mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Google's Header. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Google's Header. Papar semua catatan

Ahad, 5 Mei 2013

PRU13 Selamat Mengundi

Selamat mengundi pada semua. Buatlah pilihan yang bijak. Masa depan negara di tangan anda!!!

Google pun dah bikin satu header khas untuk kita... Chaiyookk!!!



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!

Ping your blog, website, or RSS feed for Free


Rabu, 19 Januari 2011

2011 Google's header : Cezanne's 172nd Birthday

Klik untuk gambar yang lebih besar
Baru nampak balik ada header baru
Agak kurang jugak nampak google hapdet pasal header dia. Tetiba ja pagi ni baru kuar header baru. Header khas untuk birthday ke 172 Cezanne.

Cezanne. Apa tu? Atau siapa tu? Paul Cézanne ni sorang pelukis yang hidup dari 1839 hingga 1906. Dialah yang dikatakan sebagai penghubung @ pengubahcara cabang lukisan abad ke 19, dari Impressionism ke abad ke 20 iaitu Cubism.

Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 31 Disember 2010

Google's Header : Happy New Year 2011

Klik untuk gambar yang lebih besar
Latest from google
Akhirnya. Google pun dah kasi tukar header 2011nya. Tinggal G ngan e yang hujung ajer. Yang lain dah ditujar dengan angka roman MMXI yang bermaksud 2011. M stand for 1 ribu. Dabel M means 2000. XI takyah explain dah kot. X sepuluh. I di kanan makna tambah 1, kalau kiri tolak 1 ye adik adik.. Anyway..

HAPPY NEW YEAR 2011

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 31 Oktober 2010

Google's Header : Happy Halloween featuring Scooby Doo

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Ntah la.. Kekadang aku pun tak tau bila yang dikata halloween.. tau tau ja dah pakat sambut. Google pun dah tukau header dia ke halloween nyer.. siap letak scooby doo, yang glamer ngan hantu tipu tu..

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 5 September 2010

Google's Header : 25th years of Buckyball

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cam biasa, google wat tribute khas kat header dia pasal bucky ball; bola molekular hasil gabungan atom-atom tu. Cuma aku rasa dah lama google tak ubah dia punya header nih..

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 11 Julai 2010

Google's Header : 2010 World Cup Finale, Netherlands - Spain

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kali ni memang google dijamin akan wat header punya. Finale world cup 2010. Pagi nanti, jam 2.30 pagi; berlangsunglah pertembungan di antara Belanda dengan Sepanyol. Mani dah sokong Belanda, si Paul lak dah sokong Sepanyol. Mana yang menang?? Kita nantikan sesama nanti. Aku target Sepanyol yang menang..

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 12 Jun 2010

Google's Header : 2010 World Cup

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Akhirnya bermulalah demam piala dunia 2010 dengan perlawanan pertama Afrika seri dengan Mexico semalam. Macam biasa google mesti kuarkan something untuk acara yang paling grand nih. Boleh tahan gak la header dia kali ni. Walau camner pun macam biasa demam ni tak akan berjangkit dekat aku. Dari dulu aku memang tak minat bola. Lantak la sapa nak lawan, sapa nak menang. Kalau aku rasa nak tengok aku tengok. Kalau setakat nak bangun pepagi buta pasal nak tengok bola kira kirim salam la. Baik aku tido lagi bagus.

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 22 Mei 2010

Google's Header : 30th Birthday of Pac Man & Namco Bandai

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Terkejut gak semalam bila dengor bunyi yang dah lama aku tak dengor. Biar betul.. Ucu ngan iqa main pac man. Tapi bila nengok bebetul rupanya header google. Siap boleh main lak tu. Pergghh.. Dasat.. memang dasat.

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 16 Mei 2010

Google's Header : Teacher's Day Malaysia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Paling best bila header Google untuk hari ni dibuat khas untuk Hari Guru Malaysia. Cun beb. Rasa terharu lak. TQ google..

Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 2 Mei 2010

Google's Header : Labour Day

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Special header for Hari Buruh.. apa yang penting.. Cotiii.. dan penuhla semua tempat membeli belah seluruh negara...

Enjoice...Sharing is power!!!

Sabtu, 24 April 2010

Google's Header : 40th Anniversary of Earth Day

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Sekejap jer.. Umur aku pun tak dapat nak kejor lagi. Rupanya dah tahun keempat puluh manusia di dunia ni menyambut hari bumi. Nak tahu lebih klik sini.

ps : Sebenornya google pakai header ni semalam.. Tapi aku tak sempat nak hapdet web.. sibuk ngan nkra jer.. hihihi

Enjoice...Sharing is power!!!

Google's Header : 20th Anniversary of Hubble Telescope Launch by Nasa

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Semalam google letak earth day, hari ni pasal hubble teleskop lak. Apa kebendernyer hubble ni.. Kalau nak tahu lebih gi ler ker wikipedia..

Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 2 April 2010

Google's Header : 205th Birthday of Hans Christian Andersen

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Dulu masa aku umur 5 tahun aku sangat suka dengan nama Hans Christian Andersen nih. Dia penulis cerita kanak-kanak yang best. Aku baca yang dah ditranslate la. Mana aku reti BI lagi masa tu. Masa aku darjah 4 baru aku baca direct english citer-citer dia ni. Sangat menarik. Cerita anak itik yang hodoh, citer budak penjual mancis, baju baru maharaja, dan yang paling aku suka thumbelina. Sangat suka masa tu. Sampai sekarang giliran iqa lak baca citer-citer dia. Cuma macam sekarang orang lebih kenal karya dia dari penulis.

::Klik untuk cerita penuh::





©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar



Enjoice...Sharing is power!!!

Ahad, 14 Mac 2010

Google's Header : 2010 Pi Day

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Sapa sini bebudak sekolah menengah atas yang masih tak simbol ni. Pi, atau nilainya 3.1415926535... atau nilai yang lebih tepatnya 22/7.. meh sini. nak kena rembat ajer bontotnya nih. Hari ni merupakan hari Pi sedunia yang disambut oleh semua pengamal matematik di seluruh dunia.. Google mengambil inisiatif ini untuk mengabadikan hari ini dalam headernya..

Selamat hari pi..








Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 4 Mac 2010

Google's Header : Antonio Vivaldi's Birthday

©2010mknaceunlimited

Google dah tukar heading dia sekali lagi sempena hari ulangtahun kelahiran salah seorang komposer hebat di era Baroque, Antonio Vivaldi yang ke-332. Ayahnya merupakan seorang pemain biola professional yang juga melatihnya menjadi pemain biola yang hebat. Semasa hayatnya, Vivaldi menulis 500 concertos, dengan karya terhebatnya, The Four Seasons (Le quattro stagioni), yang dimainkan dengan empat biola, setiap satu mewakili satu musim. Sama seperti Mozart, Vivaldi juga meninggal dalam kepapaan dan dikebumikan di kubur yang tidak bertanda.