mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Jalan jalan. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Jalan jalan. Papar semua catatan

Selasa, 7 Jun 2016

Skating Rink Sutera Mall Getaway

Skating Rink Sutera Mall Getaway

Skating Rink Sutera Mall Getaway. Baru hari ni dapat tunai janji kat kebudaks ni. Asyik nak main roller blade lah, ice skate lah. Last last. Setelah timbang tara. Aku prefer ice skate. Sebab lebih terkawal. Dan. Banyak kali jugak diaorang hampir terjatuh. Dan terjatuh pun. Tapi masih quite OK lah. Harga dicaj RM10 perjam per person. Equipment RM8 seorang siap locker sorang satu. So. Just play for 1 jam. Tu pun adik inaz dah nampak sangat kepenatan. Biasalah. First time main kan. Selesai ja. Sempat singgah jap My Library. Teruja dedua kebudaks dengan koleksi buku kat sini. Kalau nak jadi member RM50 setahun. Family RM250 per family. Hehehe. Aku tak jadi ahli pun. Just singgah singgah je.

Ronda Ronda Gelang Patah

Ronda Ronda Gelang Patah

Ronda Ronda Gelang Patah. Padahal amik cuti dua hari ja. Tapi terasa lama tul. Jalan jalan keliling ja. Sian pulak kalau tak bawak kebudaks jalan cuti cuti ni. So. Meronda la sekitar Tesco, Jusco bagai. Meronda ja. Takde pun tengok wayang ke apa. Posing. Snap snap banyak. Beli selipar baru kat Tesco. Ala ala macam kasut, tapi half. Pakai tak sampai 10 langkah. Terus tukar balik. Sakit pulak kaki ni kena gigit. Hehehe. Balik. Singgah Bazar Ramadan Nusa Perintis. Punya la banyak kereta. Dulu takde bangunan baharu tu. La ni dah jadi makin kurang tempat parking. Luar dalam jem. Semua nak cari tempat parking. Jadinya. Dah berlayer layer parking dengan pemandu terpaksa menunggu. Nasib nasib. Cam aku pun. Sebab memang aku tak turun pun. Mana keluar kasi la kat kereta lain. Aku still tunggu lam kereta ja pun.

Isnin, 6 Jun 2016

Busker @SOGO

Busker @SOGO

Busker @SOGO. Tempat lepak utama aku dari dulu hingga sekarang. Dulu takde le busker ni. La ni ja. OK jugak. Sambil hilang lelah, ada halwa telinga. Aku duduk kat sini dari awal. Dari busker ni takde. Sampai la diaorang balik. Tapi. Orang Malaysia memang sungguh Malaysia tul. Nak tepuk pun malas. Termasuk ler aku sendiri. Hehehe. Layan aje. Dua kali sebenarnya. Memula masa nunggu semua kumpul kat sini untuk gi lunch. Dan kali kedua masa second round shopping kat Muaz. Dan dedua tempat lepak aku sama. Maybe dah ada cop kot kat situ. Hahaha.

Walkabout @Jalan Tunku Abdul Rahman

Walkabout @Jalan Tunku Abdul Rahman

Walkabout @Jalan Tunku Abdul Rahman. Sekali lagi kami ronda. On the way back pulak. Cuaca redup sikit menyebabkan lebih banyak sesi fotografi berlangsung. Hehehe. Layan jalan ngan bangunan lama yang penuh dengan kenangan ni. Gerai gerai raya pun dah mula naik bak cendawan nampaknya. Pasti akan sibuk tak lama lagi.

Ahad, 5 Jun 2016

Kilat Kasut @Jalan Tunku Abdul Rahman

Kilat Kasut @Jalan Tunku Abdul Rahman

Kilat Kasut @Jalan Tunku Abdul Rahman. On the way to masjid. Brader kilat kasut ni tegur atuk. Nak kilat kasut tak? Memang dah berhabuk sikit dah pun kasut atuk. Terus berenti jap. Kasi kasut. Lepak tepi nengok dia kilat kasut. Dapat la aku duduk jap lunjur kaki. Dah lama tak jalan jauh cenggini. Jaman dulu ja rajin terutama masa buat street shooting. Hahaha. Layan jap. Amik gambo sekeping dua (yeke?? kekeke). Kena RM4.

Tapi. Memang rasa betul beza antara dulu dan sekarang. I means. Pandangan orang ramai berkaitan aku. Dulu. Keluarkan je kamera. Lari kot orang. La ni. Hahaha. Suka suki je. Pasal aku pun pakai kamera henpon cap ayam aje. Selalunya ngan SJCAM je. Paling suka bila dengar orang kata. Waahhh... Kamera kecik tu. Haah. Kamera kotak mancis aje. Hehehe.

Jumaat, 19 Jun 2015

Jalan jalan melaka on Melaka Rivercruise boat ride


Jalan jalan melaka on Melaka Rivercruise boat ride. Sempat gi naik bot kat sini. Parking kat taman rempah. Terus beli tiket. Harga tiket RM10 untuk dewasa dan RM5 untuk kebudaks. Siap dapat doorgift. Air kotak dan jajan la. Orang tak ramai masa kami naik. Enjoy la kan. Cuma... lagi best naik malam kot. Sebab siang tak nampak limpahan lampu di sepanjang sungai.

Rabu, 4 September 2013

Nasi Ayam Angah


Nasi Ayam Angah. Akhirnya dapat jugak makan di sini. Dah lepas lunch hour, terbabas jauh ke depan. Around 3 lebih. Melantak lunch di kala petang namanya. Ayat nak sangat bawak kami ke sini. Katanya sepesel habih habihsan... kekekeke.. so, gi jer la.. Read on...

Ahad, 24 Jun 2012

Jalan jalan cari mak andam

mknace unlimited | Jalan jalan cari mak andam
Ada signboard tu depan rumah
Petang tadi, petang sabtu tu la; kitaorang kuar, target nak gi rumah mak andam & nak gi air hitam cari barang barang lagi. Tapi lepas sampai rumah mak andam, terus tukar plan, air hitam kensel supaya dapat time berbincang yang lebih tenang. So berbincang la kami dengan ... tak tenang jugak pasal kebudak buat hal la pulak kat sini. Terus tak reti dok diam sampai last last aku lepak luar rumah dengan hero sorang ni.. Adoyaiiii... Apapun perbincangan success...



Via Blogger PC Edisen

Enjoice...Sharing is power!!!
mknace unlimited™ | The Colours of Life

Ping your blog, website, or RSS feed for Free

mknace unlimited | Jalan jalan cari mak andam
Mama lead perbincangan
mknace unlimited | Jalan jalan cari mak andam
Ada Remy Ishak kat penjuru sana
mknace unlimited | Jalan jalan cari mak andam
Encem boy yang hampir tidak terkawal