mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label Akaun. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Akaun. Papar semua catatan

Sabtu, 28 Disember 2013

BR1M 2014 disalur terus ke akaun bank penerima

BR1M 2014 disalur terus ke akaun bank penerima. Ni yang dinanti nantikan. Ni baru namanya data driven. Tak payah penat penat lagi beratur panjang. Pastikan maklumat akaun bank dikemaskini dalam portal rasmi, dan... automatik masuk akaun ja lepas ni.

BR1M 2014 disalur terus ke akaun bank penerima
KUALA LUMPUR: Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2014 akan disalur terus ke akaun bank penerima.
Menurut kenyataan Kementerian Kewangan, ia akan dimasukkan ke  akaun bank penerima bagi mereka yang memberikan maklumat akaun bank dalam borang permohonan.
BR1M 2014 yang memanfaatkan hampir 5.9 juta isi rumah dan dua juta individu bujang akan mula dibayar pada Februari depan
Orang ramai boleh mengemaskini  maklumat akaun bank secara online dengan melayari http://www.hasil.gov.my atau secara manual dengan mengisi borang pendaftaran.
Sebarang soalan juga boleh diajukan kepada pasukan bajet 2014 melalui  03-8882 9089 atau email di bajet2014@treasury.gov.my.
Kenyataan tersebut turut memberitahu, penerima BR1M sedia ada juga tidak lagi perlu mendaftar untuk kali kedua.
Penerima boleh membuat pengemaskinian maklumat bagi memasukkan data peribadi terkini merangkumi alamat, ahli keluarga dan maklumat akaun bank.

Sabtu, 21 Disember 2013

Akaun SSPNi for the kebudaks

Akaun SSPNi for the kebudaks is settled at last. Yang kakak kakak sampai lambat. Walau buat sama sama. Ziqri dapat 5 hari lebih awal. Tu yang jadi makin ternanti nanti tu. At last pagi ni dapat jugak kad ni dari posmen. Yeay... pasni nak wat potongan gaji ler puleks.

Isnin, 16 Disember 2013

Akaun SSPN-i dah siap

Akaun SSPN-i dah siap. Tapi... 1 jer. Yang ziqri jer yang siap. Padahal nama ziqri yang last. Tak kisah la. Esok esok sampai la tu kot lagi dua.