mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label layan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label layan. Papar semua catatan

Sabtu, 22 Ogos 2015

Layan water scenery on Jalan Lima Kedai Gelang Patah


Layan water scenery on Jalan Lima Kedai Gelang Patah. Ni biasa lalu akan ada orang mancing. Saja singgah jap nak amik gambo kawasan. Asyik lalu aje. Kawasan cantik. Tapi dicemari sampah yang maybe dibuang oleh pemancing kat area ni. Penuh tin minuman.

Ahad, 28 September 2014

Edisi Purba : Layan Kelantan Vs JDT dalam aksi suku akhir kedua Piala Malaysia 2013 di San Restoren


Edisi Purba : Layan Kelantan Vs JDT dalam aksi suku akhir kedua Piala Malaysia 2013 di San Restoren. Mesti ramai yang pelik kan bila aku ada entry layan bola cenggini kan. Dah la kat outdoor lak tu. Orang tak minat bola, layan bola outdoor gitu. Kekeke. Sebabnya. Mama beli ikan. Pastu anto restoren soh masakkan. Siap potong dua. Sebelah wat tiga rasa. Sebelah lagi wat kukus. Sesambil nunggu tu. Nak tak nak layan la kejap. Sambil ngunyah jeruk pak ali. Boleh gitu.

Jumaat, 26 September 2014

Layan Perodua Axia sesambil nunggu Uncle Best Fried Chicken


Layan Perodua Axia sesambil nunggu Uncle Best Fried Chicken. Tajuk punya la panjang habih. Sampai tak tau nak cerita apa dulu. Yang penting. Aku park sebelah gerai uncle best. Order. Gi bank. Layan jap axia yang aku rasa akan menggantikan viva. Bila masuk sama cam aku berada lam savvy ja. Hehehehe. Jangan maraa aaa ngan ayat aku tu, pasal tu la perasaan aku. Pastu gi balik ke uncle best untuk amik ayam. Tu pun masih lum tiba turn aku menunjukkan ramai orang yang juga menapau ayam dia. Read on...

Jumaat, 12 September 2014

Layan Khat Kufi jap di pagi Jemaat


Layan Khat Kufi jap di pagi Jemaat. Bila last aku buat? Agak lama jugak la. Masih mentah lagi. Masa memula buat tu adalah bila aku diberi tugasan membuat tulisan jawi untuk nama baru jabatan. Masak. Photoshop bagai. Study sana, study sini. Sib baik ustaz azman dan bos banyak membantu. Boleh la sesikit. Banyak lagi yang perlu dipelajari. Semalam. Tetiba cam nak asah balik. Tonyoh nama la dulu. Nak main ayat Quran, bukan level aku lagi. Jangan salah buat. Lari makna, sapa mau tanggung. Ni pun gegar lagi ni. Sikit sikit asah.

Ahad, 29 Disember 2013

Layan tembakul

Layan tembakul. Bestttt....

Sabtu, 21 Disember 2013

Layan nissan jap

Layan nissan jap. Baru sign agreement leiii.. 

Ahad, 29 Julai 2012

Layan komik nostalgia

mknace unlimited™ | adventures of tin tin
Lama aku tak layan komik tin tin nih. Sekali tadi, pasal meneman iqa ngan adik kat perpustakaan; tergerak hari nak menyelongkar. Cukup set dia kat sini rupanya.

Cerita pasal tin tin nih, abah belikan pada aku masa aku kat sekolah rendah. 2 buah jer. tapi aku memang suka baca komik dia. Sampai dah hafal. Nak cari siri siri lain memang la tak jumpa kat pekan baling pada ketika tu.

Sekali dah jumpa, masa terluang pun banyak; aku study la 2 siri yang tak pernah aku baca lagi. Layan beb..



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited™ | adventures of tin tin
ps : Sekali, si iqa dok mengendeng nak masuk pertandingan cipta jersi. Dah dapat masa sejam setengah lagi free.. Tambah lagi 3 siri lagi... yippa...

Ahad, 15 Januari 2012

Kebudak kerol



Kisahnya nak gi Angsana hari ni. Sekali Suria banyaj la pulak rancangan kebudak pagi Ahad ni. Dah pakat ternganga ja depan tv. Haiyooo... Bila mau keluar nih..



^_^ Terbaeekkk!!!!
by mknace
Posted via Blogaway