mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label tomyam. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label tomyam. Papar semua catatan

Sabtu, 7 September 2013

Jumaat yang gemilang


Jumaat yang gemilang. Banyak yang aku dapat semalam. Memang gemilang sungguh semalam. Happy. Full seharian. Tapi, hari ni aku drop seharian jugak. Penat sehhh... Apa pun layannnzzz....

Jumaat, 16 Ogos 2013

Jengjalan Gelang Patah


Jengjalan Gelang Patah. Ni pun antara entri lama yang baru dimasukkan. 27 Julai yang lepas. Hari Sabtu. Jengjalan area sendiri ajer. Bawak Ziqri gi klinik, kena chicken pox. Pastu meronda satu pekan. Gi param la, gi bookstore la. Read on...

Khamis, 23 Mei 2013

Aktiviti semalam


Aktiviti semalam. Hmmm.. apa yang dibuat semalam ahh.. Memula pergi lelepak tajri. Balik rumah mama paksa makan malam. makan seafood bagai. pastu... buat kelas blogging. Ahahaha... mementang baru belajo buat blog, dah kena ajar supaya blog mama cun... meme la kena cari templete lain kan. mana la kelas pakai yang stenderd. ajo wat link, masuk gambo, label dan... pastu tido la... penat..

Rabu, 22 Mei 2013

Restoren Tajri, lagi


Restoren Tajri, lagi dan lagi. Ahahaha... sebab... senang nak parking. order cepat. Boleh tahan la. Dan biasanya order yang aku buat, aku dapat. Ahahaha... Jom kita layan restoren ni pulak. Bukannya jauh pun, taman nusantara ja.

Ahad, 4 April 2010

Gerai Tomyam Seafood

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besarPetang jemaat lepas mama suruh kuar jugak untuk belanja bulan. Tak yah jejauh.. Pergi YOS jer.. OK ler.. Ajak ucu ngan iqa sekali. Banyak jugak yang aku nak beli sebenarnya. Dari hardware sampaila ke barang dapur. Memula pergi kedai sparepart. Nak beli minyak power stereng untuk keter sawi. Dah kering.. Pelik gak pasal leh kering tuh.. Beli minyak proton nyer. Dia kasi kat aku RM22 jer.. Kalau kat proton mesti lebih nyer.. Dah settle kat situ pergi belanja bulan kat Yos.

Tetiba iqa kata dia nak makan. Aku tanya nak makan apa? Ntah la.. Iqa tak tahu, tapi iqa nak makan. Hahaha.. Iqa ni kelakar la.. So terus aku bawak ke area Awana sana tu..

::Klik untuk cerita penuh::





Aku terus parking sebelah awana. Abah nak makan sini ker.. ha'ah.. iqa tak suka, iqa nak makan tempat lain. Pastu aku nengok kat depan ada gerai Char Kue Teow.. Nak makan kat sana. Nakk.. Eleh.. Takyah la.. Tu ada Char Kue Teow jer.. Iqa mana makan.. Last-last aku bawak ke kedai selang 2 pintu dari awana. Gerai tomyam. Aku tau iqa suka tomyam.. Tapi nama kedai aku pun dah tak ingat.

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Kedai ni dia pakai satu kedai dia just untuk jadi dapur. Makan semua kat luar. So terus amik port depan tv besor.. Layan astro jer la. Pastu datang la sorang awek amik order.. Iqa order mihun tomyam sama teh ais.. ucu order kue teow tomyam sama air teh-o.. Aku??? aku order mango ice blended jer.. hahaha.. gila tul.. hujan-hujan pun bantai ais..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Aku cakap boboi kan kerja kat lionmas sebelah ni. Panggil la dia join kita makan sekali.. Ucu sms jer.. Cheiitt.. haram la dia nak kuar.. Bukan jauh pun.. depan kedai jer..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Kalau tak jumpa kedai ni, carik lionmas.. dia sebelah lionmas jer..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Ada dua level tempat makan dia.. Ni level atas.. Tapi aku tak suka..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Aku suka level bawak, sebab atas tar dan ada tv besor.. kekurangan cuma tak berbumbung jer..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Haaa.. air dah sampai haaa.. tengok aku nyer mango..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Tengok.. dah start mengacau dah..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Buat-buat minum air teh dia balik..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Dah sampai dah ucu nyer kue teow tomyam..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Iqa nyer mihun tomyam pun dah sampai..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Apa tunggu lagi.. makannn...

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Banyak tul benda yang dia masukkan.. sotong la, udang la, ayam la, yang tak tahan ada kupang tu.. dalam 3 gak jumpa..

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar

Close-up kue teow ucu. Dah habis makan tapau mihun tomyam untuk inaz yang tidur kat umah. Harga semua sekali RM10.. Kira leh tahan la tu. Dah tu pi tapau nasi kat awana untuk aku. hahaha..



Enjoice...Sharing is power!!!

Isnin, 27 April 2009

Cuaca yang panas

Photobucket

Nampaknya cuaca dah makin panas sejak kebelakangan ni. Kat rumah ni lepas sorang, sorang sakit. Tengok keadaan sekeliling pun lebih kurang sama. Tak leh tahan ooo.. Selera pun dah tak berapa nak ada.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Ayang lak teringin nak makan tomyam. So, ajak la adik ngan iqa kuar beli tomyam. Alang-alang, beli ikan siakap sekali. Sesambil dok lelepak tu, order teh ais dua. Adik ngan iqa seronok lak nengok sungai.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Lalu lak burung bangau putih. Adik lagi suka la. Iqa cakap tu itik bangau. Mana ada itik bangau. Burung bangau la..

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Dah siap sumer. Gi anto tomyam kat nenek sekali. Masa nak balik adik nangis abis. Apasal ntah. Tanya jer, dia kata adik sedih. Apasal. Adik nangis. Apasal. Adik sedih. Itu jer lah yang diulangnya. Sesampai kat rumah aku lak rasa kenoneng. Apasal ntah. Teh ais tu ker?? Ntahlah..

Photobucket
Photobucket