mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label back to nature. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label back to nature. Papar semua catatan

Rabu, 15 Julai 2015

Back to nature 2015 : sahur @r&r tapah


Back to nature 2015 : sahur @r&r tapah. A bit late tiba. 4.30 pagi. Jem dari slim river sampai ke sungkai. Really heavy traffic. Sampai pun jenuh cari parking. Alhamdulillah. Dapat sahur. Tapi... semua beratur panjang beb. Makan beratur, air laaagi beratur. N thanks pengurusan for air teh o yang disediakan percuma.

Back to nature 2015 : first fuel up


Back to nature 2015 : first fuel up. 3.00 pagi. Shell hentian tanjung malim. Ron95 for rm70++. Terkejut. Tak macam 3 pagi. Lots of people there.

Back to nature 2015 : the journey begins


Back to nature 2015 : the journey begins. Dah mula dah malam ni. Start at 11.00 malam from Gelang Patah. Macam biasa. Topup RM200 kat Tol Lima Kedai. Yok kita.

Ahad, 25 Ogos 2013

Back to nature 2013 - Day 5 : 2 Syawal All are here


Back to nature 2013 - Day 5 : 2 Syawal All are here. Semua dah ada nampaknya pada hari raya kedua. Projek Bako Sate Riang Ria Raya coming right up. Read on...

Sabtu, 24 Ogos 2013

Back to nature 2013 - Day 4 : Riang Ria 1 Syawal Panasonic edition


Back to nature 2013 - Day 4 : Riang Ria 1 Syawal Panasonic edition. K. Ni yang edisi kamera Panasonic a pulak ya. Majoriti atuk kedah nyer hasil tangkapan. read on...

Back to nature 2013 - Day 4 : Riang Ria 1 Syawal Nikon edition


Back to nature 2013 - Day 4 : Riang Ria 1 Syawal Nikon edition. Ni baru bebetui raya gambaq nih. Siap ada edisi samsung la, nikon la. Ahahaha... Layannnnzzzz... Kebanyakan gambo diambil oleh adik inaz pakai nikon d70s tau... Read on...

Sabtu, 17 Ogos 2013

Back to nature 2013 - Day 4 : Pagi 1 Syawal


Back to nature 2013 - Day 4 : Pagi 1 Syawal. Habis sembahyang sunat raya. Setting tempat. Bermaaf-maafan sesama keluarga. Then a short fotografi session came into place. Memang mandi flash kami pagi ni. Seronok... Read on...

Back to nature 2013 - Day 3 : Ketupat Daun Palas and the rest of the day


Back to nature 2013 - Day 3 : Ketupat Daun Palas and the rest of the day. K. Tak dilupakan, ketupat daun palas. Semua pakat dok keliling pakat membalut ketupat. Syiok wooo.. Pastu dah setel pakat pi dok layan kuciang gumuk la pulak. Lepas buka, bunga api timmeee!!! Read on...

Back to nature 2013 - Day 3 : Resepi Aidilfitri - Laksa Baling


Back to nature 2013 - Day 3 : Resepi Aidilfitri - Laksa Baling. Laksa Baling pun mari jugak. Pakcik ngan makcik punya kije nih. Memang best laksa nih. Isi ikan toksah citer aaa... Yummy... Read on...

Back to nature 2013 - Day 3 : Resepi Aidilfitri - Rendang Tok Nenek


Back to nature 2013 - Day 3 : Resepi Aidilfitri - Rendang Tok Nenek. Mama wat rendang sepesel kat Kedah. Gabung banyak jenis style rendang, taruk ajer nama rendang tok nenek. Boleh gitu. Ekekeke.. Jom kita layan... Read on...

Rabu, 15 Disember 2010

Back to normal

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar Dah balik ke asal balik dah. Lepas seminggu yang penuh dengan kesibukan, kenduri dan hapdet blog gaya merempit; hari ni dah mula start kerja balik. Walaupun ambik cuti 5 hari ja, aku rasa macam dah terlalu banyak pulak kerja tertinggal. Maklum la, kerja pejabat; makin ditinggal, makin berlambak.

Semalam aku gi daftar inaz ke nuri nusa perintis. Mak aih.. yuran semua dah naik.. nak buat camner kan. Sekali nak gi beli buku iqa, tak bukak lagi la pulak. 22 haribulan nanti baru start jual buku. Tak kisah lah. Yang penting singgah makan dulu. Belasah ajer la apa yang ada.

Itu cerita semalam. Hari ni penuh dengan kesibukan balik. Ada audit la pulak hari ni. 5 fail aku kena amik. Tak kisah sangat pasal memang aku jaga sendiri fail aku tu. Lam tengahari dapat emel pasal anugerah inovasi johor la pulak. alhamdulillah.. Guru Data dapat kat JB, web rendah menengah bandar habis JB sapu jugak.. luar bandar ja sayang sikit. Maybe pasal aku tak menekan sangat yang kat luar bandar nih.. Takpa.. takpa.. tahun depan kita push balik..

Balik sebelah petang memang niat nak bawak bebudak ni gi taman kekanak. Memang semalam lagi dah cakap. Setiap petang pasni nak ke taman. Nak jogging.. Balik kampung itu hari pun ramai yang dah menegur.. Perut makin kedepan ni sapa nak jawab kan.. Pasal hujan dah tukar plan la pulak.. melantak la pulak kat char koew tiau depan wan seng.. Dah sudah.. ini memang jamin terbalik dah ni.. Tapi memang leh tahan la char koew tiau kat sini.

Sebelum balik rumah, singgah kedai buah.. Beli vitamin c asli kat kedai tuh.. Betul la. Buat apa kita amik supplement yang berlambak lambak kat kedai tu, sedangkan Tuhan dah bagi benda tu secara fitrah kat kita. Ambik lebih tambah mudarat. Baik ambik yang asli Tuhan bagi. Makan banyak pun tak apa..

Dah la merepek sikit sikit cukup la.. Pasni nak seterika baju pastu nak lepak depan tv layan bola. Malaysia lawan Vietnam.. Untung Sabut masuk final kan.. Klik cerita penuh untuk detail>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Melaram la pulak dengan jeans baru yang beli kat baling.. harga mahal giler RM14.90 satu.. Dah aku rembat dua pasang. Hehehehe.. Baling beb baling!!!

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Resit pendaftaran inaz.. Nak kena bayar second round nih la pulak.. Perghhh.. yuran dah naik tu

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Olan Char Koey Tiau.. Sebelah Wan Seng kat Nusantara..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Lepak ngan Ziqri yang dah 9 bulan. Dah besar tau dia.. Bulat ya Rabbi

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Buat kepak kepak pun dia tak heran.. Layan jee

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa yang nak lari dari kamera.. namun cubaan dia langsung satu duit tak guna

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adik inaz mesti nak duduk kat kerusi baby. Adik dah besar la dik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai dah minuman kami.. cam biasa.. ais limau wajib aku punya, teh ais mama punya.. adik dan iqa share mango blended.. tu pun tak abis

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Dah sampai char koey teow.. kerang ajee

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Proses bahagi untuk iqa dan inaz

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Cubaan mama suap kat Ziqri menghasilkan tindak balas ziqri menangis kepedasan.. hehehe.. tu la.. kasi sikit punya banyak.. isap susu ajer la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Daging kaki sapa yang tembam sangat ni, tentulah ianya kepunyaan al ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Sempat lagi tapau mee goreng.. tapi harga .. astargfirullah.. RM5.. ka aku memang dah lama tak keluar makan mee goreng??

Enjoice...Sharing is power!!!