mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label disengat lebah. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label disengat lebah. Papar semua catatan

Sabtu, 30 Oktober 2010

Lagi lagi lebah

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 16 Oktober 2010
Masa : 6.30 pagi
Tempat : Lam rumah den
Mood : Adoii.. sakit la

Ni last la aku belasah diaorang nih. Tu pun pasal aku kena sengat ngan sekor dari diaorang nih. Sebelum orang lain kena, aku kena la bertindak dulu. Lepas ni rumah aku bergelap jer ler sebelah malam..

Klik untuk cerita penuh



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Enjoice...Sharing is power!!!

Khamis, 11 Februari 2010

Apa nak dibuat - sengatan lebah

©2010mknaceunlimitedLepas bunyikan loceng pagi tadi, aku terus turun ke tapak perhimpunan macam biasa, maklumlah.. aku kan cikgu bertugas minggu ni. Baru bebudak nak menyanyikan lagu negaraku tetiba henpon aku berbunyi ngan gumbiranya..

Ko ada kat maner?
Ni haa.. kat bebudak tahun 1 ni ha..
Naik jap.. ada budak kena sengat lebah ni..

Mak aih... Ada lak yang kena sengat lebah. Dia dok kacau lebah ka.. Aduhaii.. Pepagi dah ada masalah. Aku terus naik. Budak ni dok perit menahan sakit.

Ko ada kacau lebah ke?
Tak cikgu.. saya tengah menulis lam kelas, tetiba rasa sakit. sekali nengok ada lebah kat tangan..

::Klik untuk cerita penuh::


Alahaii.. apa nak buat ni. Kalau ikut cara orang tua-tua, pi cari asam jawa. Tumbuk ngan air. Tempek kat situ.. Sekali cikgu raila bagi minyak sapu. Sapu sikit pastu aku terus isi borang bawak budak gi klinik. Apa-apa pun better refer ngan doktor kan.

Lepas tu apa lagi terus aku gi Seri Orkid.. Pergghhh.. dua kali dalam seminggu. Rekod baru aku ni.. Sampai jer terus aku bawak gi kecemasan. Nurse tarak.. Aku gi depan cari nurse yang leh tolong. Terus dia cari nurse yang kosong. Settle.. Budak tu kena satu suntikan. Tak tahu la ubat apa yang disuntik tu, pasal aku kat luar. Nurse tak kasi masuk. Tapi aku sempat nengok tadi masa aku hantar borang kat doktor tu. Tapi memang well done la.. Masa aku hantar tu baru pukul 7.20 pagi. Klinik kerajaan biasa leh cater bender ni dengan baik sekali. TQ TQ beri-beri mach..

Yang lambat hanyalah nak amik ubat, pasal farmasi bukak jam lapan.. Orang dah beratur dah.. Aku antara yang awal pun dapat nombor 4. Time aku amik ubat, sempat aku kerling nengok nombor orang yang baru tekan mesin tu pun dah nombor 28.. Kencang tul.. Dapat tiga jenis ubat.. 1.. panadol untuk tahan sakit.. 2.. pil warna kuning untuk alahan.. 3.. pil hijau untuk kurangkan bengkak..