mknace unlimited™|The Colours of Life

Welcome to a small world around me and a simple life of mine in full colours. Together we share the beauty of the world. Sharing since '04 on fotopages, blogger on '07.

mknace unlimited™|The Colours of Life

With warmest regards and wishes joy for all.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Kufic square art practitioner.

mknace unlimited™|The Colours of Life

Some of the figurines as the hobbies of collecting them.

mknace unlimited™|The Colours of Life

All of us | the colours of life.

Memaparkan catatan dengan label wau. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label wau. Papar semua catatan

Khamis, 9 Disember 2010

Asyraf : Dah beli wau apalagi kan

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 8 Disember 2010
Masa : 6.00 petang
Tempat : Bendang belakang rumah
Mood : Yihuuu!!!

Lama tul tak main wau.. sebenarnya memang nak bagi bebudak main. Tapi pasal waunya besar sangat, naik pun terlebih tinggi, dengan tali senipis tidak.. Last last aku jugak la yang main aka.. tukang gulung tali. Hahahaha.. klik cerita penuh untuk detail>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tinggi tul naiknya

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kena kontrol jap sebelum kasi kat bebudak nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Adam pun nak tertarik ngan wau nih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Kontrol balik

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tengok la tangan inaz tu.. bukan dia tarik wau, wau tarik dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa pun dah masuk campur

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa main balik wau senyum dia ngan batun

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tinggalla inaz sama mama ngan ziqri

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Team berdua ni dok layan baik ja layang layang dia

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Alamak.. tersangkut la pulak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Abah.. adik dah tak nak ni

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Ziqri sempat posing ngan mama

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Saya punya takde ka

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Takpa la.. saya posing aje la

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Amik gambar saya sama mama sama gunung

Enjoice...Sharing is power!!!

Asyraf : Sesi tapau wau

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Tarikh : 8 Disember 2010
Masa : 5.00 petang
Tempat : Kuala Pegang, Baling
Mood : Yuhuuu.. jom beli wau jom

Petang ni pak cik ajak beli wau la pulak. Dia dok geram kat wau helang tu dia kata. Lagipun cam tak puas hati nengok layang layang budak yang aku beli tak best tuh.. Mana tak best harga layang layang helang tu jer dah boleh dapat 20 layang layang yang aku beli tadi tu complete.. Belasah ajer la. Dan iqa pun sibuk nak layang layang baru la jugak.. Layannn.. Klik cerita penuh untuk detail>>>



©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Team nak gi beli wau

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Gerai dia bebetul depan kilang getah nih.. busuk aaa.. iqa kata.. ingat zaman dulu.. bila lalu sini mesti pekup idung tahan napas

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nampak wau bersusun tuh

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Iqa pun nak layang layang jugak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Pilih jangan tak pilih

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Nak yang kartun

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Best tak

©2010mknaceunlimited : Klik untuk melihat imej yang lebih besar
Baru syiok

Enjoice...Sharing is power!!!

Jumaat, 25 Disember 2009

Main wau kat taman

 
Petang ni bawak jugak bebudak ni main layang-layang depa ni kat taman. Tak jauh sangat. Taman Nusantara jer. Angin kat situ boleh tahan gak la. Tapi tak sehebat kat Hutan Bandar Skudai lagi la.

Iqa kuar jer dari keter dah tak tahan nak main. Ajar sikit-sikit. Dah OK. Dua-dua dah pandai nak terbangkan layang-layang. Sekali iqa tak dapat nak kontrol layang-layang dia masa angin kuat sikit. Tersangkut layang-layang dia kat pokok. Nak tak nak kena la panjat ambikkan. Ngeri pun ada. Pokok dia cam rapuh jer. Last-last aku potong tali dia. Layang-layang jatuh, tali pun aku tarik jer. Pastu sambung balik.

Pastu bebudak ni sambung balik main layang-layang. Sampai habis tali diaorang main. Pastu tensen. Apasal tali pendek sangat ni. Wow.. Dah leh kuar ayat tu hari pertama main layang-layang. Kira hebat la tu kan. Pastu nampak hari dah gelap sikit. Suruh diaorang main buai ker, gelongsor ker jap. Pastu terus balik.

Lam perjalanan nak balik tu iqa ajak singgah beli slurpee. Layan jer la. Restoren sebelah seven-e pun dah tutup rerupanya. Dah ganti dengan kedai 2 hinggit. Ternampak lak pelampung. Beli ajer la. Nanti senang. Tak yah lagi beli kat kluang nanti.


Posted by Picasa