng beling... kekeke


dodol


rebung pun ada




berapa banyak agaknya si lan tapau...



ni semua gara gara sup bedengung tak dapat nak makan sebab tak siap lagi.. kekeke..


Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Rabu, 16 Mei 2012

R&R Seremban

Solat, makan, relax... Before gerak semula.

Posted via Blogger Tab


Jumaat, 27 Januari 2012

Nilai 3 getaway

Pagi ni menyibuk ke Nilai 3. Nak cari hantaran untuk ucu. Pusing punya pusing, satu nilai 3 kami jelajah. Last sekali dapat juga idaman hati.


Dok lepak jap.. tenangkan fikiran. check apa yang nak dibeli dulu.


Pengembaraan bermula. Jom cari apa yang ada kat sini


Amboihhh.. sampai kuar kamera tu. bersemangat mencilok tul


Ini bukan hantaran yang dibeli. harga ja lagi 20 hinggit nak 1k. Cari yang lain la...


Tengok span ni cam bentuk la pulak ada kan.. stresss streeesss


Ada sesapa nak tengok rangka encik imran. moh le ke kedai ni


Jom melantak sup bedengung jap. nak jugak try apa yang bestnyer tu kan


Wallaoweiiii... penyambut tamu dia..


Mintak sup daging tambah mihun. Sambal dia memang bebetul bedengung beb... power tuh


Sempat lagi boh seround


Sekarang ni tengah meletup trend bakul besi la pulak.. kami pun ambik cenggini jugak.. nak tau cemana... tunggu harinya nanti la


Kami pun dapat jugak... yeaaaahhh!!!!


Dah setel semua baru leh merayap jap nengokkan bebenda lain ie kain. Kekekeke..






^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway
mknace xperia

Sabtu, 24 Disember 2011

Breakfast



Spoil betul selera pagi ni. Breakfast kat hotel paling aku suka sebenarnya. Sebab kebanyakan makanan fresh cooked. Panas panas kata orang jepun. Tapi pagi ni bagi aku memang spoil ler. Nugget kejung, nasi goreng cina hmmm... Variety tak banyak. Hmmm..


^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Pakej tambahan???!



Pelik... Banyak anjing kat pantai ni pepagi. Nasib baik hormatkan guest. Bila kita dekat, pakat bangun dan beredar... Kalau datang kejar kita... Naya oooo...

Location : Kampung Siginting, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan,


^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Nice place for holiday



Yup. Memang tempat terbaeekkk untuk holiday... Digi coverage takde.. Takleh call, takleh surf. Terpaksa bergantung pada wifi hotel kat lobi jer. Memang terbaeekkk untuk percutian anda.. Tapi kalau nak buat kerja cam kami ni... Huhuhuhu... Last last layan movie jer la malam tadi kat bilik. Nak wat camno.. Mata dah biasa keja sampai pagi buta.. Yang cover sini cuma maxis broadband jer

Location : Kampung Siginting, 71000 Port Dickson, Negeri Sembilan,


^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway

Jumaat, 23 Disember 2011

Permaisuri Beach Resort



Fully booked. Memang penuh. Ada kawasan yang sesuai untuk percutian. Harga pun boleh tahan. RM450 untuk apartment 3 bilik...

Location : Kuala Sungai Baru, Melaka,


^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway